דקור מטבחים נפלו על הראש ??

ענתש

New member
../images/Emo2.gif דקור מטבחים נפלו על הראש ??

הייתי אצלהם להצעת מחיר... קודם כל אני מתחילה באמת לחשוד שמקבלים הצעות מחיר לפי הפרצוף של הקונה וגם לפי מיקום הסניף (נורא מרתיע כשהוא ממוקם בהרצליה פיתוח). דבר שני, אני בשוק. אני אפרט (כל המחירים כוללים מע"מ, הובלה, הרכבה, ידיות והחומרים הם עץ סנדוויץ' אדום לגוף ו-MDF עם פורמייקה מבריקה בדלתות אלא אם כתבתי אחרת. ולא כולל שיש או חיפויים אחרים כמובן) במטבחי לוגת - המטבח שלי שהוא פחות מ-10 מטר ארונות הכל כולל הכל (כולל יחידת בילט אין שהחשבתי כפול 2 לצורך החישוב. היא גובה 1.80 בסך הכל) קיבל הצעת מחיר של 23K ש"ח. האמת ? השירות שלהם נשמע נהדר, הגימור שלהם לא עומד בקו אחד עם מה שראיתי במטבחים האחרים. במטבחי סמל - אותו תכנון מטבח בדיוק, 34K בפורמייקה, 39K באלומיניום (לא פורמייקה אלומיניום, אלא אלומיניום אמיתי) לא כולל ידיות (עוד כ-700 ש"ח בערך). גימור מעולה. שוקלת לבדוק מה העלות של אלומיניום משולב בפורמייקה צבעונית כלשהי. במטבחי דקור (תחזיקו חזק) 50K !!!! כן, והגוף מסנדוויץ' לבן ולא אדום, לא יודעת אם זה משנה (הם טוענים שזו המצאה של נגרים הביטוי "אדום" ואין כזה דבר - האמנם ?). זה סביב המחירים של המטבח של איריסג, והמטבח שלי לדעתי חצי גודל משלה ולא מעץ מלא בכלל. הם השתגעו ? האמת ? גם היחס שלהם היה קצת כזה של סנובים. לא אהבתי
 
זה כסף קטן !!

הבת שלי התחילה לעבוד בחנות בגדי בכיכר המדינה . בא רוסי אחד קנה 10 חולצות והשאיר לה טיפ 200 ש"ח החולצות עלו לו כמו המטבח 50000 ש"ח
 

suneli

New member
עוד לא קיבלת את ההצעה הגבוה ביותר..

חכי לכי לסימטיק ותראי שההצעה לא תהיה פחות מ80K
 

mol3

New member
דקור לא נפלו על הראש...

נפלו על הראש הטמבלים שנכנסים אליהם. אם תלכו לנגר פרטי, תתפלאו שזה יעלה 20,000 ש"ח גג.
 

w o o o d y

New member
לגבי החומרים

הבהרה מקצועית סנדוויץ לבן או אדום עדיף לשאול לשם המדוייק- סנדוויץ אדום או בכינויו אוקומה, עשוי מעץ גבון, ונחשב לסנדוויץ חזק ואיכותי- גם פה יש הבדלים באיכות שנובעים מארץ הייצור שלו.) סנדוויץ בהיר יותר יכול להיות שניים וההבדל ביניהם גדול מאוד: או ליבנה- שהוא הסנדוויץ האיכותי ביותר והיקר (יותר מהאדום) עשוי מעץ לבנה. או קומבי- שהוא סנדוויץ זול שכדאי להתרחק ממנו אם לא רוצים שהדפנות יקבלו "בטן" והצירים יעקרו ממקומם עם השנים. מכיוון שבתחום הנגרות והרהיטים יש כ"כ הרבה עבודה בעיניים על אנשים, חשוב לי שאנשים ידעו מה הם מקבלים באמת.
 

ענתש

New member
תוה רבה ../images/Emo13.gif הם כתבו רק

"סנדוויץ' לבן" אז אני מניחה שזה הזול... כי אחרת היו משוויצים כמו מטבחי סמל שכותבים "סנדוויץ' אדום אוקומה"
 

ARCH 2

New member
טרוף!

