מה עושים במצב ש...

shirli0811

New member
../images/Emo192.gif מה עושים במצב ש...../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

מה עושים במצב שסוס מתנגד ולא רוצה לעבוד בכלל. מהן הדרכים לגרום לסוס לרכך את הצוואר והגב שלו-לגרום לסוס לשמור על המצב האופטימלי שהרוכב שואף אליו בזמן הרכיבה. דוגמא-סוס להתנגדות-סוס שאינו רוצה לקפוץ בכלל ו/או לעבור דרך דבר שנראה לו כמו קורות. באילו דרכים אתם משתמשים בהם גם לא בזמן שאתם רוכבים ועוזרות לכם להגיע "לטופ"....?! האם אתם מעדיפים להיות עדינים עם הסוס, או שעדינות יתרה יכולה להוריד מהערך שלכם בעיניי הסוס? מה זה בכלל עדנות בשבילכם? כיצד אתם נוהגים כשאתם "תוקפניים". מוזמנים לפתח לכיוונים נוספים
שבת שלום ומבורכת לכולם :]

Ruf Lil RusGal

New member
אני לא רוכבת אינגליש

אבל אם את מדברת על להתכנס אז זה תלוי.. אם הסוס עדיין לא יודע צריך ללמד אותו קודם בהליכה, אז בטרוט ובסוף בקאנטר וללמד בהדרגה.. ברגע שהוא נותן את הראש לשחרר כדי שהוא יבין שעשה משהו טוב אחר כך להחזיק אותו קצת ואז לשחרר וככה לאט לאט להמשיך עד שבסוף כל הרכיבה הוא עם הראש מכונס. אם הסוס יודע אבל מתנגד אצלנו לפעמים עושים לו לונג' כשהוא מכונס וככה הוא מתרכך אבל אני לא יודעת איך זה אצלכם.. בכל מקרה שווה לנסות
מקווה שעזרתי..

shirli0811

New member
אני לא מדברת רק עם כינוס ../images/Emo9.gif

אם אצלכם למשל סוס לא רוצה להחזיק את הראש במקום שהוא צריך להיות [בקו של הכתפיים
] אז איך אפשר לרכך אותו שכן יעבוד בלי "לשבור" את הגב של הרוכב ולהכנס ל"מלחמות" עם הסוס..

Ruf Lil RusGal

New member
אם הבנתי אותך אז את מדברת על זה

שהראש של הסוס יהיה נמוך ולא גבוה... ואיך אפשר לעשות את זה בלי להילחם עם הסוס? טוב דבר ראשון יש אצלנו מתגים יותר חריפים ופחות חריפים אז תמיד אפשר לקחת פשוט מתג יותר חריף שהסוס מגיב אליו יותר טוב וגם כמו שאמרתי תמיד יש את האפשרות של הלונג'.. מריצים את הסוס כשהמושכות קשורות לאוכף ואין לסוס הרבה חופש אז הוא מתכנס... זה מרכך אותו טוב מאוד.

aloniguy

New member
אתם קצת מפספסים משהו לדעתי...

את אולי מדברת על ווסטרן שבו אני לא מבין... אבל באינגליש המשמעות האמיתית של הכינוס בכלל לא קשורה לראש.... הסוס יכול להיות עם הראש למטה ולהרגיש הכי משוחרר בעולם אבל אין קשר בין זה לבין כינוס... כינוס הסוס משמעה העברת משקל לאחוריים של הסוס, לחלק את המשקל אחרת יותר לכיוון אחורה, להכניס את האחורים מתחת לגוף ולעבוד הרבה יותר חזק מאחורה... וכל זה נורא בתמצות.... שוב אני מאמין שיש הבדל במשמעות בין הווסטרן לאינגליש, אבל צריך לשים לב לא לבלבל בינהם...

../images/Emo45.gif

אמרתי לך כבר שאתה גאון של אמא? סתם גאיצ'וק, אתה עדיין תחטוף מכות... ובקשר לדיון, אם אני אמשיך לקרוא עוד משהו אני ממש אתעצבן, תרכבו, תקבלו ניסיון, תשאלו את המדריכים שלכם, תיהיו סבלניים ועל תשאלו ילדים איך לרכב או מה לעשות, חבל עליכם ועל הסוסים.

aloniguy

New member
שוב

את מאיימת עליי במכות?!?!?!? תזהרי בסוף את מצאי את עצמך קשורה לבד באיזה יער אפל...

shir308

New member
אני חושבת ששווה לנסות../images/Emo70.gif

את יכולה לנסות לקופף אותו פנימה והחוצה זה מרכך אותם... אם זה עוזר

aloniguy

New member
לדעתי...

