shanyz

New member
../images/Emo2.gif../images/Emo7.gif../images/Emo10.gif../images/Emo14.gif../images/Emo14.gif../images/Emo122.gif../images/Emo11.gif

וואו... =( כולי בדיכאון... ראיתי עכשיו חלק מהפרק 15 במארס... עכשיו, עוד אף פעם לא ראיתי אותו בטלויזיה.. ראיתי תמונות, קטעים מסירטונים שאנשים הכינו וכאלה.. אבל אף פעם לא ראיתי באמת (דם עכשיו לא ראיתי מההתחלה עד הסוף...רק קטעים, לא היה לי כוח הכל:) ) בכל מקרה, אני רוצה להגיד שהמשחק שלהם פשוט מדהים בפרק הזה!!! במיטוחד בקטע שהן בכלא, אחרי שזינה נפגעת בגב... וכזה זינה שוכבת בזרועות של גבי.. דייי!! פשוט יפה!!!! זינה דבר ראשון נראתה יפה כזה..:) העיניים שלה ממש נצצו... וגבריאל! וואו, היא ממש שיחקה יפה! ואהבתי את הקטע שהיא אמרה שזאת היתה הבחירה שלה, או ללכת, או להישאר ולהציל את חברה שלה.. ושהיא בחרה להציל את החברה.. זה היה כזה יפה.. וממש היו לי דמעות בעיניים כשלקחו אותן לצלב,,וגררו כזה את זינה... כי היא הרי נפגעה בגב:( הדבר היחיד שלא היה לי ברור זה הקטע עם סיזר.. מה בדיוק הוא רצה להצהיר? שהוא קיסר רומא!? אבל הוא כזה היה הקיסר? טוב נו, עוד מעט יגיעו הפרקים בביפ ואז אני אבין הכל:) ובטח אז אני אכתוב על הפרק עוד דברים:) אבל ביינתיים, הייתי חייבת לשתף אותכם עם רגשותיי:) ו... ערב טוב לכולם!

shanyz

New member
וירדן!!! יש לי משהו חשוב להגיד לך!

רק שתדעי, שמשום מה, כשכתבת למטה, באחת ההודעות, אני לא זוכרת איזה, על איך שהתחלת לאהוב את גבריאל יותר.. שהתחלת לשים לב יותר אליה, מה שהיא אומרת ועושה.. זה ממש השפיע עלי! נאני י מוצאת את עצמי עכשיו יותר מסתכלת עליה, ובוחנת מה שהיא עושה! נראה לי שאני ממש מתחילה לאהוב אותה, אפילו כמעט כמו את זינה.. טוב לא ממש כמו זינה, אבל זה כבר ממש מתקרב! ואני לא יודעת למה, כאילו, מה בסך הכל אמרת!? בסך הכל אמרת איך התחלת לאהוב אותה יותר.. ופתאום אני מוצאת את עצמי מסתכלת פה על התמונות שיש לי של גבי וזינה, ואני פתאום יותר מסתכלת על הפרצופים של גבי..:) חחה.. כאילו כמובן שאני גם מסתכלת על של זינה, אבל פתאום אני שמה לב יותר לגבי מאשר מקודם..... מעניין...=) חחה..:) אבל עדיין, אני יותר אוהבת את זינה, אבל אני פתאום אוהבת את גבריאל יותר משאהבתי אתמול! חחה.): והכל בזכותך! חחה קבלי תמונה! =)

*neta*

New member
קיסר רצה להכריז על עצמו

אמפרור (emperor) שזה יותר מקיסר.

shanyz

New member
אילך אפשר להיות יורת מקיסר?

כאילו, קיסר זה לא מי ששולט על כל רומא? וכל מקומות אחרים... כאילו, הוא המציא תפקיד חדש? שלא היה קיים לפני..?

*neta*

New member
לא יודעת שני..

הוא העלה את עצמו בדרגה (כמו שאנשים מסויימים בתקופתו נוטים לעשות) לא יודעת אם הוא המציא תפקיד או לא..

בקשר להכרזה

הוא עדיין לא היה שליט יחיד בתקופה הזאת. היתה רפובליקה. הוא רצה להכריז על עצמו כ-emperor שזה אומר קיסר, ולא, הוא לא היה קיסר קודם, במובן של emperor זה פשוט היה שמו, יוליוס קיסר. אתם מתבלבלים עם זה שלכל המנהיגים אחריו קראו קיסרים על שמו.

shanyz

New member
באמת?:) אז למה בפרק "גורל"

כזה הוא אומר שהוא השליט וזה...? אז מה הוא היה בפרק "גורל" אם לא קיסר? וזה סתם צירוף מקרים שאצלנו השם קיסר והתפקיד קיסר כתובים באותן אותיות?:)

לא. בהחלט לא צירוף מקרים. זה על שמו

גם באנגלית זה נקרא Caesar. ואני לא זוכרת מה אמרו בפרק "גורל" אבל הוא היה אחד מתוך שלושה שליטים ששלטו על האימפריה הרומית - השניים האחרים היו קרסיוס ופומפיוס, אבל הם מתו (באופן שונה מזה שראינו בסדרה) והוא נשאר המנהיג היחיד, אבל ללא סמכות רשמית. ההצהרה היתה הופכת אותו לסמכות בלתי מעורערת לכל ימי חייו, וזה דבר שמתנגדיו לא יכלו לקבל. לפרטים נוספים: יוליוס קיסר: הגאון רב הפנים ויוליוס קיסר: סוד ההצלחה

shanyz

New member
יאא..מעניין, מתישהו אני אקרא

את זה...זה דווקא מעניין.. אוי ורציתי לשאול משהו.. היה קטע נורא מפדח בשיעור פעם אחתף) כי המורה עשתה לנו טריוויה כזאת.. ואני אף פעם לא יודעת כלום... פתאום היא שאלה מי היה הקיסר הראשון של רומא ואני בהתלהבות אומרת לעצמי, חה חה אני ידועת, אני רואה זינה וזה..:) אבל לא הספקתי להגיד כי מישהו אחר אמר.. ובסוף זה בכלל לא היה מי שאני רציתי להגיד (מזל שלא אמרתי) רציתי להגיד קיסר, אבל הוא אמר שזה אוגוסטוס.. משהו כזה.. למה בתוכנית אף פעם לא נתקלתי באוגוסטוס!?

בטח שנתקלת באוגוסטוס בסדרה

בפרק Antony and Cleopatra הוא עדיין נער שנקרא אוקטביוס (הפירוש של אוגוסטוס הוא "הגדול") והוא זה שמקבל את הקיסרות אחרי שזינה וגבריאל דואגות להרוג את ברוטוס ומרקוס אנתוניוס שהיו יריביו. בפרק Looking Death in the Eye הוא הבייביסיטר של איב. בפרק Livia הוא כבר מתקרא אוגוסטוס וזינה באה אליו כדי לשאול מה קרה לבת שלה ומגלה את האמת המרה. הוא גם מאורס לליביה, להזכירך. ובקשר לזה שהוא הקיסר הראשון, הרי יוליוס נרצח בדיוק לפני שהוא הפך לקיסר הראשון, ולכן לא הוא הקיסר הראשון, אפילו שכל הקיסרים מתקראים על שמו.

shanyz

New member
אההההההההההההה=)

וואו תודה! ונכון, אני זוכרת אותו, כנראה שלא ידעתי שקוראים לו ככה =) אז הקיסר הראשון היה אוגוסטוס, שנקרא "קיסר" על שמו של סיזר שרצה להכריז שהוא קיסר אבל לא הספיק:) מגיע לו!!

למעלה