ממליצה לך לנסות גם את רגבה. מחירים שפויים (אפשר להתווכח איתי על זה...) יותר ממה שחשבתי שיהיו.
 

בינא

Member
הסבר על תקן DIN הגרמני ולא פרסומת

ל"רגבה". היות וחברת "רגבה" יצאה בעבר ואני משער שגם כיום, היא יצואנית של מטבחים לגרמניה, הם היו מחוייבים לבנות קווי יצור שהוציאו מוצרים שרמתם מתקבלת בשוק הגרמני, שלו תקן DIN כמו שלנו יש ת"י (תקן ישראלי). התקן הגרמני נחשב למחמיר ביותר בעולם וכשיש לך מוצר שעומד בתקן הזה, זה כמעט כמו להגיד שיש לך "רולס רויס". איני רוצה להכנס לויכוחים עם ישראל בנושא הדיקט בארון המטבח, לכן אציין רק זאת - אין דיקט בארון מטבח עם תקן DIN כי הדיקט אינו מספיק טוב... הבעיה של הדיקט היא שאם מגיעים אליו מים, הסירחון שהוא מפריש דומה לריח של טחב שלא ניתן להפתר ממנו...מה לעשות, רוב הבעיות הם דווקא בארון עם הכיור, הסיפון וברזי המים. עד היום, למרות אין ספור פעמים שבהם פתחנו סיפון, החלפנו ברזי מטבח וברזי ניל, פתחנו סתימות וכיו,ב מצבים בהם נשפכו מים לתוך הארון בכמויות, לא הייתה תזוזה או שינוי בגוף הארון הזה והא לא מדיקט... גם הדלתות לא מתפרקות, הצירים הם המקוריים וגם מסילות המגרות. בקיצור, הדרישות הגבוהות של התקן הגרמני, על-פיהן עובדת "רגבה", מוכיחות את עצמן עד היום...כבר 16 שנה ועדיין מגיעים מידי פעם אנשים שנשלחים ע"י נציגי החברה לראות את הארון שלנו בגלל הרכב הגוונים שלו ותכנונו...
 

ARCH 2

New member
תודה על ההסבר ושאלה -

האם תקן "דין" הוא סטנדרטי ברגבה או שעליי לדרוש (ולשלם) שיהיה כזה?
 

בינא

Member
תקן DIN הוא הסטנדרט של רגבה

לכן הוא בתוך המחיר. גם טיב ההרכבה הוא חלק מהתקן הזה וגם העובדה שניתן לאחר כמה שנים להוסיף חלקים שיראו בדיוק אותו דבר כמו אלו שנקנו בתחילה וכולל האחריות על איכות המוצר ועל איכות ההרכבה.
 

fireman

New member
דיבורים כמו חול ואין מה לאכול

אתה מתחמק מהשאלה מאיזה סוג עץ עשוים הארונות של רגבה?... או שאתה לא יודע או שאתה פשוט מתבייש להציג את העובדות. בכל מקרה, רגבה לא הצדיקה את המחיר שהיא דורשת אל מול הקיבעון התכנוני שלהם והתמורה לעומת חברות מטבחים אחרות.
 

ליcות

New member
לגבי הארונות..

בגדול הם עשויים מסיבית. הם טוענים שזו סיבית קשיחה שטובה יותר מסנביץ', אבל מי שרוצה בכל זאת גוף מסנביץ' יכול להוסיף כסף. אישית אני חושבת שהם מגזימים עם המחירים שלהם. הם ממש בפער היסטרי לעומת חברות טובות אחרות, ועל מה? "סמל" למשל לא נופלת ברמתה מבחינת עיצובים ואיכות, ראיתי מטבחים שלהם בני כמה שנים שנראים כאילו הותקנו אתמול, כמעט ולא מצאתי תלונות על המטבחים שלהם באתרי צרכנות באינטרנט (ובחיי שחיפשתי), ואגב גם להם יש איזה תו תקן שהם מתהדרים בו (שכחתי מה שמו), ובכל זאת - חצי מהמחיר של רגבה. וכמובן גוף ארון מסנביץ' אדום אוקומה ללא שום תוספת מיוחדת כמו שנדרשים ברגבה. אז למה לשלם יותר? ממש לא מוצדק בעיני ההפרש הגבוה.
 

