שרשור מאכלים פרסיים.

פרויז1

New member
../images/Emo196.gif ../images/Emo71.gifשרשור מאכלים פרסיים.

כל העניינים הקשורים למאכלים - בשרשור זה.
ואל תשכחו את המתכון של החלבה שנייה מחפשת, אה? בתיאבון!
 

niya

New member
נכון!

תחתית הסיר יקירנו הכניס כאן לפני כמה ימים מתכון ללא כמויות וזה לא עוזר לי
ועוד מעט חנוכה
ואין לי מתכון
 

s h i r i n 1 0

New member
niya יקירה הנה

מה שאני יודעת להכין אכתוב לך כמויות אבל אל
תבטיחי לי אוקיי.... ובכן כל בוקר את יכולה לאכול ולהכין לך את המתכון הזה טעים בריא משמין חבל על הזמן ללקק את האצבעות - 1 כף קמח לטגן במחבת עד שיצהיב אך שלא ישרף כ 5 דקות אחרכך להוסיף חצי כפית קינמון קורט כורכום, חצי חבילה חמאה, קצת הל חצי כוס מים, וסוכר לפי הטעם כף בערך, ולערבב הכל טוב טוב על האש עוד כ2-3 דקות ולמזוג לקערה קטנה. לאכול ולהתמוגג ולהתענג. זהו מנה אישית שמזכירה הלואה, אני מחכה לתגובה ואיך יצא? כמובן שאני מבטיחה לך להשיג עוד את הלואה הרטוב ממש קלי קלות אשאל את אימי וארשום לך מתכון מדויק. אז מה ?
 

niya

New member
../images/Emo135.gif../images/Emo212.gif../images/Emo83.gifבאמת נשמע מעוללללללה

אני אכין ואדווח (לא מבטיחה שהיום/מחר) איך אמור לצאת המרקם של זה? חוצמזה נכניס את זה לספר המתכונים של הפורום
 

s h i r i n 1 0

New member
niya מרקם שלו כמו

הלואה רטוב. את יודעת יש שלוש סוגים של הלואה שאני מכירה. אחד זה המתכון שמסרתי, השני הלואה "חיסט" (רטוב) כמו ג'לי, והשלישי הלואה "חושק"(יבש). את שני הסוגים מכינים שיש אירוע שמשפחתי. המתכון שמסרתי היא מנה אישית קטנה וטעימה וכדאי להכין אותה בבוקר ולאכול לפני שאוכלים או שותים משהו.
 

s h i r i n 1 0

New member
רק מהכתוב פרויז

מריח ניחוחות, וזה מראה כמה שזה טעים ומוכר לו, נכון פרויז?
 

פרויז1

New member
אתן מתכתבות, ואני יושב לי

פה ומתאר לי את המאכלים הנהדרים וחסרי התחליף האלה שבעברי חורדידם בהנאה משיבת נפש. אההה.. איזה דברים היו: סירָבּי עַדַסי גוּשת כּוּבּידֵה טעמי גן העדן עלי אדמות!
 

niya

New member
ואי ואי ואי../images/Emo135.gif../images/Emo135.gif../images/Emo135.gif

נהיה לי ריר בכל הפה רק מהתיאורים שלך
מחר אני מכינה!
 

פרויז1

New member
יופי נייה !

מחר תכיני הרבה. תכיני לכולם. בשבילי מנה כפולה, לּמּשֵאַני בצוות הטועמים.
 

niya

New member
לא יצא לי טוב../images/Emo122.gif../images/Emo10.gif

יצא שמן מדי - יכול להיות שיש שם פחות מדי קמח ו/או יותר מדי חמאה?
 

s h i r i n 1 0

New member
../images/Emo4.gif איך אני מתפלאת?

עקרונית זה לא יהיה כמו ג'לי אלא נוזלי בצבע חום בהיר וטעים יתכן שבאמת קצת מירקם שמן בגלל החמאה אך זה טעים אני מבטיחה מחר בבוקר אני אכין ואדווח.
 
ניה,לדעתי המתכון הזה עם שמן רגיל ללא חמאה

תנסי עם שמן רגיל. צריך להזליף את השמן בהדרגה ולא לגרום להצפה.. התוצאה הסופית צריכה להיות גושים צהובים ופריכים. (לא נוזלי) תני לי כמה ימים אקפוץ לאמא שלי ואנסה לדרבן אותה לשחזר את המתכון. (עד לא מזמן עוד הייתה מתפקדת במטבח אבל הגיל...הגיל...) קצת סבלנות .גם לי בא לנסות, אבל קחי בחשבון שאח"כ את הולכת לישון במכון כושר איזה יומיים..
 

s h i r i n 1 0

New member
בוקר טוב תחתית הסיר הרגת../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

על הבוקר מבחינת זה שניה תצטרך לישון באמת בחדר כושר יומים. המתכון המקורי של הפרסים זה חמאה אך ורק חמאה.
 
../images/Emo140.gifלא מתווכח על המומחית !! ../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif

האמת שמדובר על חזרה של 40 שנה אחורה... שנים שלא טעמתי מהחלווה הזאת. חמאה נשמע יותר עשיר ונכון אבל משום מה אני זוכר שמן... כנראה שבזמן שהורי עלו לארץ(בתקופת הצנע) הם רק יכלו לחלום על חמאה והתפשרו על שמן.. נבדוק אצל האמא ונחזור לדווח. בוקר אור
 

פרויז1

New member
נייה, שירין ותהא דיג(תחתית הסיר) !

אל תשכחו! לא משחררים כלום לשוק לפני ביקורת של צוות הטועמים, אה? זה הדרישה של מס הכנסה תוּ הַלק'וֹש פוּרוּ מיכְּנֱד
בוקר טוב !
 

niya

New member
במקרה שלי

אני הולכת לישון יומיים בבריכה
(שמתי אל כל האייקונים הכחולים כדי להמחיש את המים בבריכה לא אוהבת חדרי כושר
 

פרויז1

New member
מה הספקת כדי לדווח לנו?

מהר צלחת על שולחן המערכת.לָמשֵׁבְּעשר אני "משחרר קלאצ' " והלפ טופ בחופש.
 
למעלה