מכירת תעודת סל- חסרון מול קרן נאמנות?

תבורכו

New member
../images/Emo189.gifמכירת תעודת סל- חסרון מול קרן נאמנות?

הבנתי שמכירת תעודת סל הינה לעושה בתעודה. אתמול ניסיתי למכור תעודה במחיר נמוך מעט ממכירה. לא הצלחתי. בקרן נאמנות תמיד יש מכירה. האם תוכלו להסביר ולהבהיר את נושא המכירה ואת הסיכון הכרוך במכירת תעודת סל כפי שהתברר לי אתמול? מאחר ואני בורה אשמח אם תוכלו להבהיר במושגים פשוטים. אני רוצה לציין שהתשובות הניתנות בפורום גרמו לתחושה נעימה, שיש כאן אנשים איכפתיים בעלי סבלנות ברזל (אסף 555) וידע רב. תבורכו. (למענכם קראתי לעצמי בשם זה בתפוז)

פייפן

New member
מוזר מאד. איזו תעודה זו?

אולי הסיבה היא כמות מינימלית לרצף?

תבורכו

New member
קסם מדד תא 75 לונג פי 2 חודשי

כמובן כרגע אני שמחה שלא נמכרה אבל עלו בי הרבה תהיות. אשמח להרחבה לגבי מכירה של תעודות. מה שיתכן שהשארתי אותה למכירה רק 3 שעות וציפיתי לתגובה כמו מניה..?? אחר כך התחרטתי. בקיצור מה הדינמיקה של המכירה? האם עושההתעודה חייב לקנות אותה ממני?

פייפן

New member
זו תעודה ממונפת ואני ממש לא

מתמצא בה, אבל לדעתי קסם היו צריכים לקנות אותה ממך - ראית את הפקודה בספר הפקודות? אין לי אלא לברך אותך בהיכרותך עם עולם התופעות המוזרות במסחר בתעודות. אני העלתי כאן בעבר תופעות קצת יותר מטרידות שקורות מדי פעם ועדין לא קיבלתי להן תשובה.

תבורכו

New member
ראיתי

את ההצעה שלי בדף של התעודה בבנק- זה ספר הפקודות? האם אמורים היו לקנות אותה ממני מיד אם שערה ריאלי? זו עיקר שאלתי- האם יוצר התעודה חייב לרכוש אותה ואיזה משמעות יש למה שמתרחש בשוק הקונים מוכרים מול מחיר התעודה שעוקב בצמידות למדד.תודה

deltot

New member
עושה השוק לא חייב לרכוש/למכור ממך/לך

הוא הפקודה שלך ושלו יתואמו לאותו המחיר, אז תתרחש עסקה. אבל כל עוד הדבר לא נעשה, אז לא תתרחש עסקה. כמו כן, הסברתי למטה איך עושה השוק קובע את המחיר. הכותב הינו עובד של חברת תכלית בית השקעות בע"מ, הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995.,תכלית בית השקעות הינה חברה העוסקת בייעוץ השקעות ובניהול תיקי השקעות, והמחזיקה ב-20% מקבוצת תכלית תעודות סל, העוסקת בהנפקה לציבור של תעודות סל, תעודות התחייבות ומוצרי מדדים נוספים. תכלית בית השקעות בע"מ, הדירקטורים שלה, עובדיה ומנהליה, כמו גם חברות קשורות לה עשויים למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו של הכותב הנ"ל עבור עצמם ו/או עבור לקוחותיהם. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.

תבורכו

New member
הפקודה היא מחיר התעודה פחות או יותר?

אני רואה שהבהרת ולא שמתי לב שעושה השוק לא חייב לקנות . אם המחיר נמוך ממחיר התעודה הוא כן חייב? אני לא רואה שמדברים על כך כשמשוים אם קרן נאמנות וזה חשוב מאד לדעת שתעודת הסל נמכרת כשאתה זקוק לנזילות. בוא נחדד את זה: אם אני זקוקה לנזילות כספים עדיף לי באספקט הזה בלבד לקנות קרן נאמנות מקבילה?

