(
) מה עושים נגד תגובות לא רצויות?

(../images/Emo196.gif) מה עושים נגד תגובות לא רצויות?

אני יודע, אני יודע. היו כאן לא מעט דיונים בנושא הזה. חלק אמרו שהם מתעלמים, חלק חוסמים מהבלוג, חלק מגיבים להם בחזרה. אבל האם יש עוד דרכים להיפטר ממגיבים לא רצויים? בתקופה של כתיבת הבלוג סביר להניח שנתקל לפחות פעם אחת בתגובה מכוערת ומלוכלכת בבלוג שלנו. לאיבעד זה גם קרה והוא החליט לעשות משהו אחר בנדון. במקום למחוק את התגובה, להתעלם ממנה או להגיב בחזרה - הוא החליט לפרסם את המידע הכי רגיש. כתובת דוא"ל ו-IP של אותו מגיב. כך כל אחד שמתכוון להגיב בבלוג יודע - אם אתה עובר את הגבול, סביר להניח שפרטיך האישיים יחשפו. מה דעתכם על זה? אומנם כרגע לא כל כך ניתן לעשות זאת בתפוז או בישראבלוג, אך בוורדפרס למשל ניתן לעשות זאת בקלות.

0r0r

New member
לא רואה משהו שימנע ממני לעשות בדיוק אותו דבר

דנטל

New member
לא הייתי מעיזה

בעצם, אולי כן. לא יודעת, למרות הקלות האדירה בה ניתן לעצבן אותי, אני מעדיפה לשחק אותה עם אנשים וירטואליים כאילו "לא-נעלבתי-כי-אתה-אויר". כלומר, חברים שלי אומללים מהעצבים שלי, אבל אנשים שלא מכירים אותי חושבים שיש לי עור של פיל.

wranger

New member
לא מוצא חן בעיני

הגבול בין תגובה מכוערת ומלוכלכת לבין תגובה שמותחת ביקורת לגיטימית עלול להיטשטש בגלל החשש של המגיב מפני קפריזה של בעל הבלוג. אני הייתי מעדיף את דרך ההתעלמות, מתוך מחשבה שהתגובה המכוערת מעידה על בעליה. במקרים קיצוניים אולי הייתי מוחק את התגובה, אבל לא הייתי חושף את פרטי המגיב, לא נראה לי.

gesus

New member
זו כבר הגזמה

למה להכנס למלחמות בתוך הבלוג שלך? אם יש מישהו שסתם רוצה לעורר ריב והתגובות שלו לא רלוונטיות אין טעם להעלות אותן לבלוג. מה שכן, כמאמר המשפט "אם חם לך אל תכנס למטבח", מי שמנהל בלוג צריך לדעת שהוא יזכה לביקורות ולתגובות שלא תמיד יהיו אוהדות.

siv30

New member
אני חושבת שהוא מגזים

יש קו דק שלא עוברים אותו גם אם זה אפשרי. במיוחד לא בבלוג שלך.

Tali1912

New member
עבר את גבול הטעם הטוב

חשיפה של IP או כתובת מייל היא כמו חשיפה של כתובת,טלפון וכו' כתובת IP בעיניי זה כמו חשיפת ת.ז. וזה חמור מאוד כשחשיפה כזאת היא ממגיב לבלוג, כולללללה בלוג. הוא חצוף ברמות.

