אין לי מלים

soso_sami

New member
סייג לחוכמה... וגומר.

אין לי אלא להפנותך למשלי כו' פסוק ד' "אל תען כסיל כאולתו פן תשוה לו גם אתה". במקרה דנן כיוון שלא ניתנו הנימוקים של חכמנו הרב עובדיה הרי שסייג לחוכמה שתיקה ואין לענות לו על אימרה פוגענית זו גם אם היא נכונה לטעמו. זה בניגוד לאמור בפסוק ה' לאותו הפרק המחייב לענות לכסיל המביא לכאורה דברי טעם פן יחשוב עצמו לחכם. איני יודע מאין שואב הרב עובדיה את הבטחון באמירתו זו אך אני יודע שישנם חוגים רבים המאמינים בכך עוד טרם הגו שפתיו את הרעיון. עוד מקדמת דנן תלו רבים את אסונות ישראל בהתרחקותם מהאל ועבודתו אולם אחת התהיות הגדולות והלוא מוסברות בקהילה החרדית והדתית בכלל היא קיום השואה שהרי שם נפגעו כה רבים, כל כך הרבה מאמינים וכל כך הרבה ילדים שהדעת אינה מקבלת והנפש אינה יכולה להסביר ואין עוולה גדולה מספיק של ישראל שיכולה להצדיק מעשה שכזה כעונש לאומה לא כל שכן לאחר ברית נוח. אבל.... אם כך חושב הרב... שיחשוב! גם אני שמעתי כמוך את הידיעה, גם אני נחמצתי והתכווצתי ונעתי בחוסר נוחות מקפץ מזעם עצור לתסכול עמוק ו... חלף לי. חבל שהוא לא טרח להתבונן ברשימת הנופלים וכמה מהם שייכים בדרך זו או אחרת לציבור הדתי - אולי היה מסיק מסקנות אחרות ואולי כן עשה כך ומסקנותיו הן אלה. אני בטח לא אהיה בקהל המאמינים שלו

nOway1

New member
מה ..../images/Emo4.gif

"חיילים נהרגו כי לא שמרו מצוות" מה הקשר ...!!

סוף סוף

באמת הגיע הזמן שמישהו יגיד את האמת. הרי בשנים האחרונות כל מה ששמענו היה "רק הדתיים תורמים", בלי הכיפות הסרוגות לא היה צבא ולא היתה מדינה", "אתם שם בתל אביב רק שותים קפה" בלה בלה בלה בלה הגיע הזמן שיקום רב אחד ישר ויגיד את האמת: יש גם חילוניים בצבא, חלקם אפילו מתל אביב. תודה לך עובדיה. (אגב, הבגד הזה שאתה לובש, יש כזה גם לגברים?).

../images/Emo6.gif../images/Emo45.gif

חשבתי שאנחנו המשתמטים מכוכב נולד (טוב אני גרה ברמת גן, מה אני מבינה)

למעלה