"גמילה בכפייה" - יש מצב כזה

../images/Emo2.gif"גמילה בכפייה" - יש מצב כזה../images/Emo35.gif../images/Emo2.gif

כתבה שהתפרסמה לא מזמן ב"הארץ":
תוכנית חדשה לגמילה בכפייה של נרקומנים
כל מי שיכול לקבל טיפול, יהיה חייב לקבל אותו. ביטוח לאומי הסכים עקרונית להפסיק הקצבאות למכורים רווקים.
הרשות למלחמה בסמים מתכננת לכפות על נרקומנים גמילה באמצעות חקיקה או על ידי שלילת קצבאות הביטוח הלאומי שלהם - כך אמר השבוע ל"הארץ" מנכ"ל הרשות, חיים מסינג. כיום נמנעות הרשויות מגמילה בכפייה של מכורים לסמים, מפני שאין אפשרות חוקית לעשות זאת.
"זה כמה חודשים הרשות מובילה הליך של גמילה בכפייה", אמר מסינג, "זה אולי לא נשמע יפה, אבל הכוונה היא שכל מי שיכול לקבל טיפול, יהיה חייב לקבל אותו. בעקבות פנייתנו, המוסד לביטוח לאומי הסכים עקרונית להפסיק תשלום קצבאות למכורים רווקים שלא מוכנים לקבל טיפול. לגבי נשואים, הנושא עדיין נבחן". הוא הוסיף שבמקביל, הרשות תנסה לנסח ולקדם הצעת חוק שתאפשר להעמיד לדין נרקומנים שיסרבו לעבור גמילה.
מסינג סיפר, שבקרוב תפתח הרשות למלחמה בסמים מרכז רפואי בתל אביב, שיתפקד כמעין "חדר מיון" לנרקומנים בישראל. לדבריו, המכורים שיבואו למרכז החדש ישהו בו במשך שבועיים לגמילה ראשונית ואז יוחלט איזה טיפול יקבלו בהמשך - תחליפי סם, אשפוזית או גמילה בקהילה. "לא יהיה עוד מצב שבו מי שרוצה לקבל טיפול לא מקבל אותו", אמר.
להערכת הרשות, בישראל יש היום כ-20 אלף מכורים לסמים קשים. עם זאת, החוקים הקיימים אינם מגדירים מיהו נרקומן. "הנושא חייב להיות מוגדר בחוק. בחודש הבא אפגש עם ח"כים, שיכניסו את הנושא להליך חקיקה", אמר מסינג בעקבות הקמת עמותה של אמהות עולות שילדיהן מכורים לסמים, ושפועלת לשיפור הטיפול בהם.
יש לכם מה להגיד בנושא? בעד? נגד? למה? אוהבת

מה שנכנס בכפייה יוצא בדחייה../images/Emo128.gif../images/Emo31.gif

שלום. הגעתי לכאן דרך פורום מומלצים ואני חושבת שהביטוח הלאומי עושה טעות גדולה. אי אפשר להכריח בן אדם לעשות משהו שהוא לא רוצה. איך הם יכולים להחליט מי יכול לקבל טיפול? ואם הם יפסיקו את הקצבאות, אז יהיו הרבה יותר פשעים. הם צריכים לעזור להם במקום ללכת איתם ראש בראש. לא כל דבר אפשרי.

צונו123

New member
האם את חושבת ש1100 ש"ח יפסיקו את הפשע?

כדאי שתבדקי קודם..... זה הספיק לי בדיוק ליום אחד, ואחר כך הלכתי לפשוע.... את מכורה?

אני לא מכורה../images/Emo9.gif

ולא מבינה בדברים האלה, אבל הגעתי מפורום מומלצים ועניתי על השאלה באופן כללי. מי שלא רוצה לעשות משהו לא יעשה אותו, האדם צריך לרצות קודם. אני לא יודעת לגבי נרקומנים איך זה הולך אבל זה יכול גם להיות יותר גרוע אם מכריחים מישהו לעשות משהו במיוחד אם הוא חולה. זה לא רק הפשע, זה גם הביטול של הקיום שלו כבן אדם. עוד פעם, אני לא מבינה בזה כי אני לא מכורה אבל בטוח שמותר לי לטעות

היי../images/Emo62.gifבקצה ה..../images/Emo140.gif

קודם כל ברוכה הבאה
את יודעת.. הנה חלק מהחברים שכותבים פה, ואני מניחה שעוד המונמון חברים אחרים, לולא כפו עליהם גמילה - לא היו נגמלים עד היום, ואין לזה שום קשר לביטוח הלאומי אני חושבת דווקא, שבנושא הזה, ביטוח לאומי מאפשר להם להמשיך בדרך שגם הם לא ממש רוצים בה לו הייתה להם אפשרות לבחור. אני לא מכירה הרבה משתמשים בסמים, בעיקר מכורים, שלא רוצים לצאת משם. אני כן מכירה כמה כאלה שמאד רוצים אבל אין להם את הכלים לכך, והנה המדינה באה ועושה איזה שהוא צעד לקראתם, מי שמסוגל לקבל טיפול... ובטח יש להם את הכלים לברר ולהציג בפני כל אותם משתמשים את האפשרות הזו. ביטול הקיום של אדם - את אומרת.. נו, וכשהוא משתמש בסמים, מכור, נרקומן - הסמים לא מבטלים את הקיום שלו? יש לו מה לעשות נגדם מלבד טיפול?
כן חביבה, מותר לך לטעות, ותודה על דברייך. שבת שלום. אוהבים

צונו123

New member
זה יכול להיות טוב, ואני אסביר מדוע...

היו הרבה אנשים שהגמילה נכפתה עליהם, כמוני למשל ! אז אנחנו באים בישביל, ונשארים למען...! אני מכירה הרבה כאלו, שפשוט זה הצליח להם, אני הייתי אומרת שאני אסירת תודה לשופט שכפה עליי, ופעם הוא אמר לי שהוא יודע שאני אומרת את זה... מתוקף עבודתי, אני נפגשת איתו הרבה פעמים , חבל רק שאני לא יכולה לנשק אותו חזק בשפתיים
אם לא הוא? הייתי פה היום מתפנקת ליד המחשב? מתנדבת, עושה, נשואה? זובי חחחחח אוהבת אותכם!

מוריס20

New member
שבת שלום לכולם, גמילה בכפיה.

אני חושב שאת הביטוח הלאומי לפעילים צריך להפסיק ,או שהביטוח יעביר את הכסף ישר ללוד. לפתוח חדר מיון לנרקומנים מאתמול צריך. כפיה כן אני ניגמלתי ב5 למרץ 07 בגלל משפטים, לא מזמן היה פסק דין אחרי דחיה בזכות המרכז יום . וטוב לי בנקיון עשיתי המון שינוים בחיים, ואני חי . ואני אסיר תודה לאלוהים למרכז, לשופט, לחברים, והרשימה עוד ארוכה . אז כן צריך כפיה לנרקומן שהוא פעיל שפוגע בחברה. זאת דעתי.. לי זה עזר ולעוד כמה חברים.

למעלה