שמעתם את הרב הראשי של תימן?

../images/Emo197.gif שמעתם את הרב הראשי של תימן?

הוא אומר שלא יעלה לארץ כי כאן מנצלים את יהודי תימן. מה דעתכם?

הרב של סוריה

שהה בארץ כחצי שנה, וברח כל עוד נפשו בו מכובד המיסים. לא שמעתי את רבה של תימן. אך במדינה שעל פי האגדות אפילו האימאם מסתפק בעציד ולאבניה, אפשר להבין את הרקע לדבריו. ובכלל אף יהודי איראן ועירק מסרבים להגר ארצה, ומעדיפים את ערש הולדתם

תיקון על יהודי אירן ועיראק

רוב יהודי איראן נמצאים כיום בארה"ב וחלקם גם בישראל(כמו אמא שלי שעלתה ב77')ורק מיעוטם נמצאים בארץ הולדתם.כך גם לגבי יהודי עיראק שנמצאים רובם במערב אירופה וגם בישראל,ובבגדד נמצאים כיום רק כ-40 יהודים.

לעיסת גת מרובה ונישאים בתוך המשפחה גורמת למוח

מעולם לא הבנתי איך יהודים נשארים בתימן בגלות כשהם יכולים כמו אבות אבותיי לבוא לישראל ולהיות מאושרים וגאים ביהדותם להישאר שם ולמצוא תירוצים* היגעתי למסקנה שרק במדינה כתימן שהגת מרובה ואין דאגות ואנשים קמים בבוקר ולועסים כמו בהמות גת * תופועות הלוואי לאחר שנים שהמוח נידפק * בנוסף נישואים בתוך המשפחה כתוצאה מחוסר יהודים* עם תופועות הלוואי מגיעים לתוצאה שהזקן הטיפש מעדיף להיות עבד לעבדים* מבחינתי כישראלי גאה שיישאר שם פחות ביטוח לאומי ופחות בעיות

../images/Emo6.gif תוסיף לזה את הסאטמרים - ומדובר ב"אחלה"

קוקטייל לגזענות עצמית....

הלב בוכה על ילדי תימן המתוקים -שהם בשבי הוריה

ראינו סרטים ניפלאים שבאים ניראים המוני ילדים תימנים מתוקים שהיו יכולים להשתלב במדינת ישראל* כיהודים בני חורין ובגלל הוריהם הפחדנים הם יחיו בתימן ולא בטוח שהבנות יישארו יהודיות והבנים יהודים והם בשבי ובגלות*

the ror

New member
איזה שם מגניב...חח "יחיא בן יעיש"...

ואי אפשר להאשים אותו...הרי מה עדיף?להיות עשיר עם כבשה אחת בתימן או עני מרוד פה עם הרבה יותר? ובכלל, מנצלים את כולם...ככה שברור שגם את התימנים...חח

../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif לדעתי מדובר בתעמולה של

מוסלמים בעיתונות הערבית... שימו לב: "העיתון הירדני "א-דוסתור" מדווח כי בן-יעיש אמר לעיתונאים כי "אלו שהיגרו לישראל מצאו שההבטחות שניתנו להם היו שקרים", וטען כי עולי תימן סבלו מאפליה בארץ. "... תראו,למשל, את שלוש הקריקטורות הראשונות כאן - "קריקטורות בעולם הערבי" שהתפרסמו באותו עיתון... אני אחפש עוד חומר על החנטרישים האלו... בינתיים, נסתפק בזה...

zadok21

New member
מאוד עצוב

לשחק לידיים של התעמולה האנטי ישראלית , באותו עיתון אל דוסתור אחד הקוראים הביא לקט של קריקטורות נוטפות ארס ושנאה . לא מזמן קראנו דיווחים בתקשורת הערבית כי יהודים נעקרו מבתיהם ורוכזו באחד הכפרים על מנת שהממשלה התימנית תוכל להגן עליהם בצורה טובה כנגד כנופיות אל קעדה שהודיעו שבכוונתם לפגוע ביהודי תימן . אבי עליו השלום ,סבתי וסבי תמיד שבחו את מדינת ישראל והודו לממשלה על העזרה שהיא מושיטה להם. אני זוכר לפני שנים רבות כיצד סבי המנוח היה מברך את ממשלת ישראל ומודה לה על קצבת הביטוח לאומי שהיא מעניקה לו . הוא נהג לומר , אני לא תרמתי למדינה מאומה , אני לא הועלתי בשום דבר והיא מסייעת לי כלכלית ובריאותית . בכל שבת נהגו במעמד פתיחת ספר התורה לברך את ממשלת ישראל ושריה וכמובן את צבא ההגנה לישראל . כיום , בגין הקיצוניות ,ההתחרדות וההסתגרות לא נושאים תפילה זו בהרבה מבתי הכנסת בכל עדות ישראל . מארה רעה הינה גורמים קיצוניים ועויינים למדינה , בדמות נטורי קרתא בארצות הברית אשר תומכים בהם כלכלית ומשמיצים את המדינה וכנראה דברים אלו נתפסים אצל חלשי האופי מבין היהודים . אני בטוח שנשות יהודי תימן ,בסתרי ליבן היו כמהות לעלות לארץ ולהשתחרר מעריצות הבעל ומעול העבדות לבעל ולבית . צר לי על יהודי תימן , הם בסך הכול מסכנים ושבויים , צר לי גם על הניצול שמנצלים אותם , ידוע הוא שנטורי קרתא רוקנו את כל ספרי תימן העיתיקים שנכתבו ביד מדורות רבים בתואנה שאלו ספרים ישנים שאבד עליהם הקלח ובקומם קיבלו ספרים חדשים ובכך עשקו עניים ועשו הון עתק על גבם השפוף . שמועות גם שמענו על כי במחירים מגוחכים ( שבתימן נחשבים לגבוהים ) רוקנו את התכשיטים העתיקים ומלאכת המחשבת עשוייה יד צורף אומן למרות המצב בארץ , ניתן לאנשים חרוצים להשתלב ולהתקדם כלכלית , ניתן לשמור דת ולקיים את כל הערכים התרבותים התימניים מעניין שלא שמעתי אף פעם מאף יהודי תימני , רבניה וקשישיה כי הם מצטערים שעלו ארצה , אדרבא .

ארץ ישראל ניקנית ביסורים-אשרינו שזכינו להיגאל

קראתי את דבריך וכל מילה שכתבת אמת-אנו בנים של דור שעבר קשיים בארץ ישראל מהמעברות מחטיפות ילדים ומגזענות ועל פי כן גברנו על הכל ואנו היום בני ובנות תימן מתקדמים כל אחד לפי כשרונו ויכול להגיע לרמות הגבוהות ביותר בישראל בכל התחומים* והמשפחה שליהקטנה היא ההוכחה הבדוקה ביותר

מעניין מאד.

יתכן שיש לו מניעים אישיים לשמור על מעמדו שם. הוא חושש מאיבוד מעמדו בארץ, וגם מאבוד מעמדו שם אם חלק מן הקהילה יעזוב אותו.

למעלה