מממ בקצרה..
לפי דעתי צריך לגלות מה מקור הבעיה.. בד"כ סוסים לא תוקפניים ונהיים בעלי מזג רע סתם כי בא להם, בדיוק כמו שבני אדם לא רעים כי זה האופי שלהם (בד"כ), אלא כי הם עברו דברים בחיים שהשפיעו עליהם.. אם זה נובע מחוסר כבוד ו"חוצפה" של הסוס כלפי האדם/סוסים אחרים (ואם מדובר בסוסים צריך לשים לב שזה לא נובע מ"שנאה" בין סוסים, משהו שקורה לפעמים) יש "לחנך" את הסוס, לגרום לו להבין שיש דרך התנהלות ושהוא לא יכול לאיים ולפגוע במי שלידו, לפעמים סוסים עושים את זה כדי להשיג תשומת לב.. יש סוסים שבגלל שהם עברו התעללות הם "מחקים" את ההתנהגות של האדם המכה ומשדרים את מה שהם קולטים מהסביבה.. במקרה כזה אני חושבת שהדבר הכי טוב לעשות הוא להתחבר לסוס, להראות לו שהוא במקום בטוח ושאין לו ממה לחשוש, עם הרבה עבודה והשקעה בסוס הוא יתחיל לחקות את הבעלים החדשים והמזג שלו ישתנה בהתאם. יש סוסים שמאיימים בגלל גיל..ז"א סוסים זקנים יותר, סביר להניח שיהיו פחות 'נחמדים', ז"א הם יעדיפו שיעזבו אותם בשקט ולא יפריעו להם ב"מנוחה" שלהם מהחיים.. כמובן שזה לא תמיד ככה, יש סוסים זקנים ומקסימים.. יש סוסים שמאיימים באיכוף וטיפול בגלל הקשר שהם עושים בין הרכיבות לטיפולים (קשר מובן). סוס שהציוד לא מתאים לו ו/או אופן העבודה לא נכון או מתאים לו, לא ירצה שירכבו עליו, כי זה יכאב לו ויגרום לו לבעיות פיזית (ולאחר מכן נפשיות, כמו שאנו רואים בשרשור הזה למשל) שונות.. במקרה כזה יש לבדוק אם הציוד ואופן העבודה הוא המתאים ביותר לסוס, בנוסף אני אישית הייתי ממליצה לעשות בדיקה כללית לסוס ע"י וט'/מפרזל/כירופרקט. וכמובן שיש סוסים שזה פשוט האופי שלהם וכל עוד הם לא מזיקים אני חושבת שאין צורך להתערב בחיים ובאופי שלהם
אם אני אזכר בעוד משהו אני אוסיף, וכמובן, כמו תמיד אני אשמח שיוסיפו/יתקנו את מה שאמרתי..