שאלה

TheIllustrator

New member
../images/Emo19.gifשאלה../images/Emo41.gif

העלתי רעיון זה בעבר - אבל למיטב זכרוני, לא שאלתי שאלה לגביו. אז ככה... שמתם לב שבמרבית גורדי השחקים בארץ ישנם חלונות הניתנים לפתיחה? יהיה פשוט יותר למנות את אלה בהם אי אפשר... עזריאלי, מגדל שמשון, איי-בי-אם ואולי עוד אחד או שניים. בכל השאר, ניתן לפתוח את החלונות. ושאלי היא... מדוע??? מי לעזאזל צריך לפתוח חלון במשרד? מי לעזאזל צריך לפתוח חלון בקומה 27 כאשר 100% מהזמן במגדל פועל המיזוג???(חימום או קירור) בכלל... לא רק שפתיחת חלון בגורד שחקים(או כל מגדל אחר), גורמת לבזבוז אנרגיה רב על דבר מאד לא נחוץ ולא חיוני, גם מבחינה אסתטית מדובר בכיעור מזוויע לבניין!!! שמתם לב כמה הסיטי גייט נראה טוב כשאר כל החלונות סגורים, ועד כמה הוא מכוער כשהם פתוחים? שמתם לב שמגדל רובינשטין נראה מאד רשמי כאשר כל חלונותיו סגורים, וכמה חובבני הוא נראה כשאלה פתוחים? ראיתם פעם עד כמה מכוער מראה מגדל היהלום עם כל ה"חורים" האקראיים שנוצרים בו כאשר חלונותיו פתוחים, וכמה הוא נאה יותר לכשכולם סגורים? ובכלל... מי העלה את הרעיון האווילי שבמגדל עסקים צריך לאפשר פתיחת חלונות??? בכל... בכל
העולם בונים גורדי שחקים ואולי ב-5% מתוכם מאפשרים פתיחת חלונות(וגם אז, בעיקר בגורדים ישנים - לפני המצאת המזגן, וגם אלה, מגובר בחלונות מסילה חצויים ולא בחלונות פתיחה או משיכה)... אז למה בארץ בכולם אפשר??? חשבו על זה... איך נראה היה הבנק אוף צ´יינה אם היה אפשר לפתוח בו את החלונות?(יש לזכור שפתיחת חלון זה דבר מאד ארקאי ולא מסודר, ככה שאין לעולם "הגיון" בצורת הבניין כשחלונוליו פתוחים) איך היו נראים מגדלי הפטרונס אילו אפשרו זאת? איך היה נראה הסירס טאוור??? אז שאלתי הוא... האם אתם מעדיפים גורדים עם חלונות קבועים או כאלה המאפשרים פתיחת חלונות? והאם אתם יכולים להעלות רעיונות לבכלל מדוע זקוקים בארץ לחלונות נפתחים??? לשם מה????? למה?????????? מה כה ייחודי בנו שרק אנחנו אננו יכולים לחיות בלעדי חלונות נפתחים???

TheIllustrator

New member
לא!

על מה אתה מדבר? הבניין עם כל החלונות הפתוחים נראה כמו מחלת עור חשוכת מרפא! איכס!

oren*

New member
חההההההההההההההההה ../images/Emo6.gif די די די

אני לא יכול יותר
הפלת אותי מצחוק
מחלת עור חשוכת מרפא
בגובה 200 מטר.

danezeq

Member
טלפתיה!

תמיד כשאני רואה את התמונה הזאת אני קורא לה ככה!!!

oren*

New member
התשובה פשוטה ביותר - הפסקות חשמל

במקרה יצא לי להיות במגדל שלום כשעשו עבודות חשמל ברחוב וניתקו את מערכת המזגן של הבניין - הבניין הפך לחממה של אוויר דחוס ומחניק. תאמין לי שבכל בניין אפשר לפתוח חלונות, גם בעזריאלי (למיטב זכרוני, אשאל את דוד שלי). בסיטי גייט פתחו את החלונות כדי שהצבעים יתייבשו וכנראה גם כי הדביקו שטיחים על הרצפה ויש ריכוז אדיר של גזים רעילים. אתה מצפה ממישהו שגר בסיטי גייט שישב בבית עם חלון סגור רק כדי לא לפגוע במבנה החיצוני של הבניין? ואולי זה דווקא יפה שכל פעם חלון אחר פתוח ויוצר טקסטורה מעניינת על גבי הבניין? (התמונה שרשף הציג בפורום דווקא מאוד מעניינת) בארה"ב למשל מקובל יותר חלונות שנפתחים מלמעלה למטה על מסילה (אתה תופס את החלק העליון של החלון ומושך אותו כלפי מטה - בערך כמו חלונות במכונית) - אבל עדיין אפילו ממגדלי התאומים אנשים קפצו דרך החלונות. אי אפשר לחנוק אנשים כשאין מזגן, אי אפשר לסמוך על מערכות מזגן כל הזמן ותמיד יש ימים של שיפוצים או תקלות או מאה ואחד דברים שיכולים לקרות (אפילו הרעלה המונית במערכת המיזוג או דברים כאלה שכבר קרו בעבר) וידרשו ניתוק של מערכת המזגן. לא הייתי רוצה לגור בבניין, שכשנשרף לי משהו בתנור אני לא יכול לפתוח את החלון עד שהריח יעלם.

