גמילה : בגן כן, אבל בבית לא...

תאילוטי

New member
../images/Emo2.gif גמילה : בגן כן, אבל בבית לא...

כבר כמעט חודש שניר גמול בגן. כנראה שלראות את כל הילדים הולכים לשירותים השפיע לטובה, והוא לובש טיטולי 'פול-אפ' וניגש עצמאית לשירותים. גם למ"ס 1. ואפילו למ"ס 2 !!! אצתי רצתי לקנות ישבנון הביתה - הוא לא מוכן בשום פנים ואופן לטפס עליו ולשבת. קניתי סיר - הוריד מכנסיים וטיטול, התיישב, עשה מה שעשה, הרים את המכנסיים ולקח את הסיר לשירותים לשפוך את מה שעשה. בראבו, נכון ? אלא שאז בילינו אחה"צ שלם של: הורדת מכנסיים - פיפי בסיר - לבישת מכנסיים - טיול לשירותים עם הסיר, ושוב - מההתחלה. הוא סירב בכל תוקף לסיים ולשים את הסיר בצד. מצאתי את עצמי שעתיים שלמות בענייני סיר / פיפי / קקי. למרות שהמזגן דולק - קר פה !!! ואני לא מוכנה שיטייל ברחבי הבית חצי ערום שעתיים שלמות. אז עכשיו השאלה - מה לעשות ? האם להחביא את כל העזרים ( ישבנון / סיר / מקטין אסלה ) ולחכות לקיץ ? או שאתן מכירות איזשהו טריק אחר שיעזור לו ללכת עצמאית לאסלה, לעשות ולסיים ? עוד בעיה היא שהוא לא מוכן לקבל עזרה. לא עזרה בהורדת המכנסיים, לא בהסרת הטיטול, לא בלבישת המכנסיים. בגן - בגלל שמדור באסלות קטנות ונמוכות זה עובד מצויין. בבית - נו טוב, אתן מבינות את העניין... אז מה עושים ???

פסטלית

New member
למה להתעקש?

תזרמי איתו... כשגיע הקיץ פשוט תורידי את הטיטול בבית וזהו...

מה זה נקרא "לסיים"?

בן השנתיים פלוס שלי אוהב הכי בעולם לשבת על הסיר אפילו עשרים דקות, לדפדף בספר והכי טוב, שיקריאו לו. אל תציבי דרישות בתחום לא עקרוני. עקרוני שהוא יעשה בסיר או שירותים. לא עקרוני שהוא יישב עוד 10 דקות על הסיר. תני לו למצות את הקטע הזה ואפילו שימי לו בובות וצעצועים שהוא אוהב. חממי את חדר האמבטיה, שיישב שם. מקסימום תקפלי כביסה/ תקראי ספר לידו כדי לוודא שאין "תאונות" לכלוך וכדומה. כנ"ל לגבי האסלה. שיישב אפילו שעה, מה זה משנה? אם האף והאוזניים שלו לא קפואים, הוא בסדר.... דעתי לגבי "לחכות לקיץ" - אם היו ממליצים לך להתחיל ארוחות מוצקים לתינוק רק בעונה מסוימת של השנה, זה היה נשמע הגיוני? גמילה עושים לפי התינוק ולא לפי העונה.

ועוד משהו

אני מבינה אותך לגמרי, כי כמבוגרת גם אני רוצה ש"יגמור כבר" ואין לי סבלנות להתעסקות הזו. מצד שני תחשבי שבשבילו זו התחלה של אימון מלהיב! הוא יכול לעשות כמו גדול! הוא רוצה להתנסות בזה עוד ועוד. מבחינתו אין הבדל בין הלמידה הזו לבין התנסויות כמו צבעי אצבעות או הליכה על הקווים או טיפוס בסולם בגן השעשועים. כמו שהיית מתלהבת ומפרגנת לו היה "מתמכר" לכמה ימים או שבועות לעיסוק חדש בצבעי אצבעות או מדבקות, כך גם כאן. כמובן - כל עוד אתם לא ממהרים לצאת מהבית, נניח, או שזה לא 5 דקות לפני זמן השינה.

