אנקדוטה סמי-משעשעת

kind of blue

New member
../images/Emo195.gif אנקדוטה סמי-משעשעת

כשהתגייסתי, קצינת הח"ן קראה לי לראיון מיוחד, הנסיבות, את יודעת. שיחה מייגעת שבמהלכה הנהנתי הרבה. כשהגיע סוף השירות קיבלתי את התיק האישי כדי להזדכות עליו. כמובן שפתחתי אותו ושם היה כתוב שאיש הקשר במקרה אסון או סתם בעיה הוא... drum roll, please.... אבא שלי!!! כל הכבוד לצה"ל!!!!

lyor5

New member
../images/Emo3.gif גם לי יש אחד...

לפעמים שיש כל מיני חברות שמנסות למכור כל מיני דברים , והם מתקשרים אליי הביתה ומבקשים את אבא שלי (פונים בשם שלו), אז אני אומר שהוא לא בבית
.

kind of blue

New member
נו, אז עוד...

בטפסים רשמיים צריך את שם האב, ועד כאן בסדר. אבל יש פקידים שלא מרימים את הראש ושקועים במונוטוניות של העבודה ושואלים לכתובתו גם לאחר שאמרתי שהוא מת. ואז... הם מקבלים את התשובה המדוייקת לכתובתו... קריית שאול, בית הקברות הצבאי, חלקה 11, שורה שניה ימינה מהעץ. הסאדיסטית שבי מתפתחת עם השנים

No name for now

New member
אצלינו זה קורה המון

אמא שלי לא טרחה לשנות את השמות בחשבון הבנק לפני כמה שנים התקשר מישהו מהבנק וביקש לדבר איתה עניתי שהיא לא נמצאת אז הוא ביקש לדבר עם חיים, הוא היה ממש נבוך כשאמרתי שחיים מת לפני יותר מ-10 שנים אבל זו אשמתה של אמי גם חשבון הגז עדיין מגיע לאבא שלי

kind of blue

New member
חשבונות הארנונה עדיין על שמו. בררר

בדירה שהל חלקו גר, לתקופה מסויימת, הדוד שלי. הגעתי לשם וניגשתי למקרר. כשסגרתי את הדלת התנוסס לו מתחת למגנט חשבון ארנונה ועליו שמו של אבי. בחיים לא נבהלתי ככה...

kind of blue

New member
And the Oscar goes to

בעבודה היה לידי שקע חשמל מפוצל. חבר טוב שלי ביקש להטעין את הטלפון הנייד, והוא היה מונח ליד המקלדת שלי. הדבר הארור צלצל ואני, כמובן, הסתכלתי על הצג. היה כתוב שם 'אבא' ואני נבהלתי כל כך. והם היו מבוהלים מהבהלה שלי. בחיים לא קיבלתי כאלו התנצלויות. וואו, זה יכול להיות שירות חדש בטלפונים ניידים: 'סיאנס סלולארי, הדור הקודם'!!!!!!

almana73

New member
וגם בעלי

ובננו היחיד שנולד לאחר נפילת אביו קרוי על שמו.

No name for now

New member
עוד אחת

יש לי בני דודים קטנים (מהאחים הצעירים של אבי) שלא הכירו את אבי כשאסף היה בן 3 (לפני 4 שנים) היינו בפיקניק משפחתי ואני שיחקתי איתו, וממש השתוללנו, הוא ישב עליי והתגלגל מצחוק פתאום הוא עצר הסתכל עליי במבט רציני ושאל: איפה אבא שלך? במשך שעה ניסיתי להסביר לו מה זה מת (בגיל הזה קשה להבין) ולמה הוא לא יכול לחזור, בסוף אמא שלו אמרה לו "אסף, הוא הלך והוא עוד מעט יחזור"
מאז האחים הצעירים של אבי למדו לקח והם מספרים לילדים שלהם על אבא שלי ברגע שהם מסוגלים להבין מה זה "מת"

