עתודה

מסטולון

New member
כמה שאלות לגבי רפואה בעתודה.

נרשמתי למסלול רפואה דרך עתודה ויש לי מספר שאלות. הציון הפסיכומטרי שלי נמוך יחסית - 709, ועם קצת השקעה אצליח להוציא ממוצע בגרויות של כ-109 (ע"פ ב"ג), לפי אוניברסיטת בן גוריון זה יתן לי סכם של כ-767. לפי הידע האישי שלכם, בתוד עתודאי, האם נתונים אלו מספיקים לקבלה לרפואה או לא? אני יודע שבתור אזרח זה לא מספיק, בגלל זה אני שואל על עתודה. תודה רבה=]

potato2

New member
קבלה לעתודה הרפואית באונ' תל אביב

האם ניתן להתקבל ללימודי רפואה מבלי שלמדתי פיזיקה או כימיה? כי הבנתי שצריך לעבור מכינה, ואולי הצבא לא מאפשר...

הצבא מאוד מאפשר...

אתה תצטרך להרשם לקורסים של את"א מבלי שתדע אם התקבלת או לא.

זאוס 999

New member
שאלות לגבי הקורסים באת"א...

יש לי כמה שאלות לגבי קורסי הקיץ באת"א: 1) מתי נסגרת ההרשמה? 2) מהם זמני הקורסים ומה מחירם? 3)יש לי בגרות במתמטיקה 5 יח"ל (97) ובפיזיקה 5 יח"ל (94), האם מומלץ לי להרשם לקורסים במקצועות אלו? 4) האם יש צורך לעשות קורס (או לחלופין להמציא ציון בגרות) בפיזיקה וגם בכימיה, או מספיק רק באחד מהם?

potato2

New member
עוד שאלה

הציון שלי במכינת פיזיקה/ כימיה, משפיע על סיכויי הקבלה?

potato2

New member
השאלה הזו היא בקשר למכינה

למי שלא למד פיזיקה או כימיה בתיכון.

אם אני מחשב נכון לפי את"א יש לך בער

בערך 700, זה בערך מה שהיה לי שנה שעברה ולא הספיק לקבלה בשלוש האוניברסיטאות, באב"ג זומנתי לראיון אך לא עברתי, אך אם תצליח לעבור יקבלו אותך, בהצלחה.

מסטולון

New member
אז אתה רומז שיש מצב לאב"ג?

מבחינתי זה מצויין, אני באר שבעי וזה מתאים לי מאוד. וכן, באת"א 699.

בהחלט יש, שנה שעברה התקבלו

אנשים עם סכם הרבהע יותר נמוך מסכם הקבלה שם, האינדיקציה היא הראיון, מי שעבר אותו, רוב הסיכויים שמקומו מובטח, אך כאמור, לעבור אותו זה לא משהו טריוויאלי, בהצלחה.

ברוך הבא לפורום../images/Emo140.gif

בעיקרון אתה יכול להתקבל לרפואה בלי שלמדת פיסיקה ו/או כימיה. בתל אביב אתה לא יכול להתחיל ללמוד בלי שהוכחת שיש לך רקע בשני המקצועות. הרקע יכול להיות בגרות או איזשהו קורס אוניברסיטאי בכימיה ופיסיקה. הציונים שאתה מקבל בקורס הזה לא נכנסים לשום ממוצע. אתה צריך רק לעבור את הבחינה הסופית וזהו.

photoface

New member
דחייה??? כבר???

אני רוצה ליהיות עתודאים שנה הבאה וכבר נרשמתי לאונ, (תא אב"א והטכניון ולפני כמה ימים קיבלתי מכתב מאב"ג שדחו אותי... אני עושה כרגע מכינה... והיא נגמרת רק באוגוסט ואין להם עדיין את הציונים משם אז איך הם כבר יכלו לדחות אותי? התקשרתי ואמרו לי שזו הודעה אוטומטית ושברגע שייכנסו ציונים חדשים יתחדש הטיפול בגלל שאני עתודעית אבל הבנתי שב"ג נוקשים עם זמני הראיונות ושבאוגוסט כבר אין ראיונות- לכן אני דואגת!!!! הם באמת יחכו??

למעלה