שאלה

ממה שהבנתי

זה סוג של ממתיק, תחליף לסוכר. לא יודעת אם זה בריא בפני עצמו אבל סביר להניח שעדיף על פני סוכר. אף פעם לא ניסיתי או השתמשתי בזה בעצמי כך שאני עונה רק לפי מה ששמעתי וממה שהבנתי בקשר לזה.
 

d a p h n a

New member
מולסה היא תוצר לוואי של ייצור הסוכר

הנה ציטוט מתוך אתר starmed (כאן: http://www.starmed.co.il/forum/65/msg/523123) "מולסה היא תרכיז סמיך וכהה המתקבל במהלך עיבוד קנה הסוכר לסוכר לבן. בעוד הסוכר הלבן, המזוקק, נותר כמעט ללא ערך תזונתי (מלבד הקלוריות), המולסה עשירה בויטמינים מקבוצה B, במינרלים-בעיקר- סידן, אשלגן, ברזל אך גם כמות גדולה של נתרן. המולסה מכילה כ - 50% סוכר שלא מתגבש ולכן יכולה לשמש להמתקה. שימוש בכמות גדולה עלול לגרום לשילשול. בברכה, חנה לשם - דיאטנית קלינית היחידה לתזונה המרכז הרפואי וולפסון" כדאי לשים שיש דרגות שונות של מולסה, ושהמולסה הכהה ביותר אינה מאוד מתוקה, ולמעשה יש לה טעם מר למדי.
 

british tea

New member
אגב מולאסה עדיף להשתמש בסירופ אגבה

שהוא מתוק בהרבה ממולסאה והאינדקס הגליקמי שלו נמוך.... (כלומר- הסוכ ר מתפרק בגוף לאט וזהו תהליך שאנו חפצים בו)
 
למעלה