ממש אין נוסחה לזה.... פשוט צריך להרגיש... בעזרת הרגש הזה והניסיון לדעת מה הסוס צריך, ואיך לכוון אותו למטרה שאתה שואף להגיע אליה ברכיבה... אני אישית לא ממש מאמין במונחים האלה של עדינות ותוקפנות, אני חושב שבכללי אתה צריך להיות ממש ברור בדרך שבה אתה מעביר לסוס מה אתה רוצה, צריך להיות איזשהו היגיון מאחורי הדרך שבה אתה רוכב או מבקש משו מהסוס. לא בעדינות, וגם לא בתוקפנות, אלא בצורה מספיק ברורה! יש סוס שצריך להיות עליו קצת יותר חד ואסרטיבי ויש סוס שצריך להיות עליו הרבה יותר שקט רגוע וצריך להעביר לו את הבקשות בצורה יותר הדרגתית, להמנע מהפעלת לחץ וכו'....

aloniguy

New member
שתוק חרא!!

אתה לא מבין עד כמה אתה מצליח לשגע את נועה עם הציוד החדש שלך.... הילדה מתחרפנת, אבל באמת! ותגיד, לא מפריע לך בעיניים כשהביטויים "כינוס" ו"ראש למטה" נמצאים באותו המשפט?!?!?!? לי כן!

Half Halt

New member
חחחח אני מבין... זה נחמד...

ואם הייתי מעיר על כל דבר שמפריע לי בעיניים פה בפורום, זה לא היה נגמר. והסופ"שים שלי קצרים מלהכיל...

piaffe

New member
אל תתלהב....

לראות אותך רוכב על סוס זה גם מפריע בעיניים

shirli0811

New member
../images/Emo45.gif אבל..

הדיון הזה הוא בשביל להעלות אפשרויות לסוסים ה"בעייתים" יותר, ואיך לעבוד איתם מבלי לפגוע בגב של הרוכב. אני שמעתי על דרכים מהקרקע שרוכב משתמש בהן בשביל ללמד את הסוס לעבוד נכון-מכונס באינגליש. דוגמא: סוס שמתנגד לעבוד בצורה גורפת, שמים לו ראשיית ווסטרן ואוכף ווסטרן, מחברים את המושכות מתחת לחגורת בטן של הסוס כך שבכל צעד הסוס מנסר לעצמו את הפה בצורה הנכונה ביותר וכך הסוס מרכך את עצמו. בשיטה הזאת הרוכב נמצא מלמטה, נכנס פחות למלחמות עם הסוס שמתנגד, ורואה את הטעויות של הסוס שעליהן הרוכב צריך לעבוד יותר ברכיבה הבאה. דוגמא נוספת:מחברים מושכות גרמניות בהצלבה בין הרגליים של הסוס [מקווה שהצלחתי להסביר את זה
] , וגם כאן יש את אותה שיטה שכך הסוס בעצמו מרכך את הגוף ומנסר את עצמו בעדינות ובצורה נכונה. אז באילו עוד דרכים אפשר לעבוד מהקרקע? כיצב אפשר להמנע ממלחמות על העבודה הנכונה כשהרוכב על הסוס בשביל ללמד את הסוס מה הרוכב מצפה ממנו ברכיבה הבאה מהקרקע? מקווה שהבהרתי איזה דיון אני מקווה שייצא..

aloniguy

New member
שוב...

אין שום קשר ישיר בין הראש של הסוס לבין כינוס... מה שרשמת עם ציוד הווסטרן לא שמעתי... אני אישית לא הייתי עושה דבר כזה לסוס לא משנה כמה הוא בעייתי... אבל עבודה עם מושכות גרמניות בלונג' לדעתי היא עבודה נורא אפקטיבית לסוסים מסויימים... מכריח אותם להתארך ומונע מהם להתקצר כאמצעי לבריחה מעבודה... אותו דבר עם צד... וכל מה שרשמתי למעלה נוגע לסוסים "בעיתיים"... סוס שיודע את העבודה ולא מתנגד בשום צורה שהיא ופשוט צריך לדאוג להיות ברורים לאורך כל הדרך ולא יותר מזה.... שזה ממש לא ככה אצל סוסים "בעיתיים".... אבל שוב, רשמתי "בעיתיים" מפני שרוב הפעמים הרוכב הוא הבעיה האמיתית ותקשורת לקויה בינו לבין סוסו... ככל שאני רוכב על יותר סוסים שאני לא מכיר אני רואה את העובדה הזאת בצורה יותר ברורה... ולי אישית יצא לרכב על כמה סוסים שנחשבו "בעיתיים".... אבל רובם היו פשוט רגישים יותר, קשים יותר וכו'.... אבל מעטים הסוסים שאתה או המאמן שלך אומרים: זהו, אין יותר מה לעשות עם הסוס הזה... מקרה אבוד... ויש סוסים כאלה, אני לא אומר שלא... אבל נורא מעט...

shirli0811

New member
זה שיטות שלאון עובד איתן לפעמים..

והוא אומר שלהלחם עם הסוס וכו' יותר מידי יכול לפגוע בגב של הרוכב בגלל זה לפעמים מומלץ לעבוד מהקרקע בשיטות הנ"ל

למעלה