סבא היה מרביץ

../images/Emo19.gifסבא היה מרביץ ../images/Emo19.gif

"סבא היה מרביץ למתפללים בבית-הכנסת עם קרפיון שיצאו העוונות שיצאו"... תגידו לפי דעתכם מתי סבא היה מרביץ למתפללים, ביום כיפור, או אולי בסליחות, או שזה סתם היה מנהג קבוע שלו? האמת שבתחלת השיר מדובר על ראש השנה אז אולי הו היה עושה את זה אז. למרות ששמעתי פעם שבראש השנה לא מזכירים את עניין העוונות... לא יודע, אולי לכותב השיר פיתרונים. "אני זוכר בראש השנה היינו מפזרים עלים של כוסברה בכל הבית שתהיה שנה ירוקה"

הוד11

New member
ביום כיפור כמובן

אחחח איזה שורה גדולה משיר מדהים, אני זוכר ששמעתי אותה בפעם הראשונה נקרעתי מצחוק (כך גם קרה לי עם ההוא שפיסל משולשים). שורה ענקית

מאיפה אתה יודע?../images/Emo35.gif

אגב כששמעתי בפעם הראשונה את השיר זה היה תוך כדי נסיעה עם חבר, וכשהגיע הקטע של "מסכן עקץ אותו קקטוס, ומת, הקקטוס".. מההפתעה שהוא אמר הקקטוס נקרענו מצחוק, היינו ממש קרובים לתאונה.. עצרנו בצד לנוח צחקנו כמו מטורפים, החזרנו את הקטע שוב ושוב... אוי זה היה גדול...

אין שורה בשיר הזה שהיא לא גדולה

מהחיים... בייחוד הבית האחרון: "אני זוכר, הים היה סגור, לא היה מעבר, אז שחטנו פרה קדושה, שתהיה כפרה, ועברנו, אוהו כמה עברנו" וכמובן "לא אשכח את המלחמה ההיא, חטפתי כדור והספר היה אצלי בכיס, הכדור פגע לי ברגל והתנ"ך ניצל"
ומה עם הפולינזים שהיו מחכים כל לילה לאליהו, והוא בא פעם, ניסה למכור להם אינציקלופדיה...

למעלה