תוצאות הסקר הקודם וסקר חדש

../images/Emo19.gif תוצאות הסקר הקודם וסקר חדש../images/Emo19.gif

תוצאות הסקר, שבא לעמוד על יחסכם ל"החומה" מגלה באופן מפתיע אהדה רבה לאלבום: 7 גולשים (27%) אמרו שהיצירה "מרגשת אותי עד דמעות כל פעם שאני שומע/ת אותה. יצירת מופת" ו-16 גולשים (כ-62%) גרסו כי זו יצירה טובה, אם כי הפלויד עשו יצירות טובות יותר. רק 3 גולשים (12%) אמרו שהיצירה "לא בשבילי" וחלשה יחסית לאלבומים אחרים של הפלויד. אין גולשים שממש שונאים את היצירה - וגם אין גולשים האדישים לה, מה שמעיד שזוהי יצירה הנוגעת לרגשות רבים. לאור התוצאות, אני אנסה "להחיות" את הדיון באלבום במסגרת פרוייקט השירים. אני אעלה תרגום לקטעים ממאמרים על הקלטות האלבום, ומאמרי ביקורת לכאן ולכאן, בתקווה שזה יפתח דיון על מעלותיה וחסרונותיה של היצירה. זה רק יקח לי כמה ימים. הסקר החדש, שהועלה זה עתה, נועד לברר איזה שיר עדיף עליכם, לביצוע חברי הפורום. העליתי לסקר את כל האופציות שהועלו על ידיכם בפורום (לפחות אלו שראיתי. אני מתנצלת מראש אם נשמט שיר כלשהו) - ואתם מוזמנים לבחור בשיר המועדף עליכם.

brotos

New member
החומה

את אומרת שאף אחד לא נשאר אדיש ליצירה, אך נראה לי שאם אדם קובע כי- "היצירה טובה, אך יש טובות ממנה"- זה מראה על איזושהי אדישות מסויימת לאלבום. כלומר, רוב האנשים חושבים כי האלבום טוב, אך לא יותר מכך- סוג של בינוניות.

brotos

New member
כן, אבל

החומה הוא אלבום כל כך ידוע שרק עצם העובדה הזאת גורמת לאדם להתעניין באלבום. אבל כנראה אנשים לא עד כדי כך מושפעים ומזועזעים ממנו, לפחות לא אנשים ששמעו כבר דבר או שניים של פינק פלויד, או סתם של להקות אחרות (מה? יש להקות אחרות?)

../images/Emo26.gif

יכול להיות שזה בגלל שהחומה היא אוסף כזה של רעיונות בלתי מגובשים, שפשוט אי אפשר להיות בדעה אחת על כל האוסף, אלא חייבים לפרק אותו לחתיכות. כנראה שזה גם מה שעושה את האלבום לכ"כ לא משפיע. הוא לא מתרכז בדבר אחד, אלא הוא בעצם כתב אישום חמור כנגד כל מי שאיננו אתה.

למעלה