טקסופלזמה והיריון

לינוי37

New member
../images/Emo193.gifטקסופלזמה והיריון

אנחנו בשלבי תכנון היריון, בביתינו חתול מקסים בן כמעט שנתיים.שמענו כי קיימת סכנה בשלשת חודשי ההיריון הראשונים להיות במחיצת חתול. האם מישהו יכול לתת לנו אינפורמציה על כך. מהי הסכנה? והאם צריך ל"הפטר" מהחתול האהוב? חג שמח לכולם.

לא צריך להיפטר משום דבר!

הסיכוי להדבק שואף לאפס! בשביל להדבק את צריכה פחות או יותר לאכול את הקקי של החתול מיד אחרי שעשה אותו. הסיכוי להדבק מבשר לא מבושל כראוי הרבה יותר גבוה. תני לבן זוגך לנקות את הארגז בשלושת החודשים הללו. אין טעם להבהל. (ובעלי רופא שהולך לנקות את הארגזים במשך 3 חודשים... יש!)

לינוי,אין צורך להכנס לפחדים מיותרים

מי שמגדל שנים חתולים,יודע,שהסיכוי אפסי.. לא זורקים חתול בגלל הריון. הדבר הכי טוב על מנת להרגע,זה חתול. ילדים הגדלים עם בע"ח,יותר מאושרים וחסונים מאלה שחיים בבית "סטרילי". מנסיון.

סיביון

New member
../images/Emo5.gif

אם הוא כזה אהוב למה את בכלל שוקלת "להפטר" ממנו? ולגבי הששאלה שלך- אמנם אני לא וטרינרית אבל אנסה לענות. האם עשית בדיקת טוקסופלזמה לעצמך? אם את נשאית של הטפיל אז אין סכנה לעובר. החתול נמצא רק בבית או שהוא גם יוצא החוצה? את יכולה לעשות גם לו בדיקת טוקסופלזמה ואם הוא איננו נשא של הטפיל אז אין סכנה. גם אם החתול הוא נשאי של טוקסופזמה הסכנה היא מזערית- את צריכה לאכול את הצואה שלו בשביל להדבק. מרבית ההדבקויות בטוקסופלזמה נעשות בכלל ממגע בבשר נא ולא מחתולים. ההמלצה לנשים בהריון היא לתת לבעל או למישהו אחר לנקות את ארגז החול בחודשי ההריון. אני יכולה להגיד לך שלוטרינרית שלי יש 3 חתולי בית והיא נוגעת כל יום בעשרות חתולי בית וחתולי רחוב במהלך עבודתה והיא איננה נשאית של טוקסופלזמה. לפני כמה חודשים היא ילדה תינוק בריא וזאת בלי להפסיק את עבודתה ובלי "להפטר" מחתולי הבית האהובים שלה.

גלית35

New member
אני מצרפת לך כתבה על טוקסו../images/Emo20.gif

יש שם גם "אם יש לך חתול בבית". לא חושבת שצריך:"שקלי את האפשרות למסור את החתול להשגחת מישהו אחר לתקופת ההריון." פשוט לבקש מהבן זוג לטפל בארגז החול. במשפחה שלי היה חתול בן 20 ששרד יפה מאוד את ההריון של "אמא" שלו. מזל טוב ובהצלחה

הבהרה קטנה

ענו לך כאן את רוב התשובות בדיוק רב. השורה התחתונה היא שאין צורך למסור את החתול את צריכה לעשות בדיקת דם פשוטה שתראה אם יש לך נוגדנים נגד הטפיל (מה שאומר שנחשפת אליו בעבר - לא נשאות...). אם יש לך נוגדנים - את מוגנת. אם אין לך, את עדיין רגישה. בכל מקרה מומלץ לתת למישהו אחר לנקות את הארגז, או לנקות אותו עם כפפות ולשטוף ידיים אח"כ. כמו כן צריך בתקופה זו לנקות את הארגז בתדירות גבוהה - ביצי הטפיל צריכות זמן הבשלה של יום-יומיים בחוץ כדי להדביק. מזל טוב ארז

לינוי37

New member
../images/Emo140.gifתודה על תשובתך, הבעיה

היא שאכן אין לי נוגדנים. ומכאן מגיעה עוד שאלה : החתול עושה את הצואה במקום קבוע על הרצפה (לצערי, לא בתוך הארגז). הוא משפשף את הרצפה, ולעיתים נוגע בכפות ידיו בצואה. מכאן בא הפחד, אם הוא נוגע בי האם קיים סיכוי להדבק בטפיל? ומה לעשות? האם ניתן לנקות את ידיו בדרך כלשהי? בעיה נוספת היא שבן הזוג מגיע מאוחר מן העבודה, מה עדיף כאן:האם להשאיר את הצואה על הרצפה עד שיגיע, ואז ביצי הטפיל עשויות להתחיל להבשיל, או שכבר עדיף שאני אנקה באמצעות כפפות? תודה רבה רבה המודאגת...ופוחדת...

enbalush

New member
רק אם תבלעי את הצואה

וגם אז צריכה להיות כמות סבירה בכדי להדבק. את יכולה לעשות גם בדיקת צואה לחתול ולגלות אם יש לו או לא.

מבחינתי

עדיף לנקות מיד עם כפפות עצם ההבנה שלך שאת צריכה בתקופה זו לשמור על הגיינה מבחינה זו מספיקה בעיני עדיין צריך להבין שכוטרינר אין לי כל סמכות להמליץ לך בנושא בריאות שלך! ארז

לינוי37

New member
מודה לך על תשובתך. האם אתה ממליץ

לעשות בדיקת דם לחתול או בדיקת צואה? ואם כן מה תהיה המשמעות לכך? שוב תודה

Twinsen2005

New member
חשוב לציין ש...

90 אחוז מהאוכלוסיה גם ככה מחוסנת לאותו חיידק מה שאומר שגם במצב שבאמת הם יגיעו למגע איתו (כמו למשל, לאכול את הקקי) הם לא ידבקו. פשוט הימנעי מלהתעסק עם הצואה. החתול עצמו ממש לא קשור לחיידק.

למעלה