אביעד ק

New member
הערות והארות

מאחר ובכל זאת מדובר בבלוג שלי. א. מדובר בגולש שכבר מטריד למעלה משנה בלוגרים כמו דבורית שרגל, יאיר רווה ועידן אלתרמן. מח' האביוז בספקיות האינטרנט לא טיפלו באותו הגולש למרות פניות אליהן. ב. לגבי טשטוש הגבול, אני נותן למגיבים שלי את הקרדיט וכפי שכתבתי בפוסט, תגובה שתנגוד את עמדתי בטריליון אחוזים לא תזכה לטיפול הזה. אני פשוט לא רואה צורך בתגובות כמו "מתחנגל", "מטומטם" וכו'. זה אולי מקובל בטוקבקים, אבל לא בבלוג הפרטי שלי. חשוב מאוד להדגיש שמדובר בטרול לכל דבר, כלומר, אם יתפרסם פוסט על תוכנית טלוויזיה, תגובתו תהיה לא רלבנטית בעליל. ג. בניגוד לבלוגיה של תפוז בה השארת התגובה יכולה לרמז על בעליה (כי יש לו כרטיס אישי) בבלוגים שמבוססים על וורדפרס כל אחד יכול להזדהות כיצד שירצה. יום אחד הוא יהיה "עידן" ולמחרת הוא יהיה "שרה". שום דבר לא ירמז על בעלי התגובה. ד. בסופו של יום, זה עדיין הבלוג שלי ואני באמת לא חייב שום דבר לאף טרול. אם מגיב חושש משיקול דעתי למרות שהבלוג רץ כבר מעל לשנתיים, ובכן, זו כבר באמת בעיה שלו. 99% מהמגיבים הם לא טרולים.

Tali1912

New member
וואלה

לא זכור לי שמחלקת אביוז של ספק האינטרנט שלי לא טיפלה בבעיה כשפניתי אליהם. הבלוג שלך הוא פרטי בדיוק כמו שהתיבת דואר שלי היא פרטית וכן כתובת ה IP . אסור לך לעשות דבר כזה. אלא לדרוש מהספק אינטרנט שלך לעלות על הבעיה, אין דבר כזה שאין דבר כזה שהם מתעלמים, מעל מחלקת אביוז יש עוד מנהלים בכירים אם מחלקת אביוז רואה לנכון לא לטפל או לא מספקת לך תשובה לבעיה .

siv30

New member
אני מסכימה איתך שזה לא צעד טוב

ואפילו פוגעני. אבל אני לא חושבת שאיתור כתובת IP היא משהו שאסור לחשוף. הבעיה היא עם מתן הפומבי לכתובת IP ולכתובת המייל כשהיא חסויה. אני חושבת שאפשר פשוט למחוק, לחסום וכל אמצעי אחר שעומד בקריטריונים שאינם חוצים קו מעין זה.

Tali1912

New member
siv

אם אני או את מבקשות אחת מהשניה לשמור כתובת מייל כחסויה אז גם אני וגם את אמורות/מצפות לכבד אחת את השניה אז כנ"ל לגבי כתובת IP ועוד חשיפת הפרטים האלה בשביל בלוג. אם מישהו מטריד אותו כשנה הוא לא צריך לקחת החלטות לידיים, זה בדיוק כמו שמישהו מטריד אותך טלפונית ואז יש לך את הכלים למי להתלונן לבזק/חברה סלולרית ובמקרה הגרוע הגשת תלונה במשט-רע.

ע ל ו מ ה

New member
מעניין אם המגיבים בוורדפרס מודעים לכך

שהבלוגר יכול לדעת עליהם את הפרטים הללו. התגובה שלך מאששת לי את התחושה שלא היית נוהג בכוח הזה בחוסר אחריות, ושהמקרה המדובר רחוק מהקו האדום. לכן נראה לי שהשאלה המעניינת איננה אם לפרסם או לא לפרסם, אלא עצם קיומו של הכוח הזה בידיהם של בלוגרים. עצם העובדה שהם יודעים את כתובת ה-IP והאימייל של כל מגיב. אני, כמגיבה, לא ידעתי שהם יכולים לדעת. אמנם אני מגיבה רק בשני בלוגים בוורדפרס, ואמנם שניהם מכירים אותי, אז אני לא מאד נבהלת. אבל הגילוי הזה בהחלט מבהיל אותי ויגרום לי להיות זהירה הרבה יותר כשאני מגיבה.

