המחלקה הטיפולית

• פותח הנושא 2eye
  • פורסם בתאריך

2eye

New member
../images/Emo193.gif המחלקה הטיפולית ../images/Emo193.gif

אז, כן..הפינה ה[אמורה להיות] שבועית שלי ושל שירלי: בעיות ברכיבה ובשהיה עם סוסים. אני/שירלי מעלים בעיה שאפשר לדון בה, אבל כמובן מומלץ להוסיף עוד בעיות
אז הבעיה של השבוע: כאשר אתם מטפלים בסוס תוקפן (נושך, בועט, וכו') כלפי סוסים או כלפי אדם, איך אתם חושבים שצריך להגיב להתנהגות שלו? אם הסוס נושך נרוכב צריך להכות? ואם הוא נושך סוס הרוכב צריך להתערב? מה אתם חושבים? ואתם מוזמנים להוסיף פה עוד בעיות או לשלוח אליי/לשירלי (שירלי317) בעיות במסרים

מממ בקצרה..

לפי דעתי צריך לגלות מה מקור הבעיה.. בד"כ סוסים לא תוקפניים ונהיים בעלי מזג רע סתם כי בא להם, בדיוק כמו שבני אדם לא רעים כי זה האופי שלהם (בד"כ), אלא כי הם עברו דברים בחיים שהשפיעו עליהם.. אם זה נובע מחוסר כבוד ו"חוצפה" של הסוס כלפי האדם/סוסים אחרים (ואם מדובר בסוסים צריך לשים לב שזה לא נובע מ"שנאה" בין סוסים, משהו שקורה לפעמים) יש "לחנך" את הסוס, לגרום לו להבין שיש דרך התנהלות ושהוא לא יכול לאיים ולפגוע במי שלידו, לפעמים סוסים עושים את זה כדי להשיג תשומת לב.. יש סוסים שבגלל שהם עברו התעללות הם "מחקים" את ההתנהגות של האדם המכה ומשדרים את מה שהם קולטים מהסביבה.. במקרה כזה אני חושבת שהדבר הכי טוב לעשות הוא להתחבר לסוס, להראות לו שהוא במקום בטוח ושאין לו ממה לחשוש, עם הרבה עבודה והשקעה בסוס הוא יתחיל לחקות את הבעלים החדשים והמזג שלו ישתנה בהתאם. יש סוסים שמאיימים בגלל גיל..ז"א סוסים זקנים יותר, סביר להניח שיהיו פחות 'נחמדים', ז"א הם יעדיפו שיעזבו אותם בשקט ולא יפריעו להם ב"מנוחה" שלהם מהחיים.. כמובן שזה לא תמיד ככה, יש סוסים זקנים ומקסימים.. יש סוסים שמאיימים באיכוף וטיפול בגלל הקשר שהם עושים בין הרכיבות לטיפולים (קשר מובן). סוס שהציוד לא מתאים לו ו/או אופן העבודה לא נכון או מתאים לו, לא ירצה שירכבו עליו, כי זה יכאב לו ויגרום לו לבעיות פיזית (ולאחר מכן נפשיות, כמו שאנו רואים בשרשור הזה למשל) שונות.. במקרה כזה יש לבדוק אם הציוד ואופן העבודה הוא המתאים ביותר לסוס, בנוסף אני אישית הייתי ממליצה לעשות בדיקה כללית לסוס ע"י וט'/מפרזל/כירופרקט. וכמובן שיש סוסים שזה פשוט האופי שלהם וכל עוד הם לא מזיקים אני חושבת שאין צורך להתערב בחיים ובאופי שלהם
אם אני אזכר בעוד משהו אני אוסיף, וכמובן, כמו תמיד אני אשמח שיוסיפו/יתקנו את מה שאמרתי..

אני באופן כללי

חושבת שתמיד רצוי וכדאי שהוט' יעבור במקביל ובמשותף למפרזל.. ככה שאם צליעה מסויימת או בעיות כלשהן נובעות מהפרסה יהיה שיתוף פעולה בניהם ויהיה יותר קל לאתר ולטפל בבעיה.

זה ברור,,,

אני מתכוון שאין שום כאב שנובע מהרגליים / פרסות ושקשור למפרזל, שיגרום לסוס להיות עצבני ותוקפני כמתואר.

Ruf Lil RusGal

New member
אני חושבת ש....

לא צריך להכות... אני מכירה את המצב... הסוסה שאני רוכבת עליה לא כל כך מחבבת כל מיני אנשים שהיא לא מכירה ויא חברה של 2 סוסים בערך... עם הזמן הבנתי שהשיטה הכי טובה (שלפיה) היא פשוט לא להגיב.... לא להכות, להפך, כל הזמן לתת לה תשומת לב וליטופים ולהתנהג אליה בעדינות...כמבון שאם היא מנסה לנשוך מפסיקים ללטף וברגע שהיא רגועה נותנים לה "מתנות" כמו ליטופים או ממתק של סוסים או קוביית סוכר... המצב שלה משתפר מיום ליום... אני מכירה בעיה אצל סוסים שזה הבאקינג...אצלנו, אצל אותה סוסה (שד"א היא סוסת ווסטרן... כמוני...) שהזכרתי מקודם יש גם את הבעיה שכל פעם שמדרבנים אותה או שהיא עושה קאנטר מהיר, אז היא נותנת באק. בהתחלה הייתי נותנת לה מכות במתג על זה אבל מתישהו שיעור אחד לא נתתי לה מכות וכל השיעור עבדתי איתה עם חופש במושכות והבנתי שזאת שיטה יותר טובה... פשוט לתת חופש כל דירבון ובקאנטר המהיר... עכשיו היא לא עושה אף לא באק אחד!!!

חחחחחחחחח...נכון

לוקה אימפריה!!!!!!חחח זה היה בקיץ בצהריים כשהוציאו את הסוסים למרעה אז הכניסו את בלו לתוך התאים בפנים ואיי היה מזה שווה בקיץ בחווה!!!!אוייי איזה מעצבן היה כשלא נתנו לנו לעשות מלחמת מים!!!!!!

NTL

New member
אבל עשו

יש לך זיכרון קצר... עשו מלחמת מים ורפאל נפצע ברגל.

למעלה