צבא- בעד או נגד?

mor000

New member
../images/Emo195.gif צבא- בעד או נגד?

במהלך השנים האחרונות [ואולי קצת לפניהם] אחוזי הגיוס בארץ הולך ופוחת... הרעש בתקשורת החל במכתב השמיניסטים, במסרבי פקודה בהתנתקות ומשם המשיך לסטיסטיקות וסקרים. בזמן זה, כשהרבה מחברי כבר צבא, חלקם עומדים לפני צבא והחלק האחר ניגש לצו ראשון אני שואלת את עצמי מה הנוער של השנים האלו חושב על הצבא? מה אנחנו חושבים על הצבא?..... אולי חלקכם רחוקים מאד מהעניין הזה, אבל השנים יעברו בטיל וגם אתם תמצאו את עצמכם מתייצבים בלשכת גיוס בבוא מן הימים, אני מאמינה שלכולכם כבר יצא לחשוב על המילה הגדולה הזו ובטח כבר יש לכם מושג אם אתם רוצים להתגייס או לא אז בקיצור: צבא- בעד או נגד? למה? אתם מתכוונים להתגייס? למה חשוב\לא חשוב לכם להתגייס? מה דעתכם על המושג שירות לאומי? מי לדעתכם יכול "להתשמט" מהצבא? כולם חייבים להתגייס? אתם רואים את עצמכם במדים בבוא מן הימים? מה אתם חושבים על אמנים\מפורסמים שלא התגייסו? אתם חושבים שלמפורסם יש היתר לוותר על השירות שלו משום שזה יפגע לו בקרירה? בקיצור ספרו מה דעתכם. הנוער של היום לא אדיש, גם לנו יש דעות, אל תתביישו להגיד אותם [=

מיכל163

New member
לדעתי, כמובן שלהתגייס.

יצא לי לשמוע על מעט משתמטים בחור הקטן שבו אני גרה, ואפילו המעטים מאכזבים אותי. אנחנו ישוב שנחשב צבאי והרבה מההורים יוצאי צבא אז ככה שצבא זה כמעט הנורמה פה ומרימים גבה על מי שלא מתגייס. לדעתי אין סיבה כמעט להשתמטות. לכל דבר שטוענים שזו סיבה מוצדקת- יש פתרון. כמעט ולהכל! כמובן שאני לא יודעת על כל הסיבות שיכולות להוות תירוץ מוצדק, בגלל זה אני אומרת כמעט הכל. אנשים שאומרים שהם לא מאמינים במלחמה ובצבא מרתיחים אותי! זה אולי ישמע קצת "חנוני", אבל עבדו כ"כ קשה להשיג את המדינה שלנו, כ"כ הרבה מלחמות מאז קום המדינה ועד היום בשביל השטח שלנו ולא רק בשביל השטח, אבל גם בשביל ההגנה והייצוג, אז מרתיח אותי אנשים שחושבים שבשביל להופיע בסרט או על איזה קופסא של קורנפלקס או שטות כזו, אנשים מרשים לעצמם להשתמט. אני לא סתם רואה את עצמי במדים יום אחד, אני עומלת ולומדת קשה במגמת ערבית כדי להגיע בגיל 18 הקרב ובא ליחידת מודיעין. אני לא כ"כ חושבת ששירות לאומי הוא תחליף הולם לצבא. נכון שזו תרומה, יהיה מה שיהיה, אבל יש סיבה שבמדינה כמו שלנו, גיוס לצבא הוא חובה! ידעתם שמכל החיילים בצה"ל שליש הם חיילים שהתגייסו מגיוס חובה ושני שליש הם מילואימניקים? תחשבו על זה.

אוו אני נכנסת הרבה...

אני יענה על ל השאלות... ברור שבעד! צריך לתרום למדינה לעזור לה וזה המינימום שאפשר לעשות למען המדינה. עם לא צבא אז שנות שירות לאומי או משהו אבל חייבים לתרום למדינה כי כולם מתלוננים על מצב המדינה ואין הרבה אנשים שבאמת עושים משהו. לדעתי צריך להתחיל לקחת את הצבא כמובן מאליו אני יודעת שזה לא נשמע טוב אבל הכוונה היא שישמעו צבא ולכולם יהיה ברור שהם התגיסו! כמובן שאני מתכוונת להתגייס. שירות לאומי זה גם חשוב זה גם סוג של תרומה למדינה מי שלא יכול לשרת בצה"ל יכול ללכת לשירות לאומי. לדעתי חוץ נכים מבחינה שיכלית נפשית או גופנית כולם צריכים להתגייס. לא צריך לתת לשום בן אדם "פטור" מצהל רק בגלל שהוא מפורסם וזה הפגע לו בקריירה כי אחרי הכל הוא נותן דוגא להמוני אנשים. שלא נדבר על זה שהוא גם כן אזרח במדינה שלנו וכל אזרח מחויב להתגייס לצהל ולתרום למדינה.

