במה תורמת הרכיבה

../images/Emo193.gifבמה תורמת הרכיבה../images/Emo35.gif

במה הרכיבה יכולה לתרום- מבחינה פיזית ונפשית
אני מדברת בכלליות, איך הרכיבה יכולה לתרום לכל אחד. אך כמובן שמותר וגם רצוי שתכתבו כיצד הרכיבה תרמה לכם
האם גם רכיבה רגילה היא סוג של רכיבה טיפולית
אם כן, אז מה בכל זאת השוני בין השתיים
מוזמנים לקחת לכיוונים נוספים

SoosKatan

New member
יכול לתרום בהחלט

להכל. מבחינה פיזית, יש לי למשל עקמת קלה מאוד בגב, והרכיבה עזרה לי ליישר את גב [יחד עם שחיה, אגב
]. זה עושה שרירית ברגלים, בידיים, קורדינציה, שיוי משקל ועוד הרבה אני מניחה.. מבחינה נפשית כ"כ הרבה! יש המון צדדים, למשל הקשר עם הבעל חיים שהוא מאוד בריא,זה חבר, אוזן קשבת, וכשאתה רוכב זה נחמד להיות שולט לפעמים, להרגיש הכל מלמעלה, לדעת שאתה מכוון חיה גדולה כל כך, שהיא סומכת עליך, לומדים להיות עדינים, וגם קשוכים שצריך, הרכיבה מעודדת התמדה, רצון, ועוד המון..

natyly

New member
באמת?

גם לי יש עקמת בגב.. רכיבה באמת עוזרת לישר את זה??? פחדתי שהיא תעקם את הגב עוד יותר..

אין מצב שרכיבה מעקמת את הגב עוד יותר.

בגלל שאחד התנאים לישיבה נכונה על סוס היא גב ישר, ולכן זה יכול לרום רק לחיזוק שרירי הגב, מה שתורם ליציבה שלו ולהחזקה שלו בצורה ישרה, מה שמונע עיקום של הגב.

מוריה42

New member
זה לא אומר שזה לא טוב...זה רק אומר

שאת צריכה לילמוד לנשום ברכיבה רגיל...וגם שאת קופצת עם הסוס (לאו דווקא קפיצות....גם בטרוט וקנטר..) את צריכה לילמוד לא לנחות חזק על הסוס כי זה מה שעושה ת'כאבים...גמלי לי יש לפעמיים כאבי גב...וזה בדרך כלל מזה..תבקשי מהמורה שלך שתעזור לך..יומשמח! :)

מוריה42

New member
וגם..

תמיד שאת יושבת(בכל מקום-טלוויזיה מחשב בי"ס..וכו'..) תישבי עם גב יישר בלי להישען על הכיסא...זה כואב קצת אחר כך..אבל זה בגלל שזה עוזר לשרירים בגב..וזה טוב!

The Bitter End

New member
אממ... היא רוכבת מספיק שנים

כדי לדעת את זה. ולהרבה מאוד רוכבים יש כאבי גב מרכיבה, זה לא בהכרח מישיבה לא נכונה, זה פשוט ממבנה אנטומי.

מוריה42

New member
לא

אמרתי שהיא לא יודעת!! תירגעי...היא אמרה שלה זה עושה לה טוב..אז אמרתי שיכול להיות כאבי גב.. וממה לפעמיים זה נהיה..וזה לא אומר דווקא שזה לא טוב..

אבל זה לא מעקם אותו.

בנוסף, בשביל למנוע כאבים, כמו שמוריה כבר ציינה, מומלץ מאוד לא להישען על משענות כשאת יושבת על כיסא. זה מחזק מאוד את שרירי הגב, ויכול למנוע הרבה מאוד כאבים.

SoosKatan

New member
לי אישית זה ממש עזר

אבל הכי עזר [ועוזר] זה שחיה, תנסי

לדעתי הרכיבה תורמת והמון המון המון.

מבחינה פיזית, הרכיבה מחזקת שרירים. בנוסף האמצעות רכיבה מתפתח שיווי המשקל (שבעקיפין קשור גם הוא לחיזוק השרירי). הרכיבה גם עוזרת לקואורדינציה (כמו שjgut אמרה). בנוסף, גם מבחינה מחשבתית, הרכיבה מרגילה לחשוב על מספר דברים באותו זמן, עוד לפני הביצוע שלהם, וגם בזמן הרכיבה לחשוב על מספר דברים, ולשים לב גם לסוס וגם לסביבה שמסביב. מבחינה נפשית, הרכיבה תורמת להעלאת ביטחון עצמי, לפתיחות, בקטע של לשתף פעולה עם אחרים, בקטע של לסמוך על אחרים, הקטע של להתמודד עם כשלונות וטעויות. לי אישית הרכיבה תרמה המון המון המון. היא העלתה לי ברמות את הביטחון העצמי, ובעקבות זה גם את טון הקול שלי, ככה שהיום שומעים אותי ולא צריך לשאול "מה אמרת? לא שמעתי". גרמה לי להיות יותר פתוחה, זה התחיל בשיחות עם הססוים, מה שדחף אותי לנסות לשוחח יותר עם בני אדם. כמובן שמעבר לכך, זה חיזק לי את השרירים וגרם לי לשפר את שיווי המשקל. גם לימד אותי איך לשים לב לסביבה ולסוס, כלומר לשני דברים שונים בו זמנית, ואיך להתמודד עם מספר פעולות שצריך לבצע באותו זמן (קואורדינציה) בלי להתבלבל ביניהן. בנוסף הרכיבה גם לימדה אותי להתמודד עם כשלונות וטעויות, לקחת את זה יותר בקלילות, להפיק מזה רק למידה, ולא להתבאס כל פעם בגלל זה. אני חושבת שמכאן מבינים שגם רכיבה רגילה היא סוג של רכיבה טיפולית. ההבדל ביניהן הוא שברכיבה טיפולית יש בעיה ספציפית שמנסים לטפל זה, בין אם היא פיזית או נפשית. וברכיבה רגילה מטפלים בזה בעקיפין. ברכיבה טיפולית יש מטפל מיוחד שמוסמך במיוחד לזה. וברכיבה רגילה אין, אלא יש מדריך שלא מוסמך במיוחד לטיפול בבעיות. כמובן שגם אופן הפעילות שעושים היא שונה (הכוונה לפעילות שעושים בשיעור, לא לרכיבה עצמה).