ועוד משהו

אני מבינה אותך לגמרי, כי כמבוגרת גם אני רוצה ש"יגמור כבר" ואין לי סבלנות להתעסקות הזו. מצד שני תחשבי שבשבילו זו התחלה של אימון מלהיב! הוא יכול לעשות כמו גדול! הוא רוצה להתנסות בזה עוד ועוד. מבחינתו אין הבדל בין הלמידה הזו לבין התנסויות כמו צבעי אצבעות או הליכה על הקווים או טיפוס בסולם בגן השעשועים. כמו שהיית מתלהבת ומפרגנת לו היה "מתמכר" לכמה ימים או שבועות לעיסוק חדש בצבעי אצבעות או מדבקות, כך גם כאן. כמובן - כל עוד אתם לא ממהרים לצאת מהבית, נניח, או שזה לא 5 דקות לפני זמן השינה.

תאילוטי

New member
לא הבנת. זה לא אני, זה הוא -

מצדי - שישב אחה"צ שלם על הסיר. זה ניר בעצמו שעושה פיפי, קם, הולך לשירותים לבד, שופך חצי בדרך על הריצפה, ואת מה שנשאר לאסלה. ואז חוזר עם הסיר, מניח אותו, שוב מתפשט ושוב אותו דבר. הוא לא יושב על הסיר יותר מדקה מקסימום. אבל הולך וחוזר מהשירותים, ומתפשט ועושה 2 טיפות בסיר. ככה שעתיים שלמות... והוא פשוט לא מוכן לקבל עזרה. רוצה לבד !

נו, אז שיהיו שתי טיפות על הרצפה

וולקאם טו דה וורלד אוף "תאונות פיפי"
גם לילדים גמולים בורח מדי פעם, צריך להתרגל לזה...

dafnapo

New member
הכל זורם ../images/Emo13.gif

מסכימה עם פסטלית והמנומסת - אתם כבר בבית כי חורף, אז תני לו להתאמן... אני לא חושבת שזה רעיון טוב לעצור ילד שרוצה להיגמל, זה יכול להוביל אח"כ לרגרסיה. רק תדאגי שהבית מחומם וכמובן אל תשכחי להציב גבולות שקשורים בפעילויות אחרות מתוכננות. בהצלחה לשניכם

אמאנחל

Member
מנהל
נהדר, תזרמי איתו.

מה אכפת לך שהוא "יסתובב בבית חצי עירום שעתיים שלמות?" אז יעלה לך קצת יותר החשבון חשמל החודש
אם הוא אכן יצליח להגמל זה נפלא: תחסכי את עלות החיתול לשנים, שווה להשקיע בחשבון החשמל. ילד גמול זה מויי כיף ואם זה בא ממנו, ובלי פספוסים, אז זכית בפייס. לרוקן סיר זה קלי קלות (אם זה מספר 2 אז מוסיפים קצת מים לתוצרת לפני ששופכים לשירותים, אחר כך ניגוב עם נייר טואלט או מגבון), לרחוץ ידיים לילדון כל פעם אכן קצת יותר מבאס, וכשיגיע הזמן הוא ירצה גם אסלה.

אד י

New member
נראה לי שזו התלהבות של ההתחלה

כמו שכתבה מנומסת, הוא כל כך מרוצה מעצמו שהוא פשוט ממשיך וממשיך וממשיך. לדעתי, תשבחי אותו מאוד על הפעם הראשונה, ובכל הפעמים הבאות אל תגיבי יותר מדיי וכשיפסיק בכוחות עצמו תנקי את כל מה שדורש ניקוי. עוד אפשרות - תגדירי מקום שהוא "המקום של הסיר" ותלמדי אותו להחזיר את הסיר "למקום" אחרי שהוא מסיים את כל הטקס, ואז תשבחי אותו מאוד על ההחזרה למקום ועל הפרידה מהסיר והחזרה למשחק/סלון. ועוד אפשרות - יכול להיות שקשה לו להפסיק את הטקס בגלל איזה קושי פנימי שלו, אז יכולה לעזור "שבירה" של הטקס: אחרי שהוא שופך את התכולה לאסלה, תגשי אליו בשמחה ובצהלה, תנתקי אותו מהסיר, תניפי אותו באוויר בהתרגשות ובהתלהבות ותוך כדי תסיחי את דעתו ותפני את תשומת ליבו למשהו אחר. גם אני חושבת שלא נכון לעצור את הגמילה עכשיו. גם אני גמלתי בחורף, פרט לקצת כאבי לב שלי (הילדה רטובה/ערומה בחורף בחוץ) זה לא הפריע.

