הרקע לגניבות הבדווים
האגודה לסיוע והגנה על זכויות הבדואים הודעה לעיתונות 9.1.2007 "היכן ישנו ילדי הלילה, בקור הנורא הזה?" זעקה אם העשרה נציגי הממשלה החריבו כפר שלם מצפון לבאר שבע, 21 בתים, והשאירו 500 נפשות בחוסר כל "האם זעקה וגרונה התייבש. רציתי לתת לה מעט מים, אבל השוטרים שפכו על האדמה את המים שהיו בכפר" מספר נורי אל עוקבי, יו"ר האגודה לזכויות הבדואים. "ב 11- בבוקר הזעיקו אותי משבט טלאלקה, צעקו בטלפון 'הם הורסים לנו את כל הכפר'. רצתי למכונית והגעתי לשם תוך רבע שעה. הגעתי וראיתי מחזה זוועה של מאות שוטרים מגוננים על הדחפורים המחריבים בית אחר בית. ראיתי את האם הזאת, אם לעשרה, זועקת 'מה אני אעשה עכשיו, הילדים שלי יחזרו מבית הספר ויראו שאין להם בית. איפה הם ישנו הלילה בחורף הקר הזה?'. היא רצה בזעקות אחרי הדחפורים, אך מפקד המשטרה במקום בקור רוח מקפיא המשיך להציב את אנשיו להגן ולאבטח את ההורסים והמחריבים. בעיני, הריסת כפר שלם והשלכת חמש מאות אנשים תחת כיפת השמיים היא כמו רצח חפים מפשע. זהו מעשה ברוטאלי נגד אזרחים חסרי כל הגנה, הסובלים קשה מאפליה גזענית של ממשלת ישראל רק בגלל השתייכותם למיעוט במדינה הזאת" אומר אל עוקבי. נורי אל עוקבי מספר כי ראה בשטח קבוצה של צעירים לובשי חולצות צהובות שהוציאו חפצים מן הבתים ההרוסים. "אלה היו צעירים דוברי עברית, לא תאילנדים או עובדים זרים אחרים. הם נראו לי בגיל גיוס אבל לבשו בגדים אזרחיים. האם הצבא 'משאיל' חיילים למשטרה כדי לסייע בניהול מלחמה מזוהמת נגד אזרחים ערבים בדואים בנגב, ואם לא - מי האנשים האלה ומאיפה הם הגיעו? ביקשתי מחברי כנסת שינסו לבדוק את הנושא הזה." "בני שבט טלאלאקה גרים על אדמתם, כעשרה קילומטר מצפון לבאר שבע, אדמה אשר בה חי השבט הזה מדורי דורות, הרבה לפני שקמה מדינת ישראל. הם הגישו תביעה להכיר בבעלותם על 10,000 דונם. התביעה תלויה ועומדת והדיון בה רחוק מסיום, אבל רשויות המדינה לא מחכות אלא מנסות לקבוע עובדות בשטח, לגרש אותם מאדמתם ולכלוא אותם בעיירת ריכוז צפופה וללא מקורות פרנסה. הם לא נכנעים, למרות שכל פעם באים אליהן מחדש להחריב את בתיהם ובכל פעם ההרס והחורבן גדולים עוד יותר" אומר אל עוקבי. "בשם בני טלאלאקה וכל הבדואים בנגב, הנתונים לאפליה ורדיפות אך ורק בשל מוצאם, אני קורא לראש הממשלה ושריו: הפסיקו את המדיניות הרעה והאכזרית נגדנו, הפסיקו את הריסת בתי האזרחים הערבים. תתחילו לראות גם בנו אזרחים שווי זכויות במדינת ישראל!"