מור xD

New member
להתגייס!

צבא- בעד או נגד? למה? בעד, כי זה מאוד חשוב להתגייס! אתם מתכוונים להתגייס?כן למה חשוב\לא חשוב לכם להתגייס?כי זה להגן על המולדת , גם אם זה יהיה תפקיד לא הכי חשוב הוא עדיין מועיל במשהו... מה דעתכם על המושג שירות לאומי? מי לדעתכם יכול "להתשמט" מהצבא? אף אחד... כולם חייבים להתגייס?כן :) אתם רואים את עצמכם במדים בבוא מן הימים?כן .. וזה די מפחיד אותי... מה אתם חושבים על אמנים\מפורסמים שלא התגייסו?לדעתי הם עשו טעות אתם חושבים שלמפורסם יש היתר לוותר על השירות שלו משום שזה יפגע לו בקרירה? לא .. יש מפורסמים שהתגייסו וזה לא פגע להם בקריירה...

amit678

New member
בעד!!

צבא- בעד או נגד? למה? בעד מהסיבה הפשוטה שכיום 1 מתוך 6 אנשים לא מתגייס לצה"ל. במדינה שלנו יש כשישה מליון אנשים בסה"כ ואין מה לעשות שבשביל צבא חזק צריך הרבה לוחמים. כל הניסים של מעטים מול רבים לא ימשכו לנצח. כמו שאנחנו רוצים שיגנו עלינו ועל המדינה שלנו אנחנו צריכים להקדיש לפחות את השנתיים שלוש מהחיים שלנו כדי להגן עליה. אתם מתכוונים להתגייס? זה עוד רחוק אבל אין לי ספק שכן. למה חשוב\לא חשוב לכם להתגייס? כדי להגן על המדינה שלי. אז נכון, אני לא אהיה משהו שאפילו קרוב לקרבי ככה שפיזית אני לא אני לא עומדת להגן עליה אבל כל תפקיד תורם משהו קטן שביחד יוצר משהו גדול. ככה אני רואה את זה לפחות. מה דעתכם על המושג שירות לאומי? אני מבינה שיש אנשים דתיים שהאמונה שלהם נוגדת את השירות בצבא. אני אישית לא מבינה את זה, גם בתנ"ך היו לבני ישראל צבאות אז למה בשנות האלפיים לא? אבל האמונה שלי היא חייה ותן לחיות ואם זו האמונה שלהם מי אני שאתווכח. אז אני בעד שירות לאומי, כי יש עוד דרכים לתרום למדינה שלך חוץ מלהילחם ולדעתי הדתיים שהולכים ועושים שירות לאומי במקום להתגייס מראים שהם בעצם רוצים לתרום ולעזור. מי לדעתכם יכול "להתשמט" מהצבא? כל מקרה לגופו ויש יוצאי דופן ספציפיים, אבל דתיים, פציפיסטים (כי דתיים מאמינים בה', פציפיסטים מאמינים בשלום. לדעתי היו צריכים לתת אפשרות לפציפיסטיים להמיר את הגיוס שלהם בשירות לאומי אבל מה לעשות שבמדינה שלנו אם היו עושים את זה כולם היו נהיים פציפיסטיים ולא היה צבא כך שלצערי לא מתחשבים בפציפיסטיים) ואנשים עם בעיות בריאותיות/ נפשיות וכו' שהצבא התיר להם לא לשרת בצבא או אסר עליהם לשרת בצבא שלא בהתנדבות. כולם חייבים להתגייס? כולם חוץ מהאנשים שלדעתי מותר להם להשתמט (למעלה) אתם רואים את עצמכם במדים בבוא מן הימים? עכשיו שהמדים ברסה נמוכה- ברור
מה אתם חושבים על אמנים\מפורסמים שלא התגייסו? שזה מזעזע ושבאמת שאני הרבה יותר מעריכה מפורסמים שהתגייסו לצבא מכאלו שלא. אז אני לא חושבת שבכוכב נולד נגיד לא צריך להצביע למי שלא שירת בצבא כי זו תחרות של שירה ואין בין זה לבין הצבא שום קשר, אבל שאני רואה מפורסם שחושב שהוא מורם מעם ולא מתגייס זה באמת מוריד. אתם חושבים שלמפורסם יש היתר לוותר על השירות שלו משום שזה יפגע לו בקרירה? ממש לא, כמו שכבר אמרתי, מפורסמים הם אנשים בדיוק כמו כולם שקצת יותר קשה להם להסתובב בקניון אבל זה לא נותן להם שום היתר לא לשרת בצבא. מבחינתי אם היו נותנים כזה היתר למפורסמים צריך לתת גם לרופאים, עורכי דין, גננות וכו'... אוקיי, אז נכון שאני בת 15 ושיש לי המון זמן לגיוס, אבל אם הייתי בת 18 עכשיו זה מה שהייתי עושה ואני מקווה שזה מה שאני אעשה גם בגיל 18...

