דודי 2004
השיטה שהזכרת היא בהחלט שיטה נהדרת לקחת שורט על המעו"ף, ויש גם שיטות נוספות שכלל לא הזכרנו פה. אבל לדעתי היא ממש לא "המהירה" ובטח שלא "הזולה". "במהירות הכי גבוהה" ? קניה של פוט עמוק בכסף נעשית באיזור שבו כמות העסקאות והסחירות בהן מזכירה את כמות ההודעות בפורום הזה. האם יצא לך לסחור באופציות האלה לאורך זמן ? לי יצא המון, דווקא מהצד של המוכר. מדובר באזור דמדומים, כשבין הקונה והמוכר יש מרווחים עצומים, ואפשר לפעמים לחכות שעה עד שתקבל את המחיר (ההגון) שביקשת. ברור שאם תכניס מחיר אטרקטיבי באמצע – הוא יתפס, אבל כמעט תמיד הוא יהיה מחיר גרוע לעומת קניה פשוטה של חוזה סינטטי. אגב, מעניין לספר שב FMR יש הבהוב אוטמטי לחוזה הכי טוב מכל הסטרייקים בכל רגע. הרבה פעמים החוזה שלי בפוט העמוק מהבהב ואף אחד לא לוקח אותו ! רק כשהפער מהאופציות האמצעיות מספיק גדול, אנשים נאותים להיכנס לעסקה שם. (בכלל – לדעתי האישית, מנסיון במסחר שם, 99% מהפעילות שנעשית באופציות האלה היא של מערכות מחשב אוטומטיות, והן לא יקחו בחיים מחיר שאיננו מוצלח במיוחד, כלומר מופסד במיוחד עבורך הקונה). ובוא נזכור שאת הפעולה הזו אתה צריך לעשות שוב ביום שתרצה לצאת, וארבע פעמים אם תרצה לגלגל לחודש הבא, הפערים מתחילים להיות משמעותיים. גם לגבי מה שכתבת "בעלות הכי נמוכה" קשה לי להסכים. אופציה כזו עולה 7000-8000 ש"ח (לפחות), קניה של חוזה עולה לך... אפס שקלים ! חוזה אמנם דורש בטחונות ; אני לא יודע איך הולכים לתמחר את זה בארץ כי זה עוד לא פורסם, אבל אני מקווה שזה יעשה בדומה לחו"ל. אני למשל משתמש היום כבטחונות לחוזים בתכניות חיסכון, במניות (ידועות כמובן) שאני מחזיק ועוד. הכסף שלי עובד פעמיים – גם בחוזה וגם בחסכון/מניות. ואילו בשיטה של קנית פוט עמוק אתה מפסיד פעמיים – גם נאלצת להוציא 7000 ש"ח שלא ירוויחו בפק"ם/חיסכון וגם שילמת מחיר מופרז בגלל הסיבה שהזכרתי קודם. דודי, זה נשמע כאילו אני נגד השיטה הזו, אבל ממש לא, זו שיטה טובה מאד (אם מודעים לחסרונות שציינתי) ואנשים משתמשים בה כל יום. כל מה שאני טוען הוא : מה יכול להיות יותר פשוט מאשר... פשוט לקנות חוזה וזהו ? זוהי פעולה שנעשית בכל רחבי העולם, מיליארדים של חוזים מחליפים ידיים במאות בורסות, ורק בישראל – עם שוק אופציות בהחלט מכובד ואקטיבי – לא היו עד היום (באופן מעשי) חוזים. נראה לך שקנית פוטים עמוקים עדיפה על מסחר ישיר בחוזה ?