פגעסוס

Well-known member
כל בעל אתר

שאת גולשת אליו יכול לדעת את כתובת הIP שלך. מן הסתם גם תפוז יודעים את כתובת הIP שלך, וכך גם כל מי שמשתמש בוורדפרס על שרת פרטי. עם זאת, אני לא בטוח כמה זה אתי מצידם של בלוגלי לתת את המידע הזה לאנשים שפותחים בלוג אצלהם. אמנם זה הבלוג של הכותבים, אבל הכותבים במקרה הזה הם לא בעלי האתר. אם יש להם בעיה עם מגיב מסוים הם צריכים לפנות לאנשי בלוגלי (שרק להם צריכה להיות גישה לנתונים כמו IP) על מנת שאלו יפנו למחלקות האביוז השונות. בנוגע לכתובת האימייל, כאשר את כותבת תגובה בוורדפרס את נדרשת לכתוב גם את כתובת האימייל שלך, אך כל עוד אינך רשומה למערכת, זו יכולה להיות כתובת פיקטיבית לחלוטין. בכל מקרה, אף אחד לא רואה את הכתובת מלבד בעל הבלוג עצמו (ובעל האתר במקרה שלא מדובר באותו אחד).

ע ל ו מ ה

New member
זו היתה הכוונה שלי - שבלוגלי חושפים לבלוגרים

ברור לי שתפוז יכול לדעת את כתובת ה-IP שלי, אבל זה כמו במקרה של סלקום שיודעים איפה אני בכל רגע ושאר אירגונים שיכולים לאסוף עלי מידע, אין לי אלא להרגיע את עצמי ב"למה שזה יעניין אותם?" והם ממילא לא "מישהו" אלא ארגון... ההבדל הוא אכן כשבלוגר מקבל את המידע. אגב, מבחינתי זה כמו שתפוז חושפים בפני מנהל קומונה סגורה את כתובת האימייל של משתמש שנרשם, ולא רק את הניק שלו
.

פגעסוס

Well-known member
אין ספק שדעתי השתנתה מאז...

אם הייתי קשור עדיין לקומונות באיזושהי דרך, אני לא חושב שהייתי מאפשר את זה. זאת למרות שבקומונות יש נטייה גדולה יותר לטרוליזם מאשר בבלוגים ולכן דרוש מידע רב יותר על מנת לנהל אותה כמו שצריך.

דם דם

New member
רעיון טוב

אבל זה סוג של קו אדום לחצות מין אאוטינג אפשר למחוק ולהתעלם באלגנטיות למרות שבמצב קיצוני ביותר זה נשמע דיי יעיל אבל שוב, צריך לדעת להשתמש ב"נשק" הזה בתבונה

פגעסוס

Well-known member
מצד אחד

אני סומך על אביעד שידע לעשות את ההפרדה בין מגיב שלא מסכים עם השקפותיו/מגיב מעצבן לבין מגיב שמטריד באופן תדיר. אני מכיר אותו ואני יודע שהוא לא מתייחס לזה בקלות ראש. מצד שני, אם אני מסתכל על כל הבלוגוספירה, אני מכיר המון בלוגרים שלא היו יודעים לעשות את ההפרדה הזאת. לכן אני חושבה שהשיטה הזאת אינה נכונה ולו רק בגלל שהיא פתח לאנשים שישתמשו בה נגד כל מגיב שהם לא יאהבו ויצדיקו את עצמם ע"י הפניה למקרים שהם כן נכונים. אני מצידי לא חושב שהייתי פועל בצורה כזאת, אבל מעולם לא חוויתי הטרדה מהסוג המדובר.

TheWhiteTigris

New member
יש דברים שפשוט לא עושים

וזה אומר - לא עושים אאוטינג. יום אחר מישהו יחליט שבשבילו אתה טרול ויעשה לך אאוטינג. יש דרכים אחרות לאים או לפנות. אבל לא לבצע דבר כזה.

למעלה