mor000

New member
כולכם כתבתם שאתם בעד שמפורסמים יתגייסו... ו..

והשאלה שלי היא האם זה שמפורסם או אמן לא התגייס, מפריע לכם להעריך אותו? אתם מעריכים אותו בצורה שונה מהשאר? תקנו את הדיסק\תלכו להופעה שלו אפילו שהוא לא יתגייס? עד כמה זה מפריע לכם? איזה שינוי אתם רוצים שיהיה פה בכדי שזה לא יקרה יותר? מה אתם מציעים לעשות בכדי שאחוז המתגייסים יעלה?

מיכל163

New member
התשובות שלי:)

ברגע אני שומעת או יודעת על מישהו שאני מעריכה שהחליט לא להתגייס- זה מיד גורם לי להעריך אותו פחות. אם זה מפורסם, מישהו מהישוב או חבר משותף. כל אחד! מישהי פה אמרה שלדתיים יש את הזכות להיות בשירות לאומי במקום להתגייס ויכול להיות שזה נכון, אבל מה עם החילוניים שסתם לא מתגייסים ? זה מרתיח אותי לדעת שהם עושים כזו בחירה שגויה כשחברים שלהם לא סתם לא משתמטים, אלא עושים כל מה שהם יכולים כדי לתרום למדינה שלנו בצורה הטובה ביותר. כשזה מישהו מפורסם זה לא גורם לי להעריך אותו פחות, אלא זה פשוט מאכזב אותי. כי גם אם הבנאדם לא התגייס ונניח שהוא אפילו מתחרט על זה, למה סתם לפתוח את הנושא? ידוע שיש ילדים קטנים ונגררים שעושים כל מה שהדמות המוערצת שלהם עושה- וכן, זה יכול להגיע גם לגבי הגיוס, לצערי הרב. לדעתי , יכול ממש לעזור איזה פרויקט של מפורסמים שדווקא כן התגייסו ולצלם אותם במדים ושיספרו על השירות הצבאי שלהם ולצטט אותם או משהו כזה. כי כמו שאמרתי על המערייצים הנגררים, גם זה יכול להשפיע עליהם לטובה דווקא! אני לא יודעת אם עוד הייתי קונה דיסק או הולכת להופעה, זה תלוי עד כמה זה באמת מפריע לי וכמה הערכתי אותו לפני... טוב אני חייבת להפסיק להיכנס לפורום הזה, הוא ממכר!!! והתחילה תקופת עומס בבצפר, יאללה תנ"ך...ביי

mor000

New member
מה פתאום להפסיק [=

ברור שתמשיכי להיכנס לפה, אנחנו נחמדים לא?

amit678

New member
אני ממש בעד שמפורסמים התגייסו ופה כתוב למה...

