שיחה לילית על דת וילדים

../images/Emo197.gif../images/Emo122.gif../images/Emo22.gif../images/Emo198.gifשיחה לילית על דת וילדים

אני קוראת מאמר ענק באנגלית על דת ומדע .. והאם דת היא מדע . בין לבין הכותב משלב את דיעותיו בנוגע ללימוד הילדים את הדת , אבל מתמקד בדת האסלאם ובדת הנצרות בעיקר. בתחילה כתב על הבתולות המחכות לשהיד בגן העדן - שהסיפור על כך בעצם מושך את הצעירים לשהדה.. ולאחר מכן כתב על תומאס שבגלל העובדה שעל מנת להאשימו ב X היו צריכים הוכחות.. ועל כן הוא לוקח את תומאס כפטרון המדע. לא משנה, סיפור מייגע נורא.. ואין לי זמן כי צריך לסיים את המאמר עד מחר .. אבל תאמרו לי מה דעתכם ? הוא כותב שההורים מחליטים במה הילד יאמין, איך ייראו החלטותיו בעתיד, ואיך תעוצבנה השקפותיו !! מבחינה דתית. הן מוסלמים והן נוצרים... ואני החלטתי שעמדתי היא כזו: ילד שדורשים ממנו להתעמק בהשתייכותו הדתית , בעצם לוקחים ממנו את ילדותו.. [ומצד שני, אם כל המשפחה הולכת למסגד או לכנסייה ומשאירה את הילד בבית - זוהי בגידה / עלבון] מה עושים ? ואין בכל זאת מקשרים את המדע לדת אם הדת מספקת נחמה ותשובות - אך כל מה שהיא מספקת.. אינו מדעי...? יאללה חזרתי למאמר.
סוסו

../images/Emo199.gif../images/Emo10.gif מא אדרש בדי אנאם

שו בדי אעמל ? בנאם עלא אלווראאה
ועלא אלכתאב. טייב.. אנא ראיחה אנאם ואיכתיבו לי ראייקום עלא אלדין ותרביית אלאטפאל.. [מקווה שאייתתי נכון] חחח

THE WIZARD 55

New member
בגדול, אני נגד חינוך דתי

לא מאמינה בזה, אולי אני לא זאת שצריכה לענות לך.. כי אני לא מאמינה בדתות בכלל, אבל למרות זאת אני לא אמנע מילדיי להכיר, לשמוע על הדת. אם ילדיי יבחרו להיות דתיים, מסורתיים, חילוניים זה כבר שיקול שלהם.

זה לא תמיד קשור להורים

1. הורים שמחנכים טוב את הילדים שלהם יחנכו אותם על בחירה ככה ההורים שלי עשו ואמא שלי היא מסורתית והיא דווקא נגד הערכים שלקחתי לעצמי (מהצד הדתי אני מתכוון) אבל היא לא מתנגדת לי היא אומרת שאני בוחר את דרך החיים שלי ואני מכיר הרבה הורים אנטי-דת אבל חינכו את ילדיהם על בחירה ויצאו דתיים 2. הורה שגורם לילדים שלו להיות דתיים כמוהו הוא הורה שלא ממש יודע איך לחנך את הילדים שלי (כמובן זאת דעתי) 3. ולא בהכרח שהילד יצא כמו מה שחינכו אותו ההורים אני מכיר הורים שהם דתיים לגמרי חינכו את ילדיהם להיות דתיים כמוהם ושרק הדת חשובה אבל הילדים נהיו חילוניים לגמרי ובחרו להיות אנטי-דת והורים שהם אנטי שחינכו את ילדיהם להיות אנטי והילדים התבגרו להיות דתיים של ממש 4. גם הורה שמחנך את ילדיו להיות אנטי ורק אנטי זה גם הורה שלא יודע לחנך טוב זאת דעתי מי שחושב אחרת יכול לפתוח איתי דיון בכיף

מוחמד5

New member
דת זו דת

אבל אפשר לבחור ביו אורח חיים חילוני לדתי. או משהו באמצע.

רק בעולם המודרני יש זכות בחירה בנושא הזה..

ועדיין, ברוב המדינות בעולם, ההשתייכות שלך לדת מסויימת תלויה בעיקר בהשתייכות המשפחתית שלך. רק לפני שניים-שלושה דורות, החיים שלך היו מוכתבים לגמרי ע"י ההשתייכות המשפחתית. היום כבר יש אפשרות להחליט משהו בעצמך.

Mishkafofer

New member
אי אפשר להשוות בין דעת למדע

מדע מודרני מתבסס על כמה גישות מאוד נחרצות שלא מקובלות בדתות. מדענים יכולים להטיל ספק בכל ונדרשים להביא הוכחות, תוצאות ניסוי שהם עושים חייבות להיות ברי שחזור. איסלם ויהודות עם כל הכבוד, הם אמונות, ובטח אי אפשר לשחזר ניסים ונפלאות שכתובות בספרי הקודש. נסיון להשתמש בביטוים וגישות בדת הן גישות פסואדו מדעיות שנועדו לטשטש את הכשלון של הממסד הדתי לנצח במישור עובדתי קרי מישור בו טענות ברות בדיקה והשוואה. מדענים חוקרים דתות בשיטות מדעיות אבל בטח לא תוך כדי קריאות אללה אכבר או ברוך השם.

למעלה