על המפה- #1

../images/Emo197.gif../images/Emo222.gifעל המפה- #1../images/Emo222.gif../images/Emo197.gif

פינה שבועית חדשה
פינה שבועית חדשה
פינה שבועית חדשה
פינה שבועית חדשה
פינה שבועית חדשה
על המפה
מאיפה האמנים שלנו הגיעו
מאיזה עיר
מושב
או קיבוץ
ומה זה אומר על האופי, ועל השירים שלהם
בכל שבוע עיר אחרת ואמנים אחרים
והשבוע, כי בכל זאת מדובר ברדיו ירושלים אציג בפניכם את כל הזמרים הירושלמים
. מוזמני להצטרף ולהגיב
.

../images/Emo197.gifדנה ברגר

דנה ברגר בכלל נולדה בחיפה, אבל מגיל חצי שנה ועד לצבא היא גרה בירושלים!
על דנה:בשירתה מלאת ההבעה, הופעתה הסקסית והשירים הפמיניסטיים (בחלקם) ששרה הפכה ברגר כמעט מיד בתחילת דרכה לאחת ההבטחות הגדולות ברוק הישראלי. עם זאת, כיוון שלא רצתה להתפשר מבחינה מוסיקלית, היא נזקקה לכמעט עשור כדי להפוך לכוכבת מוכרת.
דנה על ירושלים: "ירושלים עיר מדהימה. התחלתי לכתוב בגיל 15 ואני בטוחה שירושלים נתנה לי המון אמירה והשראה. העיר מלאה בקסם ומסתורין.מה עוד אפשר לספר על עיר מלאה בהיסטוריה, מלחמות, אהבות, קדושה לכל הדתות, יפהפייה וכואבת?!" מה אתם אומרים?

A m 0 s

New member
מה אני אומר?! - אני אומר שדנה היא מלכה../images/Emo99.gif

שאין כמוה, שהיא הזמרת הכי טובה ביקום, המוזיקאית הכי איכותית, הכי יפיפייה והכי דנה ברגר
שיש
אוי דנה מה עשית לי, מה לעזאזל עשית?!

../images/Emo197.gifאיגי וקסמן

איגי וקסמן בכלל נולדה בטורנטו שבקנדה
אבל מגיל 7 ועד גיל 17 גרה בירושלים
.
על איגי:
היא צעירה ויפהפיה, שחקנית ואפילו דוגמנית מצליחה, סלבריטאית...האם יכול להיות שהיא גם יוצרת וזמרת מוצלחת? איגי וקסמן נאלצה להתמודד עם השאלות האלה כמעט מתחילת דרכה, והוכיחה בעקשנות ובהתמדה שהיא לא סתם בובה מופקת אלא יוצרת שיש לה מה להגיד.
איגי על ירושלים:
"ירושלים של שנות ה-80 הייתה כל כך מיוחדת בנוער שלה, בתיכון שלמדתי בו ובהווי הפנימי של העיר על כל רבדיה." מה אתם אומרים?

A t z a

New member
מה יש להגיד../images/Emo3.gif../images/Emo80.gif

בחורה שיודעת לעשות הכל, זה בלתי נסבל
והקטע שהיא גם עושה הכל בצורה הטובה יותר...
בלי קשר, זאת אחת התמונות היותר יפות שלה

../images/Emo197.gifהדג נחש

להקת הדג נחש נוסדה בירושלמים, וכמן כן, חבריה היו תושבי העיר.
על הדג נחש:
המכונה של הגרוב ("הד ארצי" ו"לבנטיני", 2000) היה שמו של אלבום הבכורה של להקת הדג נחש (שיבוש האותיות של "נהג חדש"), שפרצה עם בשורת ההיפ-הופ והראפ מעיר הקודש, ירושלים. אנשי הלהקה טענו שהם "להקה של פנק עם ראפר" והוכיחו שיכול להיות ראפ ישראלי טוב. הם מבצעים ראפ אמיתי, מדושן במילים גסות, אבל אופטימיות ומבקשות שלום. לאט לאט בנתה הלהקה קהל מעריצים אדוק, וההצלחה לה היא זוכה מאז אלבומה השלישי מייצבת אותה כאחת הלהקות המצליחות בארץ.
שאנן סטריט על ירושלים:
אני אוהב לגור בירושלים. אני חש שהריחוק מתל אביב מאפשר לי חופש מסוים ושבזכות הריחוק אני צריך פחות לחשבן. ישנן תופעות תרבותיות וסוציולוגית שהן ייחודיות לירושלים, יתכן שחלקן מוצאות את דרכן לשירי הדג נחש.

