מתכון לעוגיות מזל
מזהירה שזה הרבה עבודה, וצריך גם לעבוד מהר. הטעם לא ממש שווה את העבודה, הגימיק אולי כן. מתכון: עוגיות מזל רכיבים: 4 כפות שטוחות של קמח 1 כפית קורנפלור 3 כפות סוכר 2 ביצים 50 גרם מרגרינה או חמאה מומסת חבילת עטרות נייר (מנז'טים) גדולים מספיק כדי להכיל עוגיה (מס' 4) אופן הכנה: חשוב מאד להכין מראש את פתקי המזלות ולא לשכוח לכתוב עצות עם הרבה הומור ולהניחם בהישג יד!! לכתוב בעט כדורי ולא בטושים או עטי ג'ל שהצבע עלול לרדת מהם בזמן האפייה. אפשר להדפיס את הפתקאות במחשב. שמים בקערה את הקמח, הקורנפלור והסוכר. מוסיפים את הביצים והמרגרינה המומסת ובוחשים היטב עד לקבלת עיסה דלילה במרקם דומה לזה של חלב ממותק משומר. משמנים תבנית אפייה במרגרינה ומרפדים בנייר אפיה אשר משמנים גם כן (או שמשתמשים במשטח סיליקון לאפייה). יוצקים כמחצית מכמות הבלילה על נייר האפייה ומורחים בעדינות עד ליצירת שכבה אחידה ודקה של התערובת. אופים את התערובת בחום בינוני נמוך (150 מעלות צלזיוס) במשך 4-6 דקות, עד שצבע הבצק הוא בז' בהיר והשוליים מתחילים להשחים מעט. מוציאים את התבנית וקורצים עיגולים בקוטר 7-8 סנטימטר בעזרת כוס מזכוכית דקה או חותכן עגול גדול. מתקבלים 7-8 עיגולים מכל תבנית. בשלב זה העבודה צריכה להיות מהירה מאד. מהרגע שחותכים את העיגולים צריך להזדרז כי יהיה ניתן לעצב את צורת העוגיות רק כל עוד הבצק חם וגמיש: שמים במרכז כל עיגול פתק מזלות ומקפלים את העיגול לשניים מבלי להדק את הקצוות. (יתקבל חצי עיגול). מחזיקים בחלק העגול של העוגיה ומשעינים את מרכז הבסיס הישר על הדופן של הכוס עמה קרצנו עיגולים. (אם משתמשים בחותכן לוקחים כוס זכוכית רק בשביל שלב העיצוב) לוחצים את קצוות העוגיה כלפי הדופן, והעוגיה מתקפלת לשניים. מקרבים את שני קצוות הבסיס זה לזה וכך נוצרת צורת הקונכייה של העוגיות. מניחים כל עוגיה בעטרת נייר כדי לשמור על צורתן של העוגיות וכדי שלא ייפתחו בזמן האפייה. מחזירים את העוגיות שבתוך המנז'טים לתנור ואופים במשך 12-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות-משחימות. מצננים את העוגיות ומגישים.