האם זה שמפורסם או אמן לא התגייס, מפריע לכם להעריך אותו? תלוי, יש את אלו שהתפרסמו אחרי שהם לא ייתגייסו. זה מעצבן וזה טיפה מוריד אבל אני לא מכירה אותו ולא יודעת מה הסיבות שלו. אני אוהבת אותו בתור שחקן/זמר/דוגמן וכו', לא בגלל הבנאדם המדהים וטוב הלב שהוא או שהוא לא. אבל אם זה מישהו מפורסם שלא מוכן לתרום למדינה שלו ולהתגייס בגלל הקריירה וחושב שעצם זה שהוא מפורסם תורם מספיק למדינה או שהוא חושב אני לא יודעת מה זה ממש מוריד את ההערכה שלי כלפיו... אתם מעריכים אותו בצורה שונה מהשאר? תלוי, די עניתי על זה למעלה... תקנו את הדיסק\תלכו להופעה שלו אפילו שהוא לא יתגייס? אני לא יודעת. בקשר למקרה הראשון (לא התגייס ומאוחר יותר התפרסם), כן, בגלל מה שהסברתי למעלה. אם זה מישהו שכבר מפורסם ומרגיש מורם מעם ואחד שלא צריך להתגייס כמו כולם אז אני לא יודעת, זה ממש תלוי... עד כמה זה מפריע לכם? ושוב כן כן, כבר עניתי על זה למעלה
המקרה הראשון לא מפריע לי, יש הרבה משתמטים ואני אוהבת זמר/ שחקן/דוגמן וכו' לפי מה שהוא עשה במקצוע הנ"ל. אבל אם זה מישהו שלא מתגייס בגלל הקריירה שלו אז זה מפריע. מאוד. איזה שינוי אתם רוצים שיהיה פה בכדי שזה לא יקרה יותר? שיחמירו עם מפורסמים בדיוק כמו עם אנשים רגילים. מאיה בוסקילה אמרה שהיא דתייה ובגלל זה היא לא שירתה בצבא. מאיה בוסקילה הופיעה עם הפסטיגל בשבת ויש עוד אינספור דוגמאות לזה שהיא והדת רחוקות לפחות כמו ישראל ואמריקה (מאוד!). לא כל מי שמכריז על עצמו כדתי פתור משירות, יש ועדות שבודקות את זה והיא בחיים לא הייתה עוברת אחת כזו. שהתייחסו בצבא למפורסמים בדיוק כמו אנשים רגילים במקום להרים אותם עוד להיות מעל כולם ביחס שנותנים להם בצה"ל. מה אתם מציעים לעשות בכדי שאחוז המתגייסים יעלה?כיום אנחנו נוטים לחקות סלבס בנוגע לנושאים מסוימים (קונים בחנויות בגדים שהם קונים בהם וכו'), אז אולי זה יתפוס גם לגבי הצבא, אם הם התגייסו אנשים יראו אותם ויבינו שלשרת בצה"ל זה מגניב כמו שהמפורסמים מגניבים והתגייסו. אפשר גם לעשות קמפיין בעד הגיוס שיכלול פרסום של מפורסמים שבאמת(!!) התגייסו לצבא... יותר מזה...את האמת- אין לי מושג, אבל כנראה שלאף אחד אין מושג אם זה המצב...

hili האחת

New member
עונה../images/Emo79.gif

צבא- בעד או נגד? למה? בעד. זאת תרומה למדינה וחוויה שכל אחד צריך לעבור. אתם מתכוונים להתגייס? בטח. למה חשוב\לא חשוב לכם להתגייס? כי חשוב לעזור למדינה. חוץ מזה שגדלתי מגיל צריך על הדעה של אמא שלי, שלא יגייסו אותי על רקע בריאותי (חולת לב, אבל המחלה בנסיגה מגיל 8), ורק בגלל זה אני מתכוונת להתגייס. מה דעתכם על המושג שירות לאומי? לא תחליף הולם, למרות שגם זאת תרומה, מי לדעתכם יכול "להתשמט" מהצבא? אנשים בעלי מוגבלויות שונות ומחלות. כולם חייבים להתגייס? כל מי שביכולתו להתגייס צריך. אתם רואים את עצמכם במדים בבוא מן הימים? בטח. מה אתם חושבים על אמנים\מפורסמים שלא התגייסו? זה לא ממש מפריע לי בדרך כלל. אולי כי אינלי כוח לזכור מי התגייס ומי לא. אתם חושבים שלמפורסם יש היתר לוותר על השירות שלו משום שזה יפגע לו בקריירה? לא.

עונה..