deltot

New member
דוגמא

נניח שישנה תעודת סל על מדד הנדלן 15. מדד המורכב מ- 15 מניות. לכל מניה במדד יש קונים ויש מוכרים. כשאת קונה תעודת סל על מדד הנדלן, מנהל התעודה קונה באותו רגע את כל 15 המניות. דבר הנקרא התכסות. אם נאסוף ונשקלל את כל הקונים במניות המרכיבות את המדד, נקבל מחיר שהם מוכנים לקנות בו. למשל 45 ש"ח. ואם נאסוף ונשקלל את כל המוכרים במניות המרכיבות את המדד, נקבל מחיר שהם מוכנים למכור בו. למשל 46 ש"ח. כלומר השווי ההוגן מתחלק ל- 2. מחיר למכירה ומחיר לקניה. אם את תרצי לקנות, על מנת שעושה השוק יעשה את עבודתו נאמנה, הוא צריך לעמוד עם סכום כסף גדול במכירה בשער 46 ש"ח ובקניה בשער 45 ש"ח. ברגע שתהיו על אותו המחיר, תתבצע עסקה. מקווה שהדוגמא עזרה לך :) בכל מקרה, אני מציע להתייעץ גם עם יועץ ההשקעות שלך בבנק. הכותב הינו עובד של חברת תכלית בית השקעות בע"מ, הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995.,תכלית בית השקעות הינה חברה העוסקת בייעוץ השקעות ובניהול תיקי השקעות, והמחזיקה ב-20% מקבוצת תכלית תעודות סל, העוסקת בהנפקה לציבור של תעודות סל, תעודות התחייבות ומוצרי מדדים נוספים. תכלית בית השקעות בע"מ, הדירקטורים שלה, עובדיה ומנהליה, כמו גם חברות קשורות לה עשויים למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו של הכותב הנ"ל עבור עצמם ו/או עבור לקוחותיהם. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.

תבורכו

New member
תודה רבה

אני מבינה הרבה יותר עכשיו תודה רבה. מה שבילבל את התמונה זה המקרה שבפקודות הקניה והמכירה נתתי מחיר נמוך מההצעות שמוכרים אחרים הציעו ושהיה נמוך ב 0.8 אחוז ממחיר התעודה לאורך זמן לא מועט. אם התמונה היא כפי שאתה מסביר אז היה כאן מקרה חריג. בקשר ליעוץ בבנק- נראה לי שאוותר.. מעדיפה לטעות לבד ככה אין את מי להאשים.. (חח...) תודה רבה על הסבלנות ועל הזמן שלך. זה לא מובן מאליו.

deltot

New member
כמה הבדלים בין קרנות לתעודות

שלום לך, אני אנסה להסביר את ההבדלים בסחירות בין תעודת סל לקרן נאמנות. תעודת סל נסחרת במהלך כל יום המסחר וקרן נאמנות לעומתה, נסחרת פעם אחת ביום בלבד. נניח שקרן נאמנות ותעודת סל משקיעות במדד הנדלן 15. ונניח שביום הראשון למסחר קורה ארוע שלילי שלדעתך יגרום לירידות שערים במדד הנדלן. אם תיגש את מסך המסחר, תוכל למכור את תעודת הסל לכל מי שעומד בביקוש. אם תיתן הוראה בקרן נאמנות, התעודה תימכר לך רק על פי מחיר הקרן של סוף היום (לאחר שהקרן ספגה את כל הירידות באותו היום). מה שאני מנסה לאמר, שלתעודת סל יש שווי הוגן (שווי הוגן לקניה ושווי הוגן למכירה). אתה יכול לתת לה שער לימיט שבעצם כך אתה קובע מה יהיה המחיר שאתה מעונין למכור את התעודה. אם יהיה קונה במחיר הזה, אז התעודה תימכר לך. בקרן נאמנות אין לך שליטה על המחיר. אתה מוכר אותה מבלי לדעת באיזה מחיר היא תימכר לך. אם אתה מעונין למכור באופן בטוח, אפשרות אחת לעשות זאת היא פשוט יכול לתת הוראת לימיט (הגבלת שער) לקונה הראשון - לדוגמא. מקווה שעזרתי הכותב הינו עובד של חברת תכלית בית השקעות בע"מ, הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995.,תכלית בית השקעות הינה חברה העוסקת בייעוץ השקעות ובניהול תיקי השקעות, והמחזיקה ב-20% מקבוצת תכלית תעודות סל, העוסקת בהנפקה לציבור של תעודות סל, תעודות התחייבות ומוצרי מדדים נוספים. תכלית בית השקעות בע"מ, הדירקטורים שלה, עובדיה ומנהליה, כמו גם חברות קשורות לה עשויים למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו של הכותב הנ"ל עבור עצמם ו/או עבור לקוחותיהם. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.

