מולסה היא תוצר לוואי של ייצור הסוכר
הנה ציטוט מתוך אתר starmed (כאן:
http://www.starmed.co.il/forum/65/msg/523123) "מולסה היא תרכיז סמיך וכהה המתקבל במהלך עיבוד קנה הסוכר לסוכר לבן. בעוד הסוכר הלבן, המזוקק, נותר כמעט ללא ערך תזונתי (מלבד הקלוריות), המולסה עשירה בויטמינים מקבוצה B, במינרלים-בעיקר- סידן, אשלגן, ברזל אך גם כמות גדולה של נתרן. המולסה מכילה כ - 50% סוכר שלא מתגבש ולכן יכולה לשמש להמתקה. שימוש בכמות גדולה עלול לגרום לשילשול. בברכה, חנה לשם - דיאטנית קלינית היחידה לתזונה המרכז הרפואי וולפסון" כדאי לשים שיש דרגות שונות של מולסה, ושהמולסה הכהה ביותר אינה מאוד מתוקה, ולמעשה יש לה טעם מר למדי.