לא בריא להגיד לילדים שהוא יחזור

זה מעמיד אותם המצב של המתנה ואכזבה. גם לילדים שעדיין אינם מבינים את המושג מוות, צריך להגיד את האמת, הם מבינים זאת בדרך שלהם, בהתאם לגיל, תתפלאי כיצד ילדים מקבלים את האמת טוב יותר מאשר אשליות, ילדים מאד חכמים, הם מבינים שבאמירה "הוא יחזור" יש משהו לא בסדר, כי הרי הוא לא חוזר, הם מבינים שמסתירים מהם את האמת, וזה מלחיץ אותם יותר, אם אומרים להם את האמת, הם מבינים זאת בדרך שלהם, וזה מספק אותם, ילדים מבקשים תשובות אמיתיות, לא יותר, גם אם אינם מבינים את התשובה, ההבנה שלהם מתפתחת עם התבגרותם, ובהתאם לכך הבנתם את המוות. בני היה בן שנתיים כשאביו נהרג, למרות שהוא הבין שמשהו קרה, המתנתי לרגע המתאים לספר לו, הבנתי שאסור ללחוץ עליו, ויש להמתין לרגע בו הוא יהיה מוכן לדבר על כך, וזה קרה, כששמעתי אותו מדבר בטלפון הצעצוע עם אביו, ומספר לו את הקורות אתו, ושואל אותו מתי הוא מגיע הביתה, אז הבנתי שהוא מתגעגע ומצפה לאביו שיחזור, וזה היה הרגע המתאים לספר לו, סיפרתי לו את האמת, אך באופן התאים להבנה שלו, הוא שמע, ונרגע, וגדל עם הידע הנכון, באחת הפעמים כשהלכתי לבית הקברות, הוא שאל לאן, סיפרתי לו, והוא ביקש להתלוות אלי, מאז, הביקורים בבית הקברות, והאזכרות, הפכו לחלק טבעי מחייו.

No name for now

New member
לזה אני מסכימה

אבל אני גם לא מתערבת בשיטות של הדודים שלי לחנך את ילדיהם

T nager

New member
אני מסכים לגמרי,

לפי כעשר שנים דוד שלי נרצח בשירות משרד החוץ, ילדיו היו בני, הראשון - שנה ושמונה חודשים, והשני - בן ארבעה חודשים. לבן הגדול שהבין מה שקרה, סיפרו מה קרה ברמה התאימה לו, בדיוק כמו שתואר בהודעתך, ולקטן הסבירו מאוחר יותר, בגיל שלוש אם אני לא טועה. לעומתם, הבנדוד בן השש שיש לי מהצד השני, שמעולם לא חווה מוות במשפחה, הקרובה או המורחבת יותר, יודע מהו המושג מוות, מבין שמשם אין חזור, וזה כי הוא ראה אינספור פעמים בחייו את הסרט מלך האריות, שם אביו של סימבה "הולך לעולמו". וכשלפני 3 שנים, הלך לעולמו סבא רבא שלי, (שבכלל בצד השני של המשפחה), דודה שלי (אמא שלו) נאלצה לספר לנו את זה טלפונית, לארה"ב, שם שהינו בחופשה, ובנדוד שלי שמע את המילה "מת" והתעקש (בגיל 3) לתקן את אימו למושג "הלך לעולמו" ושהוא לא יחזור יותר.

T nager

New member
אגב

הגעתי לשורות אילו דרך הפרסומון בעמוד הפורומים, והאמת, אין לי קשר לפורום, הוריי, שיזכו לחיים ארוכים, עדיין חיים.

מותר להצטרף ולספר../images/Emo35.gif

אצלי, כשהתקשרו וביקשו את אבא, אמרתי "הוא נח". [שזה בעצם די נכון, לא?...] אמרו לי למסור לו להתקשר כשיתעורר, והסכמתי. [הוא עדיין לא התעורר]. בקיצור, רציתי לשאול אם אתם מקבלים גם יתומים "רגילים"? אם אפשר, מצטרפת אליכם.

No name for now

New member
אה אה, אנחנו בדף הפורומים

תראו אותנו אני מבטיחה שלמרות שאנחנו עכשיו מפורסמים אני לא אשתנה בכלל

למעלה