צבא- בעד או נגד? למה?בטח שבעד..אם אנחנו לא נגן על המדינה שלנו,מי יגן? אתם מתכוונים להתגייס?אלא,מה?
למה חשוב\לא חשוב לכם להתגייס?אני פשוט חושבת שזה דרך לתרום למדינה,לעשות משהו בשביל כל אלה שהקריבו את עצמם.אני מבינה אנשים שלא מתגייסים מסיבות מוצדקות,צבא זו מסגרת חשובה, אבל לא מתאימה לכל אחד. מה דעתכם על המושג שירות לאומי?אני בעד,אני לגמרי מבינה בנות גתיות או בנות שבוחרות שלא להתגייס וגם פה תורמים למדינה. מי לדעתכם יכול "להתשמט" מהצבא?מי שיש לו בעיות נפשיות,גופניות או כל דבר שימנע ממנו לתפקד בשירות הסדיר. כולם חייבים להתגייס?שוב,מי שמסוגל מבחינה נפשית ופיזית. אתם רואים את עצמכם במדים בבוא מן הימים?אני מקווה שזה יתאים לי
מה אתם חושבים על אמנים\מפורסמים שלא התגייסו?מגעיל אותי.אבל אני מודה שאני כן מאוהבת בכמה אמנים שלא עשו צבא.. אתם חושבים שלמפורסם יש היתר לוותר על השירות שלו משום שזה יפגע לו בקרירה?פשוט מרתיח אותי השאלה הזה..אולי במקום לעשות שירות צבאי פשוט כל אחד ידאג רק לעצמו..? זה מזעזע אותי..

SpongBobit

New member
ואגב, גיוס נעים ליותם !../images/Emo24.gif../images/Emo195.gif

נגעגע אליו.. רק שלא יגיע תורו של תום !

mor000

New member
אל תדאגי

תום לא יעזוב בקרוב את המערכת, הוא נשאר, והוא ימשיך להתעלל בכולם עוד המון המון זמן [=

אופפ

חבל שיותם עוזב אבל אני שמחה שהוא מתגייס טוב לפחות תום לחא עוזב בקרובXD

יעל פלג

New member
בעד../images/Emo45.gif

צבא- בעד או נגד? למה?
בעד, בעיקרון. אבל לא לכל אחד ואחת זה מתאים אי אפשר לומר בהכללה שכולם יכולים לעמוד בזה אתם מתכוונים להתגייס?
בעז"ה, נראה לי שכן למה חשוב\לא חשוב לכם להתגייס?
כי זאת המדינה שלי, ועם כל הכבוד לש"ל, אני לא חושבת שאני אצליח לעמוד במערכת כל כך מעצבנת מה דעתכם על המושג שירות לאומי?
בקושי נפגשתי עם בנות שעשו ש"ל ובאמת הרגישו שהן תרמו. גם, לא מתאים לכל אחת מי לדעתכם יכול "להתשמט" מהצבא?
נכים, מפונים מהגוש, בנות דתיות שהולכות לש"ל ומי שהצבא משחרר אותו... כולם חייבים להתגייס?
לא, לא לכל אחד זה מתאים אתם רואים את עצמכם במדים בבוא מן הימים?
כן, בעז"ה מה אתם חושבים על אמנים\מפורסמים שלא התגייסו?
פשוט חבל עליהם אתם חושבים שלמפורסם יש היתר לוותר על השירות שלו משום שזה יפגע לו בקרירה?
מה פתאום

SpongBobit

New member
את..

טוב, רציתי לשלוח לך אימייל אבל לא היה לי כוח
קודם כל מזל"ט על התפקיד[: אבל, במדור השני שלך נראה לי..חצי מהטור הקדשת לביל וטום.ט"ה. וכתבת, הם הומואים.אגב. לא יודעת, לדעתי כאילו את יותר מדי אוסרתת דברים וכאילו, סעמק אין לי איך להסביר את זה. כאילו, זה לא היה במקום.

יעל פלג

New member
תודה, תודה

אני ציינתי את זה בתור ציטוט מכמה עשרות בלוגים בישראבלוג. לא קבעתי את זה בעובדה, אין לי מושג מה עובד ביניהם וממש לא אכפת לי אם הם הומואים או לא וחוץ מיזה, יש לך משהו נגד הומואים?

SpongBobit

New member
למה שיהיה לי משהו נגד הומואים ?../images/Emo2.gif

לא, כאילו פשוט הבאת ממש זלוזל...

למעלה