מפני שזהו פורום הבלוגיה!
נכון בהחלט שזה לא מקום לדיון על פמיניזם או דעתם של גולשים על רשומה. אבל זה באבו-אבוה המקום לדיון "ציבורי" על הקלות שבה תפוז מוחקים בלוג שהם מסתייגים ממנו באופן כללי. זו אפליה והתנהגות מבישה באופן קיצוני לדעתי, משום שתפוז לא עשו ולא עושים שום דבר אמיתי וכן באופן עקבי וגורף בפרוצדורה הזו. בלוגים של פסיכופאטים מוכחים נשארים כמונומנט לאדישות ולאטימות של תפוז (
דוגמה1) אפילו כשמתריעים במהלך כתיבתם שמא הפסיכופאט יפגע במישהו. בלוגים של נוכלים (
דוגמה2,
דוגמה3) שחיים מהונאת הציבור והתחזות ליודעי דבר נשארים ככלי עבודה סטנדרטי לאותם נוכלים. הם אפילו מקודמים בצורה מגמתית בצורה תכופה באחת הדוגמאות. בחיי שנגמרו לי הקישורים בילט-אין, אז אני אמשיך בצורה קצת יותר פשטנית: בלוג בתפוז יכול להיות שער תעמולה לכת מסוכנת:
http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldername=shaytubali בלוגים בתפוז יכולים לפרסם גופות של ילדים מרוטשים בזמן מלחמה. החלטתי להמנע מקישור במקרה הזה, קשה לי עם התמונות בהקשר הזה כפורנוגרפיה רגשית. בלוגים יכולים להכיל תוכן הסתה תוקפני ומקומם (למשל זה:
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1091925 ותגידו שהגעתם דרך גוגל: הקשתם חיפוש "מוות לערבים" והבלוג בתפוז היה בעמוד הראשון) באמת שהתאפקתי עם הדוגמאות. יש עוד מאה כאלו בקלות. אז הבלוג שרוצים למחוק באמת מעצבן, נכון. הוא מטופש ומקומם באיוולת שלו. אבל באמת שהוא לא יותר מטופש מעשרים אלף בלוגים אחרים. טיפשות ואיוולת זו לא עבירה פלילית, ויש לא מעט בלוגרים שחושבים שיש כאן משהו מסריח. איפה נדבר על משהו שנראה לנו מפוקפק אם לא בפורום הבלוגיה?? המקום הכי מתאים לדבר על בעיות עקרוניות בבלוגיה (והכוונה היא לא לתמיכה טכנית אלא לדברים שמפריעים ברמה אנושית) הוא פורום הבלוגיה. זה המקום לדיון בנושאי הבלוגיה, לא רק לקידומים ולרעיונות "על מה כותבים היום?". כאן יש דיון של בלוגרים על בלוגים, קהילת גולשים שהמכנה המשותף שלה הוא בלוגים, בניגוד לפורום משוב שהוא כללי. מה יכול להיות יותר נכון מלדון על הבלוגיה בפורום הבלוגיה? למה ההשתקה הזו, כאילו שפידבק זה דבר אסור? נכון שזה לא מקום לחיסול חשבונות ולא מקום לביקורת אישית. אבל הביקורת של גולשים על מחיקת בלוג בצורה כזו היא לא אישית. אני מצטרף לקריאה של סימור - אני מקווה שיתן כאן מישהו הסבר מניח את הדעת למה דווקא הבלוג הזה ואחרים לא. למה אלואיס ברונר יכול לפתוח מחר בלוג בתפוז ואף אחד לא ייגע בו, אבל דווקא הבלוג המטופש הזה יימחק??