המחלקה הטיפולית

• פותח הנושא 2eye
  • פורסם בתאריך

2eye

New member
../images/Emo193.gif המחלקה הטיפולית ../images/Emo193.gif

שלום :) למי שלא מכיר את הפינה, אני מעלה בעיה הקשורה ברכיבה/טיפול/כל דבר הקשור לסוסים ואתם, מוזמנים להציע פתרונות מגוונים, יצירתיים וגם ידועים :]
כמובן ש אתם מוזמנים להעלות לפה עוד בעיות משלכם שאתם לא מצליחים למצוא להן פתרון או רוצים לשמוע עוד רעיונות לפתרון
אז הבעיה השבוע היא: סוס שמגרד רעמה ונזב, איך מתמודדים? כמובן שיש הרבה סיבות לגירודים (עקיצות, קשקשים, וכו') ויש גם המון פתרונות (משחות, שמיכת-זבובים, הרבה חפיפות וכו') מוזמנים לתת מגוון רעיונות....
רוכי הווסטרן, בבקשה תשלחו לי בעיות ברכיבה בסגנונות השונים, תודה :]

shirli0811

New member
הדרך הכי טובה להתמודד עם זה היא למנועע

סוסים שקרובים למקורות מים יש סביבם הרבה יותר יתושים וזה וגרם להם להתגרד, מומלץ להרחיק אותם קצת מהמקור מים. משחות--> איג'-פרי משחה מעולה שאפשר למרוח גם בזנב וגם הרעמה, לאון עכשיו שם לסוסים שלו משחה חדשה שלא מרטיבים את מקור הגירוד 3 ימים ואז משפיע מעולה [אני אשאל אותו את השם של המשחה וארשום....] אחרי כל רכיבה לשטוף טוב את הזנב-בעיקר באזור עצם הזנב שם מצטברים מלחים וחול שגורמים לגירוד.... לדאוג לקש טרי כדי שלא יהיו בתוך הקש יתושים, פשפשים וכו'.. אבל הכי חשוב זה לעצור את זה בהתחלה אחרת כל הקיץ סובלים מזה....

Ruf Lil RusGal

New member
אצלנו...

יש כל מיני רמות שונות של גרדת... אצלנו יש אחד עם גרדת רצינית ששום חומר לא עוזר אז בתא שלו שמים על הקירות חוטי חשמל ואז הוא לא מתגרד... יש את הסוסים שהרמה שלהם הכי קלה וכל מה שצריך לעשות זה לשמור על הניקיון שלהם ועל הבריאות והם לא מתגרדים ויש סוסים שצריך לנקות את המקום, לשים חומר נגד גרדת [אנחנו משתמשים באיטצ' פרי] ונגד זבובים והסוסים לא מתגרדים... אה כן... יש גם זריקות נגד גרדת שנותנים פעם בתקופה וזה מפחית משמעותית את הגרדת...

שירלי317

New member
פףףף

חפרתי כבר יותר מדי בנושא הזה פה בפורום... אגיב בהזדמנות אחרת. אבל אני שמחה שאתה מחזיר את הפינה לחיים

horse 1212

New member
וואי

פעם טיפלתי בסוסה שהתגרדה בטירוף,באתי כמעט כל יום לשטוף אותה ולטפל בה טוב,והמאמץ השתלם. היא נהייתה סוסה מטופחת כמעט ללא גרדות.

אצלנו

הסוסה שלי מתגרדת מלכלוך...אז בחורף אני חופפת פעם בשבוע שבועיים ובקיץ זה ממש חמור אז אני חייבת לחפוף לפחות פעמיים בשבוע אם לא שלוש. יש סוסים אחרים, שהגרגות אצלם הרבה יותר חמורות והם בתאים עם חוטי חשמל (החשמל לא באמת חזק אבל זה מקפיץ אותם והם לא מתגרדים על הקירות). ויש סוסים אחרים שחייבים חפיפות ומשחה בתא. כל סוס והטיפול שלו, אבל תמיד אפשר למצוא פיתרון יעיל (גם אם זה לוקח זמן).

אוהו מתגרדים כל היום ../images/Emo3.gif

אצלינו, בחלק מהתאים, יש חשמל. זה מונע מהסוס להתגרד- בדוק. גם המגרשים יש חשמל, כדי שכשמשחררים בו סוסים שנוהגים להתגרד- שלא יתגרדו. בקיץ שוטפים טוב טוב טוב ומנקים טוב טוב טוב בעיקר בעוקץ הזנב כדי שהסוס לא יתגרד. עושים להם טיפול עם סירוק ושמן תינוקות, וזה מאוד עוזר. בנוסף, כשהם מתגרדים, נותנים להם מכה. ככה מונעים את המשך הגירוד, וככה הסוס מפסיק להתגרד גם למשך זמן לא כל כך קצר. יש סוסה, בפנסיון, ששמים לה משחה (אני לא זוכרת את השם) כדי למנוע את הגירוד.

למעלה