המחלקה הטיפולית

• פותח הנושא 2eye
  • פורסם בתאריך

2eye

New member
../images/Emo193.gif המחלקה הטיפולית ../images/Emo193.gif

כןכן, שבועיים הפינה לא נפתחה מסיבות טכניות, או להגיד פאשלות שלנו. למי שלא מכיר את הפינה [אחרי מתקפת חדשים, בטוח שיש מי שלא מכיר] אז בפינה אני [או שירלי, פעם פעם] מעלים בעיה הקשורה ברכיבה או בטיפול, ואפשר לדבר עליה. כמובן שאפשרי [ואף רצוי
] להוסיף בעיות ושאלות נוספות בקשר לרכיבה וטיפול. הבעיה המרכזית של השבוע: יש סוסים ש'שים לטיפול. למשל: כשאתה נכנס מפנה לך את האחוריים ומאיים לבעוט, נושך בזמן הטיפול, מפחד ממים, נלחץ כשהוא קשור/פותח את הקשר, לא אוהב שנוגעים בו ועוד. מה עושים במצב כזה? תוסיפו עוד שאלות.
*בקשה: למי שיש רעיון לבעיות מוזמן לפנות אליי או לשירלי [שירלי317] במסרים/בכל דרך אחרת ולהציע, זה יעזור
* ועוד משהו: תודה לשניס שנתנה רעיונות

אני לא מכירה סוסים כאלו

חוץ מסוס אחד אבל זה בגלל שהוא לא מסורס= מופרע!! אבל גם הו לא מגיע ליותר מאיומים ולפעמים גם התקפי מרץ מטורפים שמוציאים אותי מדעתי..חחח

oO nam nam Oo

New member
סוס לא מסורס הוא לא../images/Emo80.gif../images/Emo95.gif

בהכרח מופרע.... יש זכרים לא מסורסים שיש להם אופי הכי נשנשי וחמוד ושקט בעולם, והם אפילו לא מודעים לכך שהם זכרים
לעומת זאת יש זכרים מסורסים פסיכיים ונקבות ביצ'יות.... כאילו, סוס יכול להיות מופרע בגלל שהוא לא מסורס, אבל סוס לא מוגדר כמופרע בגלל שהוא לא מסורס-זה תלוי באופי האישי שלו
(מקווה שהבנת למה התכוונתי
)

אצלינו בחווה- יש ויש.

יש סוס שנושך כשמנקים פרסות, אז פשוט קושרים אותו יותר קצר ואז הוא לא מצליח לנשוך. לפעמים כשבא לו הוא מנסה לנשוך כשמברישים לו את הצוואר, אז נותנים לו מכה. הוא מנסה לנשוך כשמנסים לקשור אותו, או סתם כשמחזיקים אותו עם חבל הולכה- חוטף מכה. י ש סוס שיודע לפתוח קשרים, לכן בעיקר כשקושרים אותו מקפידים שיש ביטחון, ואז הוא לא מצליח לפתוח. אותו סוס יודע גם לפתוח את דלת התא שלו, ולכן שמים שני ח' ממתכת במנעול של הדלת שלו וגם קושרים עם חבל (לא קשר רציני, רק שיחזיק). סוסה אחת יודעת להוריד ראשיות בית- היא מעמידה -פניםש היא מתגרדת ופשוט מורידה את הראשייה, אז תמיד כשהיא עם ראשייה משגיחים שהיא לא מורידה אותה.

favory

New member
הומ טוב..

בעיקרון הסוסה שלי ממש כזוו. אי אפשר להוציא אותה מהתא כמעט.. (ובמיוחד עכשיו כשהיא פצועה) היא עומדת על שתיים וחושפת שיניים. ויותר מכל מסתובב סביב עצמה כאילו היא לקחה סמים!סתםם...היא משוגעת..(* למדה מהבעלים*) אני תמיד מצטיידת בגזרים ותפוחים..אבל היא כבר למדה אז היא לוקחת את האוכל ומתחילה לאיים שוב. שבוע שעבר בר הצליחה להוציא אותה אחריי 20 דקות שניסינו. לפניי כן אבא ניסה וכמובן לא היה מראה נעים בואו נגיד בעדינות.. פשוט צריך להכיר את הסוס ולדעת מה לעשות במצבים כאלוו.. אני בטוחה שכל אחד כבר מכיר את הסוס שלו ואת הקריזות שלוו... והכי חשוב להצטייד באוכל!!

לדעתי לא חשוב להצטייד באוכל.

כי אם כל פעם אחרי שהסוס יוצא מהתא הוא מקבל חטיף (אם הבנתי נכון), או אם מפתים אותו לצאת מהתא בעזרת אוכל, הסוס לא לומד 'יצאתי יפה, קיבלתי אוכל, אני צריך להמשיך לצאת ככה', אלא לומד 'אה, נותנים לי אוכל כל פעם אחרי שאני יוצא מהתא' ויש מצב שהוא יהפוך לנשכן בגללש הוא יחשוב שיש אוכל ביד כשאין (כי הוא יוצא יפה אז לא נותנים יותר חטיף). אני גם חושבת שבמקרה של סוס כזה, אם לוקח מלא זמן להוציא אותו כי הוא מאיים וחושף שיניים ועומד על שתיים (ובקיצור המצב יכול להפוך למצב של תקיפה), כדאי להעזר באיש מקצוע, כי אם לא הסוס יכול להוות סכנה למי שמנסה להוציא אותו. נכון שלסוסים יש קריזות, אבל יש גבול לקריזות.

למעלה