לדעתי הרכיבה תורמת והמון המון המון.
מבחינה פיזית, הרכיבה מחזקת שרירים. בנוסף האמצעות רכיבה מתפתח שיווי המשקל (שבעקיפין קשור גם הוא לחיזוק השרירי). הרכיבה גם עוזרת לקואורדינציה (כמו שjgut אמרה). בנוסף, גם מבחינה מחשבתית, הרכיבה מרגילה לחשוב על מספר דברים באותו זמן, עוד לפני הביצוע שלהם, וגם בזמן הרכיבה לחשוב על מספר דברים, ולשים לב גם לסוס וגם לסביבה שמסביב. מבחינה נפשית, הרכיבה תורמת להעלאת ביטחון עצמי, לפתיחות, בקטע של לשתף פעולה עם אחרים, בקטע של לסמוך על אחרים, הקטע של להתמודד עם כשלונות וטעויות. לי אישית הרכיבה תרמה המון המון המון. היא העלתה לי ברמות את הביטחון העצמי, ובעקבות זה גם את טון הקול שלי, ככה שהיום שומעים אותי ולא צריך לשאול "מה אמרת? לא שמעתי". גרמה לי להיות יותר פתוחה, זה התחיל בשיחות עם הססוים, מה שדחף אותי לנסות לשוחח יותר עם בני אדם. כמובן שמעבר לכך, זה חיזק לי את השרירים וגרם לי לשפר את שיווי המשקל. גם לימד אותי איך לשים לב לסביבה ולסוס, כלומר לשני דברים שונים בו זמנית, ואיך להתמודד עם מספר פעולות שצריך לבצע באותו זמן (קואורדינציה) בלי להתבלבל ביניהן. בנוסף הרכיבה גם לימדה אותי להתמודד עם כשלונות וטעויות, לקחת את זה יותר בקלילות, להפיק מזה רק למידה, ולא להתבאס כל פעם בגלל זה. אני חושבת שמכאן מבינים שגם רכיבה רגילה היא סוג של רכיבה טיפולית. ההבדל ביניהן הוא שברכיבה טיפולית יש בעיה ספציפית שמנסים לטפל זה, בין אם היא פיזית או נפשית. וברכיבה רגילה מטפלים בזה בעקיפין. ברכיבה טיפולית יש מטפל מיוחד שמוסמך במיוחד לזה. וברכיבה רגילה אין, אלא יש מדריך שלא מוסמך במיוחד לטיפול בבעיות. כמובן שגם אופן הפעילות שעושים היא שונה (הכוונה לפעילות שעושים בשיעור, לא לרכיבה עצמה).