TheIllustrator

New member
נשמע סביר - אבל עדיין

לא השתכנעתי!
מאד מוזר מה שסיפרת על מגדל שלום, ואני מסכים שבמקרה ואין מזגן - בניין בישראל הופך להיות תנור אחד גדול ומיוזע, אבל חלונות פתוחים לא באמת משנים את המצב.
(אולי הם עוזרים, אבל באמת בצורה זניכה) ובכל מקרה, אין זה סביר שרק במקרה של הפסקת חשמל(כמה הפסקות חשמל כבר יש ועוד בקיץ!?), יתנו לבנייו להתכער במשך יום-יום, לכל חייו. ללא ספק לא! לא בכל בניין אפשר לפתוח חלונות(למרות שברובם אפשר), ובעזריאלים לחלוטין אי אפשר לפתוח חלונות ללא פטיש 5 ק"ג... כל החלונות שם מקובעים למשקוף. האם אי פעם יצא לך לראות את העזריאלים עם חלונות פתוחים!?
לא.. מאחר ואי אפשר לפתוח אותם. לגבי הסיטי גייט... אתה העלת שתי נקודות מצויינות עליהן אין לי פתרון. אבל השאלה היא פשוטה. גם בעזריאלים הדביקו שטיחים ונתנו לצבע להתייבש, ועם זאת, אין שם חלון אחד שניתן לפתיחה. אז מה אתה אומר? ועל כל פנים... אין הגיון בהקנית אפשרות פתיחת חלונות בבניין, רק למען מספר חודשי בניה. זה לא ממש נכון... מגורים במקום כמו הסיטי גייט, לא מחייבים חלונות פתוחים. לראיה, קח את 2 מגדלי המגורים של טראמפ בניו-יורק. TRUMP TOWER הוותיק ו-TRUMP WORLD TOWER החדש - שניהם בנייני "כל-זכוכית" ללא כל אפשרות לפתיחת חלונות - ושניהם מיועדים אך ורק למגורים. אם בניו-יורק אפשר, אז למה לא בר"ג? לדעתי, פתיחת חלונות מכערת מאד כל בניין! (התמונה שהוצגה רק מחזקת טענתי - מיוחד אבל איכס לא רגיל!) כן - הצורה שהזכרת היית נפוצה בגורדים של תחילת המאה - לפני המצאת המזגן. זוהי צורת פתיחת החלונות בצורה הרעה במיעוטה, אבל עדיין לא משהו ובכל מקרה, זה מאד מיושן ולא מקובל במקומותינו. אגב... את ההזחה של מחצית החלון מבצעים מעלה ולא מטה.
(בדוק!
) אנשים קפצו מן התאומים מבעד לחלונות מנופצים!!!(מאחר וגם במגדלים אלו לא היה ניתן לפתוח את החלונות) לגבי העניין עם ההרעלה וריח האוכל השרוף... אתה מאד צודק, אבל אנני יודע מה לומר לגבי זה. באמת... אנשים גרים ומבשלים גם במגדלי טארמפ, ועם זאת... אין שם חלונות! (אולי פשוט מפעילים את האוורור של המזגן על עוצמה מירבית)

vhp

New member
תשובה לשאלתך...

אז זה הולך כך. . . . אינני יודע מהו עיסוקך. .. לידיעתך יש בישראל ובכל העולם כולו נושא שנקרא חוק תכנון ובניה ובחוק יש תקנים ותקנות לגבי כל נושא שבעולם ואחד מהם זהו פתחים וחלונות בבניינים לצרכי תעשייה ומסחר (עזריאלי). ואם יצא לך להסתכל אז תראה שבחוק יש דרישה מינימלית לאוורור טבעי של חללים . . . אחוז מסויים מהשטח צריך להיות אוורור טבעי. . . הכוונה לפתח בקיר בכל צורה שהיא. .. כמובן שהאדריכל הוא שצריך לקבוע את אופי החלונות ע"מ שלא לכער את המבנה ולא ליצור תגובות כמו שלך שחלונות מכערות גורד שחקים, ובצדק. מקווה שנתתי לך מושג על מה מדובר למרות שאני בטוח שאתה מודע לחוקי מ. ישראל.

TheIllustrator

New member
העלת נקודה מצויינת!