תאילוטי

New member
אדי - נתת לי עצות מעולות !

אני יעשה בדיוק מה כתבת ! ה'שבירה' של העניין, כנראה שזה באמת מה שצריך לעשות. וגם, להירגע מכמה טיפות של פיפי על הריצפה ולתת לו למצות את העניין לבד. תודה !!!

לורי40

New member
נישמע כמו טקס או מישחק

את יכולה להפסיק את הטקס בכל שלב ולהסביר לניר שהוא יכול להיות חולה אם הוא יסתובב עירום במקביל הייתי לוקחת בובה עם חיתול ומבקשת מניר לקחת את הבובה לשירותים ,להושיב אותה על האסלה,ושכל המישחק יעבור לבובה,וכל הנסיונות יהיו על הבובה...(או הדובי-או הפיל לצורך העניין)... בהצלחה.

לורי40

New member
בנוסף

יש הדיסק של חני נחמיאס נגמלים מחיתולים (דיסק מדהים)...אפשר לצפות גם ב-VOD של HOT (בתשלום כמובן)...

אולי עדיף להושיב את הבובה על הסיר

להתמודד עם בובה שנפלה לאסלה, זה עונש שלא מגיע גם לאמא שוות הנפש ביותר

אמאנחל

Member
מנהל
רוב הסיכויים שלא יחלה מלהיות עירום

אולי אם הוא יהיה עירום יהיה לו קר, אבל רוב הסיכויים שאם הוא יסתובב עירום הוא יהיה בריא להפליא. החיידקים תוקפים אותנו דרך דרכי הנשימה ובכלל לא משנה כל כך הלבוש.

בולי36

New member
../images/Emo207.gif אם בגמילה עסקינן

מה עדיף לילד בן שנה ועשרה חודשים, סיר או ישבנון? כרגע יש לנו ישבנון הוא מכריז ומוריד מכנסיים, אני מורידה לו את החיתול ואנחנו רצים לישבנון. בינתיים אין פרודוקטים באסלה אבל שני פספוסים ישר אחרי הישיבה. השאלה שלי היא האם אתן חושבות שיהיה לו יותר קל עם סיר? סתם לא בא לי לקנות עוד מוצר ללא שימוש ומצד שני אני מאד רוצה לעודד אותו.

אמאנחל

Member
מנהל
אם הוא מסכים לשבת אז זה יופי

לדעתי תסתכלי לראות שהרגליים שלו יציבות ולא מתנדנדות באוויר. כך הוא ירגיש יציב ולא יחשוש.

אמאנחל

Member
מנהל
וגם...

תנסי למשוך את זמן הישיבה, למשל על ידי הקראת סיפור, כך שתהיה "תוצרת". וכמובן לחגוג בגדול אחרי זה.

SMADAR55

New member
בן כמה הוא?

לדעתי אם בגן גמול אין סיבה לבלבל אותו בבית. אולי כדאי לנסות ישבנון אחר? האם יש לכם ישבנון עם מדרגה או מקטין אסלה? האם ניסית להראות לו קלטות בנושא גמילה? האם את משתמשת בפרסים כעידוד?

יחידה2

New member
../images/Emo207.gifגמילה.../images/Emo7.gif

תמר עוד שבוע בת 3 וחודשיים. שום תזוזה בכיוון גמילה. דיייייייייייייייייייי!!!

למעלה