מסכים של ציניות והתנגדות

tlingit

New member
../images/Emo191.gif מסכים של ציניות והתנגדות

לפעמים לפני שיוצאים לדרך היישום של החזון והשאיפות, אנחנו מזהים שהמתאמן זקוק לחיזוק – אם זה חיזוק האמונה בעצמו, או חיזוק היכולת לראות את העוצמות שלו, וכן הלאה יש פעמים שחיזוק כזה נדרש גם לפני שמגדירים חזון וכיוון, מפני שהמתאמן אפילו לא מעז לחלום אבל אז, פעמים רבות אנחנו נתקלים במסך של ציניות או התנגדות לעצם העבודה המקדימה הזו – אתם יודעים: ישראלים, חשדנים וציניים ולא מאמינים... איך אתם מתגברים על מסכי ההתנגדות האלה? אילו הצעות לתירגול שנועד ליצור חיזוקים גיליתם שעובדות יותר טוב ואילו הצעות גנזתם או גיליתם שעדיף לשנות?

ציניות והתנגדות

הם באזני השומע. אני תמיד מבררת קודם אם אני שומעת נכון ואיזה מסר בעצם מנסים להגיד. אני לא תופסת את אופן הדיבור כ"מסך" ולא חושבת שזו העבודה שלי "להתגבר" על משהו שהקליינט מביא אל החדר. זה הרפרטואר שלו, ככה הוא מדבר - עכשיו רק נותר לברר איזה תפקיד יש להתנהלות הזו והאם (או יותר נכון איך) היא מקדמת את המטרות שלו. הרבה פעמים למה שמתוייג כציניות או התנגדות יש תפקיד להגן ולשמר על דפוסי השרדות החיוניים ללקוח. במידה וזה נכון, נגלה שהתנהלות צינית ומתנגדת בעצם חיונית כי אותו לקוח תופס עצמו כלא מסוגל לעמוד בכישלון או אכזבה. הרי האדם הציני (הרואה שחורות, הפסימי ה___) תמיד מנצח - זו אחלה הגנה. למה הוא תמיד מנצח? כי או שהוא יוצא צודק - כי הנה, הוא צפה מראש איך אי אפשר להצליח, או שהוא מופתע לטובה שהצליח לו. נכון קשה למצוא תחליף ללהיות תמיד צודק וקשה לוותר על העמדה הזו? כדי לזוז משם צריך לוותר על משהו מאוד עוצמתי וחזק. אם יש שביב של נכונות לוויתור - אני שם כדי לנסח אותו להתנהגות יותר אפקטיבית.

tlingit

New member
תודה על התגובה, ושאלת המשך...

איך את מציגה זאת? בכך שתצביעי על ציניות את מעלה ביקורת על המתאמן, לא?

אבל...

אני מעולם לא מתייחסת לציניות באופן מפורש. כלומר, אני לא אומרת "זה היה משפט ציני" - כי כמו שאמרת, זה רק יראה את השיפוטיות שלי ואת הדרך בה אני בחרתי לתייג את האמירה... והתיוגים שלי הם רלוונטיים. במקום זאת אני שואלת את הלקוח משהו כמו: "האם אתה ער לזה שכשאתה אומר כך וכך אתה מעביר מסר שאפשר לפרש ביותר מדרך אחת?"

Yin

New member
הפרדת המסר מהמוסר

אין מה להתייחס לציניות, אפשר תמיד לשאול ברצינות גמורה לתוכן ואותו לשקף. התנהגות שכזו מצד מאמן, מגשר או מטפל תנטרל, בסיכומו של עניין, את הציניות.

ציניות והתנגדות

כאשר ההתנגדות והציניות חוסמים התקדמות אני משתמשת פעמים רבות בהקשבה לגוף בשילוב נשימות עמוקות. ההרפיה והשחרור מאפשרים למתאמן להתחיל להקשיב לעצמו. אנה לדרמן מאמנת אישית ועסקית ומטפלת בעצמת הרכות www.co-rakut.co.il

tlingit

New member
ברוכה הבאה אנה לדרמן ../images/Emo140.gif

יופי שאת מצטרפת אלינו לפורום
מרתק לפגוש עוד דרכי עבודה ולראות עוד נקודות מבט לנושא
האם תוכלי לספר קצת יותר על נושא ההקשבה לגוף? - למה הכוונה, איך זה עובד, וכדומה אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם את רוצה
לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר מעט את הכותבים ואת נושאי הדיונים, ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

הצגה עצמית

שלום אציג את עצמי בשמחה. אני עוסקת באימון אישי ואימון למנהלים מזה כמה שנים. כמו כן אני מטפלת ב"עוצמת הרכות" ומשלבת בין השניים. למעשה יצרתי שיטה אשר אני קוראת לה co-rakut. השילוב בין האימון לבין גישה התפתחותית העוסקת בגופנפש הוא עוצמתי והוליסטי.ההשפעה של החיבור לגוף משליכה על כל תחומי החיים. הרכות מחלחלת ומשפיעה על הדפוסים האוטומטיים כי הגוף חכם ומכיל את כל התשובות. ניתן ללמוד יותר על הגישה באתר :www.co-rakut.co.il אשמח לענות על כל שאלה בתחום. בברכה חמה אנה

Rוני

New member
ציניות

תלוי במנות הציניות יש כאלה שהציניות היא ההגנה הכי חזקה שלהם ויש כאלה שמשתמשים בה מעט לי מאד קשה עם ציניות אני יודעת שזה בא ממקום של חוסר בטחון וכאב וכואב לי אישית לראות אנשים מאחורי חומות הגנה אבל לאט לאט למדתי לפתוח את הקשר ולפרום את מעטפת הציניות ולאפשר לאדם שמולי למצוא את היכולות והאמונות והתקוות שלו אחד התרגילים הנפלאים הם לעשות רשימה של ההישגים החשובים בשנה (שים - תלוי במצב) האחרונה וגם לגרום לאדם לראות את האינטרסים של האחר, וללמוד לכוון את עצמו כך שמעשים שלו יענו גם על אינטרסים של אחרים מודל התקשורת הבינאישית

למעלה