וכמובן שיש גם אחריות וחוסן גופני שמתפתחות

מהרכיבה ובעיקר בעיקר מהעבודה בחווה. אני אישית הפכתי לאחראית מאווווווד בעקבות הרכיבה, או יותר נכון בעקבות העבודה בחווה. וגם הרכיבה תורמת ללא להיות היסטרי מכל פציעה קטנה, ולעפמים להתעלם מהכאב. אם יש בחווה משהו שצריך לעשות, לא משנה לי כבר אם יש לי שריטה שהיא כואבת, אני אתעלם מהכאב, אנסה לפחות. אני כבר לא מתרגשת מכל פציעה קטנה. פשוט לא מתייחסת לזה.

netapet2

New member
אמממ...

במה הרכיבה יכולה לתרום- מבחינה פיזית ונפשית? אני לא בדיוק יודעת, מבחינה פיזית זה עוזר לאנשים לשמור על שיווי משקל (לי זה תרם אבל שיווי משקל היה לי ממזמן... אבל זה הוסיף לי המון.) מלבד השיווי משקל זה עוזר לגב ישר, וכמו ליאור גם אני נעזרתי בשחייה בכיתות מוקדמות והרכיבה שיפרה לי המון... מבחינה נפשית אני ממש לא יודעת איך זה עוזר הרכיבה עצמה, לעומת זה הקרבה לסוסים לפעמים כמו לכלבים נורא תורמת גם אם מפחדים ומבינים שהם לא חיות מזיקות והכל, וגם מהכיוון שאפשר לדבר איתם והם יקשיבו, זה הרבה יותר טוב מיומן. האם גם רכיבה רגילה היא סוג של רכיבה טיפולית אם כן, אז מה בכל זאת השוני בין השתיים? אממ לא יודעת...

shirli0811

New member
אני חושבת ../images/Emo192.gif ../images/Emo39.gif

במה הרכיבה תורמת..? במה לא למען האמת.. כ"כ הרבה תשובות לשאלה הזה.... ;] #יציבות-כמו שהרבה כתבו ברכיבה משפיעה הרבה על יציבות של כל רוכב, והיכולת להשאר לשבת על סוס במצבים שאף פעם לא ניתן לצפות שיקרו #קורדינציה-מפתח את היכולת לפתור אינסוף בעיות ברכיבה במקביל, בין עם אלו בעיות וחולשות של הרוכב, ובין אם אלו בעיות של הסוס. #אחריות-אני רואה שרוב האנשים שמתעסקים בסוסים בעלי ציונים גבוהים ושאיפות בחיים [לא מכלילה מנקודת מבט שלי]. אני מאמינה כי רוכב לוקח הרבה כסף מהוריו בשביל הרכיבה, וכאות תודה להם משקיע מאמצים רבים בלימודים. רוכב הוא אדם בעל סדר יום משלו, מלא בלחץ, אך דואג ומשתדל להתגבר על כל המטלות שיש לו. ברור שהסוסים לוקחים הרבה הרבה הרבה זמן מחייו של כל אחד פה, ולכן כול אחד יהיה קצת פחות על המחשב/טלוויזיה, ישתדל לסיים את כל המטלות שלו אם זה בבית/ביצפר/חווה/צב"ח וכו'. הרוכבים בעלי אחריות לטפל בסוסים, שכל סוס הוא בעל נפש אחרת, לפעמים עם מזג תוקפני, ולפעמים רגועה, אך אפ'עם לא צפוי, וזה נותן הרבה אחריות לנסות לצפות ולהיות מוכן לכל דבר פתאומי שסוס יכול לעשות. חוצמזה שהטיפול בסוס מצריך זמן ותשומת לב, סוס הוא בן משפחה של רוכב, כמו תינוק שלא גדל אף פעם, ולכן צריך תמיד לדאוג לכול צרכיו שיטופלו בתנאים הטובים ביותר שרוכב יכול להעניק לסוס. #נפשית- סוס הוא חבר, אוזן קשבת, פסיכולוג. סוס נותן את העצות הכי הכי טובות כיצד לפעול בכל מצב וזאת רק במבטיו המדהימים
. סוס מעלה את הביטחון העצמי של כל רוכב, הוא אינו שופט, אינו מקלל, מציק, או פוגע ברוכב. הסוס נותן אפשרות לרוכב להפתח אליו ומעלה את הבטחון העצמי של הרוכבים. אצלי הסוסים עזרו לי הרבה הרבה לקבל את המוות של סבתא שלי ז"ל, ברגע ששמעתי שהיא כבר לא איתי ברחתי לחווה, ועמדתי מול יפה ובכיתי ודיברתי אל יפה, והיא חיבקה אותי עם הצוואר שלה, והראתה לי כמה שלמרות שאיבדתי אישה שכ"F אהבתי והחיים ממשיכים, והיא אמרה אליי ודיברה איתי מהמבטים המדהימים שלה.
ויש עוד כמה דברים שחשבתי עליהם ושכחתי, אבל התרומה של סוס לרוכב היא אין סופית.. ;]]

למעלה