בינא

Member
לא מתאים למנהל בפורום "לחלק" ציונים

אינני איש מכירות או שיווק של מטבחי "רגבה" ומכיוון שכך איני מחוייב לענות על שאלות שאני חושב שהלקוח צריך לברר ולקבל עליהן תשובות בכתב מהחברה, בעיקר כשהחברה "משתמשת" ב"בורות" של הלקוחות כדי לגבות תוספות מחיר על חומרים פחות מתאימים, אבל שהלקוחות דורשים אותם. יתר על-כן, כשאיני נותן תשובות, אין בכך כדי להראות על חוסר ידע או "חוסר" במשהו אחר. יש שיקולים אחרים נוספים שמונעים נתינת תשובות בפורום, כמו למשל, סודיות מקצועית, אינטרסים מקצועיים, אריכות בהסברים טכניים שאינם לפורום (לדעתי) וכיו"ב. אם אתה חושב שאיני יודע מאיזה סוג לוחות, המטבח שלי עשוי - תמשיך לחשוב... "קיבעון תכנוני" הוא מונח שאני לא מכיר. יש "קיבעון מחשבתי" והוא מרמז על חוסר סובלנות ואטימות למחשבות ורעיונות של האחר... כולנו שונים וכך גם הטעם שלנו. יש כאלה שישקיעו הרבה כסף על יופי וטעמם עימם, יש כאלה שישקיעו בטיב כי הוא להרבה שנים ויש כאלה שההשקעה בטיב וביופי שהם רואים היא הנכונה - כל אחד ודרכיו. עקרונית, השקעה לטווח ארוך במטבח טוב, שווה את הכסף בעוד שטעם הוא דבר שמשתנה ורצוי להשקיע במטבח שניתן לבצע בו שינויים בגלל הטעם המשתנה, יותר מאשר במטבח שכדי לשנותו , נדרש להחליפו בהשקעה גדולה נוספת. במקרה שלנו - ההשקעה במטבח של "רגבה", הייתה נכונה וטובה עד כדי כך, שאחרי 16 שנים המטבח נראה עדיין כמו חדש (בלי מרכאות) ומתפקד מצויין ואין כוונה לשנות בו דבר, כי הכל במקום והכל נוח וטוב. התכנון היה של מתכננת מטבחים של "רגבה" ב"סיוע" של צרכינו כפי שהבענו אותם ובצמוד לתקציב שהיה לנו (שביטל אפשרות של קניית סלון חדש לכמה שנים טובות).
 

fireman

New member
תשמע, אני לא אוהב להיות תוכי

שחוזר כל הזמן על אותו משפט שוב ושוב ושוב. לרגבה יש אופציונליות תיכנונית של בלוק. המטבחים שלהם מורכבים מיחידות נתונות AS IS במידות מסויימות והם לא יתגמשו בשביל הלקוח ועם כל הכבוד לרגבה, פער מחיר שלעיתים מגיע ליותר מ30% לעומת חברות מטבחים אחרות שלא נופלות ממטבחי רגבה באיכות, שלא נאמר עולות עליהן ללא אפשרות לקבל גמישות תכנונית זה קצת בוא נאמר....מנותק מההיגיון הבריא. אני לא טוען שאתה איש מכירות של רגבה ואני לא איש מכירות של חברת מטבחים כזו או אחרת. רגבה יכולים לטעון מה שהם רוצים לגבי הסיבית שלהם....מה שיותר מוזר לי זה שאם הם טוענים שהסיבית שלהם איכותית יותר מסנדוויץ' מדוע מטבח הבנוי מסנדוויץ' נדרש בתוספת תשלום אדירה?.....איפה ההיגיון מאחורי הדבר הזה?. אין היגיון. אני יכול למנות אין סוף סיבות למה לא רגבה ואתה יכול למנות אין סוף סיבות למה כן רגבה.... מכאן כל אחד יסתכל בכיס שלו ויעשה את ההחלטה שלו. אתה את שלך כתבת, אני את שלי כתבתי ואני מקווה שזה סוף הסיפור.
 
למעלה