../images/Emo197.gifהדרה לוין ארדי

הדרה לוין ארדי נולדה בירושלים וגדלה שם עד גיל 20 ומגיל 30 ואילך.
על הדרה:
לאחר קריירה קולנועית בניו יורק ובארץ פנתה הדרה לוין- ארדי, כשהיא בת 35, למוסיקה. ארדי היא זמרת-יוצרת שכותבת, שרה, מנגנת בפסנתר ומפיקה את החומרים שלה בעצמה. היא שרה כמעט אך ורק באנגלית. הסגנון המוסיקלי משלב רוק רך באמירה אישית מלאת עוצמה, ויש מי שמשווה אותה לג'וני מיטשל ולטום וויטס.
הדרה על ירושלים:
אני גרה בירושלים ומשתדלת כמה שיותר לשתות מניו יורק, אבל במודע או לא, אני מניחה שהחיים במקום משפיעים, הריחוק מתל אביב שומר (לטוב ולרע) על הזרות שלי מצד אחד,ומצד שני, מצית את ההתחברות שלי למרכז. ירושלים היא סוג של שריטה, או ברית מילה – אתה יכול לנסות להמיר את דתך, אבל תמיד תישאר לך צלקת במקומות הכי אינטימיים.

venustudent

New member
יוצרת מעולה

השיר הזה שלה הוא שיר האינדי האהוב עליי מאלה ש"מסתובבים" ברשת. וגם "תחנת הרדיו הישנה", הראשון שלה בעברית, שיר טוב.

../images/Emo197.gifמירב סימן טוב

על מרב:
מרב סמן טוב התפרסמה בתחילת 2003 בזכות שני הסינגלים שהוציאה, "החורף הזה" ו"אם תבוא", שיצאו בלייבל הירושלמי "צוללת צהובה". סמן טוב הירושלמית, יוצאת להקה צבאית, החלה לנגן בפסנתר וגיטרה מגיל 8, ואת השיר הראשון שלה הלחינה בגיל 11.
מרב על ירושלים:
"אם הסטיגמה של ירושלים היא שזו עיר עם קצב פנימי אחר מתל-אביב ושיש משהו מאוד רוחני ומאוד אמיתי שמאפיין את העיר - אפשר להגיד שהדברים הללו משתקפים במוסיקה שלי". אגב, סתם למי שלא יודע (וזה ממש לא בסדר
) למרב יש תכנית בכל יום ברדיו ירושלים(
) בין השעות 16:00-18:00, ורזרז העוך המוזיקאלי שלה, אז תדליקו ותידלקו
.

../images/Emo197.gifיוסי אזולאי

יוסי אזולאי נולד בירושלים, גדל שם ועזב את העיר רק לפני 6 שנים.
יוסי אזולאי על ירושלים:
"דווקא בגלל שהגעתי ממקום נקי מהשתייכויות מוסיקליות התאפשר לי ללכת בדרך הכי אישית ולמצוא בעצמי את הכיוון המוסיקלי שלי."

../images/Emo23.gif

הקול הכי יפה בעולם! (ובלי להישמע איזו פאקצה).. הקול שלו חודר כ"כ...... כ"כ אוהבת אותו
והוא לא התרחק כ"כ מירושלים
עד לפני חודשיים ככה היינו שכנים, רק בגללו ומספר קטן של חברות טובות אני אומרת חבל שעזבתי

../images/Emo197.gifיהורם גאון

על יהורם ועל הקשר שלו לירושלים:
יהורם גאון הוא זמר ושחקן שהצליח לשמור על פופולריות ועל מעמד איתן בצמרת הזמר והבידור הישראלי מאמצע שנות ה – 60 ועד היום. גאון, יליד ירושלים, הוא בן למשפחה ספרדית מסורתית ולאורך כל הקריירה שלו הירבה לשיר על בית אביו ועל שורשיו המשפחתיים, על עיר הולדתו ועל נופי הארץ ואנשיה. לצד כל אלה שר גם שירי פופ בסגנון אמצע הדרך ובהם שירי אהבה רבים, והקליט עד כה למעלה מ- 60 אלבומים. נוסף על הקריירה המוסיקלית העשירה שלו, גאון הוא גם שחקן דרמטי, שהופיע בהצגות, בסרטים ובסדרות טלוויזיה.

למעלה