הותר צו איסור פירסום

שעות

New member
רק בחיפה ?

קראתי ב YNET שההליך הוא הליך אזרחי. נניח מקרה דומה (וללא קשר לאתרים שמצוינים שם.) ידוע ששיתוף קבצים המפרים זכויות יוצרים זו עבירה פלילית.. מה ההיגיון בבחירת אסטרטגיה של הליך אזרחי ולא פלילי ?

אזרחי, בוודאי אזרחי.

א. לא הבנתי מה נניח במקרים דומים. אנא הבהר. ב. תרשה/י לי להסתייג מהאמירה שלך: "ידוע ששיתוף קבצים המפרים זכויות יוצרים זו עבירה פלילית". על סמך מה ידוע? באיזו מדינה? לי לא ידוע על אף פסק דין ישראלי שבו הורשע מישהו בגין שיתוף קבצים. ידוע לי על פסקי דין של אנשים שהורשעו על העתקה (למשל צריבה על דיסקים) ומכירת דיסקים צרובים, אבל על שיתוף? למיטב ידיעתי, מעולם לא היה פס"ד שקובע ששיתוף נופל בגדר עבירה פלילית. ג. אני אבהיר לך. בהליך אזרחי, לנפגע יש את האפשרות ליזום הגשת תביעה אזרחית ואת הליכי הביניים הדרושים (הגשת בקשה לכינסוס נכסים זמני, שזה בעצם הליך שכולל כניסה לחצרים, טפיסת מחשבים ושרתים אם צריך ועריכת חיפוש בתוכם). למעשה, זה "צו חיפוש וטפיסה אזרחי".הליך פלילי הוא הליך בין המדינה לבין חשוד/נאשם. הצד הנפגע יכול ליזום רק הגשת תלונה למשטרה. הוא לא יכול ליזום ניהול חקירה, חיפוש, הגשת כתב אישום. ההחלטה והיוזמה הם של המשטרה והפרקליטות. לכן, לא יכולה להיות שום אסטרטגיה. אם אתה נפגע מהפרת זכויות יוצרים, אתה יכול להגיש תלונה ולנסות לשכנע את הרשויות המוסמכות לפעול. ברוב המקרים, לא יגידו לך כלום ולא יעשו כלום, ואם תפנה אח"כ בתלונות לכל מיני גורמים, יסבירו לך אולי שאין עניין לציבור ושיש סדרי עדיפויות ויש מדיניות. ואני אפילו לא יכול להגיד שאין הצדקה לכך, כי נשאלת השאלה, כמה מקרים של פריצות מדירות מטופלים, כמה גניבות חקלאיות ומטופלות וכד'. מי שקבע את סדרי העדיפויות של המשטרה, ידע שבתחום זכויות היוצרים וגם בתחומים אחרים, לנפגעים יש תרופות אזרחיות וגם כלים להגיע לאותן תרופות.

שעות

New member
תודה

א. לא חשוב, קיבלתי ממך תשובה מפורטת בסעיף ג' . ב. אני שמח שאתה מסתייג מהאמירה שלי - כי גם אני מסתייג ממנה
. ג. הבנתי את ההיגיון - שוב תודה רבה לך.

האם זה תקין?

בחיפוש שערכתי באתר בתי המשפט על השופט גינת גדעון, מצאתי שבחודשיים האחרונים נידונו לפניו לפחות 7 מקרים של הפרת זכויות יוצרים, ובכולם, נציג התובע היה עו"ד מהמשרד של שרה וערן פרזנטי. האם זה שופט לפי הזמנה? האם תובע יכול לקבוע מי ידון בעניינו?

למעלה