סופ"ש ב-
אנשים

../images/Emo189.gif סופ"ש ב-../images/Emo43.gif אנשים ../images/Emo190.gif

צלם האופנה המצליח עמירם בן ישי יתארח מחר לאורך היום בפורום דוגמנות שרשרו לו כבר עכשיו את שאלותיכם בנושא צילום, דוגמנות ועולם הזוהר! http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1502&msgid=78463396
גיא שילה קב"ן במיל' בחיל האוויר, יתארח מחר בשעה 21:00 בפורום צבא וגאווה נושא האירוח: תהליכי הפניה וקבלת הסיוע בנושאי בריאות הנפש במהלך השירות הצבאי http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/communityEvent.asp?id=46188

Wing Chan

New member
מי זה אלי מורג ?

מי הבחור הזה בשם אלי מורג? שמתי לב שהוא הוציא ספר על רונות. מי יכול לספר לי עליו? במה הוא מאמין? במה הוא מתעסק? ולמה יש לי הרגשה שהספר רונות שלו מלא בגיבובים ניו-אייג'ים (אה-לה פורום "רונים" בתפוז) ושהוא אולי מתייחס אליהם כמו טארוט במקרה אחד או "פוגים" שכאלה במקרה הרע ? תודה מראש.

אלי מורג, האלי מורג

הוציא כמה ספרים, ביניהם גם הספר על רונות. מעיון זריז בו וקריאה של כמה "ערכים", הספר שלו באמת לא משהו בכלל (החלטתי לא להשתמש במילים גסות מדי). בתור ספר רונים לילדים זה יכול להיות נחמד...

אורי רז

New member
באנגלית השם שלו מאויית Hali

חיפוש זריז באינטרנט מראה שזה שם מוכר, גם אם נדיר. הרושם שלי הוא שבהתחלה הוא השתמש בשם Hali ובשלב מסויים החליף לאלי - אולי כדי להיות ישראלי יותר, ואולי כדי שלא יטעו בשם שלו לחשוב שהוא אישה או שהוא תופס מעצמו יותר מדי ...

אורי רז

New member
ספרי הטארוט שנושאים את שמו

השאירו עלי רושם דומה, אבל מהספר על קלפי משחק אני דווקא מחזיק גם בהשוואה למה שיש בחו"ל. [וכשזה מגיע לאסטרולוג, כבר ניתקלתי במקרה בו אין קשר הדוק בין שם המחבר על הכריכה ובין התוכן - לדוגמא בעברית "סימבולים המילון המלא" מאת רותי פישמן, בעוד שבאנגלית "All About Symbols" by Andrew T. Cummings.]

gwizard

New member
מחבר ספר "רונים"

נכון, אולי לא הספר הכי טוב בעולם, אך למיטב ידיעתי הספר היחיד בעברית. דווקא יחסית בסדר, אם מעוניינים לקבל רק סקירה כללית ולא להיכנס יותר מדי לעומק. בקיצור, מספק את הסחורה עם טעם של עוד

hence

New member
אם כבר על רונים

מה השוני בין קריאה בטארוט לבין קריאה ברונים?

MetalSinagouge

New member
אני אומנם לא מתעסק באספקט

המאגי של רונים, אבל לפי מה שאני יודע המידע על ה18 רונים שיש לנו, (17 אם לדייק, אודין מסרב לגלות רונה אחת אם איני טועה), הוא יותר כיוון של "השגת מטרות" מאשר חיזוי. (לי אישית נראה הרעיון של לבחור 3 רונים ואז יגידו לי את העתיד שלי על פיהן- מגוחך).

אם כי חשוב לזכור

כי ה- Futhark הוא לא השיטה היחידה של רונות, והיו ואריציות שונות (גם של 18 ואפילו של 30+ if memory serves right...). חלק היו קיימות היסטורית, אחרות בשל מחקרים לא מלאים (או פשוט שעוד לא התגלו התגליות הארכיאולוגיות הנכונות...).

Wing Chan

New member
ואם בא לך לדייק, אז

הפות'ארק העתיק כולל 24 אותיות. בין הוריאציות וההתפתחות של הרונות ניתן למצוא את הרונות הגוטיות (24, ויש כאלה שטוענים שהרונות במקור הומצאו ע"י הגוטים אבל אלה רק השערות), שבהן הם השתמשו לפני שהכניסו לשפתם אלמנטים של יוונית. עוד התפתחות של הרונות הייתה בידי האנגלו-סכסים, שהרחיבו את העסק ובמקום 24 אותיות קיבלת 33. וכמובן קיים הפות'ארק הסקנדינבי "הצעיר" (גם כן צעיר...המאה ה9 לספירה, צעיר ביחס לפות'ארק העתיק). וגם זה התפצל לשני זרמים: הרונות שהשתמשו בדנמרק והרונות שהשתמשו בנורבגיה ושוודיה.

gwizard

New member
מבחינת חיזוי אין הבדל משמעותי

כי שניהם כלי חיזוי. מה שכן, חיזוי זה לא הדבר היחיד שאפשר לעשות. עם טארוט אפשר לעשות יופי כישופים לדברי מישהי שאני מכיר. ואם רונות אפשר גם לכתוב ולקודד כי רונות זה האלפאבת של הנורדים (כן, אני מכליל, אז מה?). שורה תחתונה, כל אחד מוצא לעצמו את הכלים שהוא מתחבר אליהם יותר. אני, לדוגמה, עובד יותר עם טארוט מאשר רונות, מטוטלת או כדור בדולח.

למעלה