אז ככה... ראשית, כן, אני מודע לחוקי תכנון ובניה, אולם לא עמדתי על התקנות לגבי אוורור טבעי של חללי משרדים. עם זאת, נדמה כי נושא החלונות שהעלתי אינו חלק אינטגרלי מהצורך לענות על דרישות החוק - מדוע? פשוט מאד... בלתי סביר בעליל שדווקא בעזריאלי הענק יתעלמו לחלוטין מחוק זה - בעזריאלים פשוט אי אפשר|סגדש| לפתוח את החלונות!!! על כל פנים, האם יודע לך בדיוק מהן דרישות החוק מבניה לצורך משרדים וכיצד הן באות לידי ביטוי במספר גורדי שחקים נבחרים בישראל? אגב... שם לב שאין חלונות בגורדי שחקים בחו"ל - האם ייתכן שהחוק הישראלי בנושא הנ"ל הוא המתקדם בעולם, ואף אדם מלבד המחוקק הישראלי הדגול עדיין לא עלה על הצורך הקיומי בחלונות נפתחים בגורדי שחקים???
אז זהו... שלמיטה הבנתי, יש כאן משהו מעבר(!) לחוק גרידא. ואגב, פתרונות רב הארכיטקטים עד כה היו כעורים בצורה בולטת למרחוק - וחבל.

fireman

New member
טוב תפסיק לצעוק.....

אני רואה שאני תמיד צריך לחלץ אותך מהמצבים שאתה מכניס את עצמך אליהם ואני אפתור לך את תעלומת עזריאלי אחת ולתמיד חוק התכנון והבניה במדינת ישראל קובע כי חייב להיות בכל מרחב מוגדר בבנין שלו יש קיר משוותף עם ה"בחוץ" ליצור מפתח לאוורור טבעי. לגבי עזריאלי.... שוב כמו תמיד יש כמה אפשרויות. מגדלי עזריאלי הם מגדלים עם חלונות שקועים והפרופילים בולטים מאוד החוצה מה גם שחלון הוא לא בגובה של קומה אלא יש כמה חלונות בכל קומה (3 אם אני זוכר נכון) באחת מהשורות חלון אחד חייב להפתח בצורה שמבחוץ אתה לא רואה משום ששוב.....הם שקועים אפשרות אחרת היא בפרופיל עצמו כנראה החלק התחתון שלו מרושת ומאפשר כניסת אויר (שזה מאוד בספק) משום שלא תהיה שליטה בוויסות האויר הנכנס. מה גם שחלונות בעזריאלי חייבים להיות חלונות הנפתחים על ידי ציר אנכי ולא כחלון תלוי עם פתיחה תחתית כמו שנעשה בסיטי גייט שהוא בניין מכוער בלי שום קשר לחלונות (ד"א הלוואי וזאת הייתה הבעיה שלו) אלא פתיחה על ציר אנכי שחצי חלון נכנס לתוך המבנה וחצי יוצא החוצה אבל בגדול הוא נעלם בתוך הפרופיל המאסיבי בכדי שאתה לא תוכל לראות אותו ואני אתן לך נקודה למחשבה..... איך עשו את כל הבזבוז חשמל העצבני הזה על הקירות של עזריאלי? עם מסוק? אני מבטיח לך שפתחו הרבה חלונות בשביל זה יום טוב

oren*

New member
אפשר גם בעזרת סנפלינג לא? כמו

שמנקים את החלונות בתחזוקה השוטפת. מורידים את המעלית החיצונית, מעמיסים עליה שרשרות של נורות ומעגנים את השרשרות למבנה

TheIllustrator

New member
אני לא צועק...

זה פשוט שכולכם מדברים בלחש!
מי צריך שתחלץ אותי - אפשר לחשוב שאתה כבאי או משהו...
אז ככה... ראשית - אתה צודק, אין בעזריאלים "פתחי אוורור" על המשקופים. דבר זה גם יגרום לחוסר נצילות מטופש של שימור הטמפ´ בתוך הבניין. שנית - בעזריאלי אי אפשר
לפתוח חלונות! פשוטו כמשמעו... לא בסיבוב, לא בהטיה, לא בהזחה... אם ברצונך לפתוח חלון בעזריאלי, רק פטיש 7 ק"ג יעשה את העבודה. ראה... נכון, בעזריאלי יש פרופיל אלומניום רחב היכול להסתיר "תזוזה" של חלון... אבל תחשוב, רק כאשר החלון
יבלוט
מעבר לפרופיל, רק אז הוא למעשה יהיה פתוח - ובשלב כזה, כבר יהיה מאד מאד קל להבחין בכמה שחלון זה יצוא דופן!!! ולא... החלונות בעזריאלי לא זזים על צירם!!!(זה לא פורפרה!
). ולכן נשאלת השאלה - הכיצד אושר בניין כמו עזרי אם חייבים תכונה עלובה זו, של פתיחת חלונות, בגורדים הישראלים? ושאלה נוספת עליה לא ענית... מדוע בכל
העולם בונים גורדים ללא אפשרות לפתיחת חלונות(אפילו גורדי מגורים!!! לראיה, קח את הטראמפ טאוור בניו-יורק, מגדלי כל זכוכית למגורים, ללא אפשרות לפתיחת חלונות!!!), ורק בישראל אין אפשרות אחרת??? משהו פה לא מסתדר... ובאמת שאני משתוקק לשמוע תפרון לסוגיה זו.

fireman

New member
בשביל שאנשים לא ישלחו ידים

אבל ברצינות זה בגלל השיר של ריטה.....תפתח חלווווווווווווון אז אמרו אצלנו נפתח חלונות

למעלה