תבורכו

New member
אם יהיה קונה

זה מה שלא ברור לי. אם יוצר התעודה הוא זה שקונה- אז הוא יקנה ממני בכל מקרה אם המחיר ריאלי? אם זה השוק שקונה ממני אז יתכן מצב שלא יהיו קונים ולא אצליח למכור את התעודה במחיר ריאלי- שזה חסרון מול הקרנות ואם זה כך אז ענין הצמידות של התעודה למדד הוא שולי אם מה שקובע זה מסחר מול קונים בשוק.. יש כאן אי בהירות. בפועל אני עלולה לא למכור תעודה כי אין לה קונים גם אם מחירה ריאלי.. ? תודה

deltot

New member
ברוב המוחלט של תעודות הסל קיים עושה שוק

תפקידו של עושה השוק הוא לספק נזילות בתעודה ועל פי השווי ההוגן של התעודה. אין דבר כזה מחיר ריאלי, אלא מחיר הוגן על פי השוק. המחיר בו אמור עושה השוק לעמוד הוא המחיר של המדד. המרווח הוא המרווח בין הקונים למוכרים במדד. לדוגמא אם בתעודת סל על מדד תפוז יש 100 אלף שח בקניה ו- 100 אלף שח נוספים במכירה במרווח של 3 נקודות, ז"א שככל הנראה זהו המחיר בו ניתן לרכוש/למכור 100 אלף שח במניות המרכיבות את המדד. הכותב הינו עובד של חברת תכלית בית השקעות בע"מ, הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995.,תכלית בית השקעות הינה חברה העוסקת בייעוץ השקעות ובניהול תיקי השקעות, והמחזיקה ב-20% מקבוצת תכלית תעודות סל, העוסקת בהנפקה לציבור של תעודות סל, תעודות התחייבות ומוצרי מדדים נוספים. תכלית בית השקעות בע"מ, הדירקטורים שלה, עובדיה ומנהליה, כמו גם חברות קשורות לה עשויים למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו של הכותב הנ"ל עבור עצמם ו/או עבור לקוחותיהם. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.

תבורכו

New member
הבהרה נוספת

זאת אומרת שבמחיר שווי הוגן של השוק על התעודה להימכר. האם יתכן שהתעודה שהיצעתי למכירה במחיר יותר נמוך ממכירה המוצהר לא נמכרה במשך 3 שעות? זה מה שקרה. שאלתי: האם אדם יכול להיתקע עם תעודת סל בהיעדר קונים או משהו אחר? זו נקודה מאד חשובה כי אחרת אעדיף קרן נאמנות שתמיד נמכרת בסוף יום. סליחה אם איני מבינה אם הבהרת את זה כבר.

deltot

New member
אני אנסה לעשות את זה קל יותר

מבחינת נזילות, תעודת סל את יכולה לקנות ולמכור בכל רגע בשלב המסחר הרציף. קרן נאמנות רק פעם אחת ביום. בתעודת סל, את קובעת את המחיר לקניה ואת המחיר למכירה. במידה ואת עומדת בשווי ההוגן, על עושה השוק של התעודה "להיות שם עבורך" ולספק לך אפשרות לקניה ואפשרות למכירה. יתכן שאת לא עמדת בשווי ההוגן (שווי שממחולק ל- 2: שווי לקניה ושווי למכירה. הם אינם זהים) ולכן לא הצלחת למכור. בניגוד למניה רגילה, ברוב המוחלט של תעודות הסל יש עושה שוק שמספק נזילות כך שיהיה לך בשלב המסחר הרציף אפשרות לקנות ולמכור כמה שתרצי. לעומת זאת, בקרן נאמנות את פשוט נותנת פקודת מכירה מבלי לדעת את המחיר. היחידות בקרן הנאמנות ימכרו, אך בשווי הסגירה של הקרן ומבלי שיש לך אפשרות לשלוט על המחיר. מקווה שכעת הדברים ברורים :) הכותב הינו עובד של חברת תכלית בית השקעות בע"מ, הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995.,תכלית בית השקעות הינה חברה העוסקת בייעוץ השקעות ובניהול תיקי השקעות, והמחזיקה ב-20% מקבוצת תכלית תעודות סל, העוסקת בהנפקה לציבור של תעודות סל, תעודות התחייבות ומוצרי מדדים נוספים. תכלית בית השקעות בע"מ, הדירקטורים שלה, עובדיה ומנהליה, כמו גם חברות קשורות לה עשויים למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו של הכותב הנ"ל עבור עצמם ו/או עבור לקוחותיהם. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.

למעלה