היי לכם :)

Golden apple

New member
../images/Emo60.gifאני רוצה להגיד משהו ממש

חשוב
בימים האחרונים אני עושה הרבה שצחר יהיה שותף לניהול, וסתם חשבתי לשתף אתכם. אז יאללה, תתחילו לתרגל...

yoramor11

New member
לצחר, שנייה לפני שאתה מתחיל לנהל...

לצחר היקר, לפני שאתה מתחיל לנהל את הפורום ומצטרף למנהלו הנוכחי חשבתי להציע לך מספר דברים כדי להפוך את עבודתך כמנהל פורום, ליעילה ואיכותית יותר. אחת הבעיות הגדולות של מנהלים בחברה שלנו ובכלל של בני האדם היא הקושי שיש להם להקשיב לאחרים (לא שאתה כזה חלילה) אבל זהו בעצם המפתח לפתרון כל הבעיות בפרט בפורום שמבוסס על כתיבה, קריאה הפנמה ותגובה בכלל. לכן, בבואך לנהל פורום כשזה קחת איתך מלבד "שיר צידה לדרך.." גם את כללים נוספים כמו: 1. התכונן טוב טוב, להקשבה. זהו המפתח להצלחה בתקשורת, בדומה לכל השקעה טובה, ההכנה לקראת הקשבה טומנת בחובה רווחים גדולים שיבואו לידי ביטוי במשך הזמן. 2. השתמש בחושיך. מקרים רבים של קצר בתקשורת נובעים מכך שהמאזין לא שמע, לא שם לב ולא הרגיש את מה שהכותב בפורום רצה להעביר לו. עליך להיות מאוד סלקטיבי בשימוש בחושיך. לא תוכל להקשיב לכולם אולם עליך לשאוף לשפר את יכולתך לשמוע גם כשזה לא נעים ונוגד את דעותיך. 3. צור תיאום עם הדובר. כלומר, בנה כימייה. נסה להבין לעומק מה הכותבים בפורום מנסים להעביר לך ורק אז הגב. 4. תן פרשנות לדברים. זו מושפעת מהפעלת הידע והניסיון שיש לך בנושא ריטה. אם אינך מבחין במסר אתה עלול לפרש אותו שלא כהלכה. כדי להבין נכון אינך צריך להסכים עם הכותב בפרום אולם גם אל תרמוס את דעתו. 5. הערך. בדוק האם יש למידע שבהודעה ערך כלשהו לגביך. האם הוא רלוונטי. האם הוא תקף, האם הוא מדוייק. זכור תמיד שמתן הערכה לדוברים אחרים בפורום בזמן ובשפה לא נכונה, יכולים להרחיק את הדובר ממך ומהפורם ואז,לפגוע בהקשבתך האפקטיבית. נסה ללמוד את אומנות ההקשבה והיכולת לקבל תגובות שלא עומדות בקנה אחד עם דעתך. אל תהיה חריף מידי, אל תשלול דעות של אחרים ונסה לפתוח את הלב גם לתגובות נוספות אחרות שאינך מסכים איתן. 6. תן משוב. התגובה. זהו שיאו של הניהול של פורום. מאזין טוב, מנהל פורום טוב עונה לדברי הכותבים בפורום באופן המבטא הבנה למה ששמע והרגיש ואחר כך, מקבל על עצמו את האחריות להבנה זו. הימנע מתגובות של "ירי מהמותן". התגובה שלך כמנהל פורום צריכה להתבסס באופן מודע על כל חמשת השלבים הקודמים שרשמתי לך. כבד את דעותיו של האחר ובכלל את הכותבים בפורום. המטרה הסופית של מנהל פורום צריכה להיות הקשבה וזה ביצוע של הערכות נכונות ותגובות נכונות לכותבים. תגובות חריפות, בוטות, לא נכונות, פגועות או שוללות עלול להרוס לא רק את שרשור השיחה או הדיון אלא גם מערכות יחסים. תגובותיך מספרות מי אתה ומה אתה חושב. הן מסייעות להחליט באיזו מידה ניתן לתת בך ובפורום שאתה מייצג אמון. ועכשיו, אחרי שקראת, אני מאחל לך עבודה פוריה, מאתגרת ומהנה. אני בטוח שכולם מצטרפים לברכתי זו. אז יאללה, לעבודה ושיהיה המון המון בהצלחה. יהורם אור.

Golden apple

New member
../images/Emo73.gif יהורם, יש לך תואר במינהל

עסקים
|?\ אתה אומר דברים שאנשים שלומדים מינהל עסקים לומדים. אומנם ביותר הרחבה, אבל עדיין...

The Juck

New member
../images/Emo19.gifהפנמתי! אני מבטיח.......

לקרוא את זה מידי פעם כדי לזכור הכל... אין לך מושג כמה שאני מעריך אותך על כל מה שאתה כותב בפורומים...אתה כותב יפה, פשוט כיף לקרוא הודעות שלך! אז תודה רבה רבה לך!

Golden apple

New member
../images/Emo73.gif ../images/Emo50.gif

צחררררררררררררררררררררררררררר המון בהצלחה

The Juck

New member
../images/Emo19.gifחחח תודה....../images/Emo3.gif

אבל יקיר...החסרת פרט קטן.... מה תכננת לעשות עם הניהול שלך? אני בטוח שכל הפורום ישמח שבסוף התחרטת ולא החלטת את מה שהחלטת :)

The Juck

New member
../images/Emo19.gifחחח איזה משפט דפוק יצא לי

נוווווו אהה יקיר?

The Juck

New member
../images/Emo19.gifהיי לכם :)

אני כרגע אצל ידידה שלי, משום מה אני לא מצליח להכנס לפורום דרך המחשב שלי.... אז במקרה שאני לא יצליח להתחבר עד יום ראשון אז רציתי להפרד מהמומחיות שלי בפורום, ביום ראשון אני הולך לראיון במשרדי תפוז, וכנראה מיום ראשון אני ינהל (כשותף ליקיר) את הפורום :) אז ביי לכם מי יודע עד מתי.....:(

dori9

New member
בהצלחה, ושאלה ליקיר

מה זה אומר, בעצם, לנהל פורום ולמה צריך לזה ראיון?

nafkar

New member
באמת זה מעניין אותי...

כמה שעות ביממה מקדיש מנהל פורום לפורום עליו הוא אחראי. כי זה נשמע לי כג'וב שדורש המון המון זמן. ואפילו אי אפשר לצאת לחופש, כי מי ינהל את הפורום בזמן הזה, אי אפשר לנטוש וללכת.... למי יש תשובות בעניין? Nafkar יוסי נפקר

למעלה