בוקר טוב ושבוע טוב לכל החברותה

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifאהבת החברותא../images/Emo140.gif

אהבת החברותא
"כיום, כשאנו מרגישים בטחון באהבתה של החברותא, אנו יכולים סוף-סוף להסתכל ישר בעיניו של אדם אחר, להיות אסיר-תודה על מה שאנו באמת."
כשהשתמשנו, רק מעטים מאתנו להעז להסתכל ישר בעיניים של משהו, התביישנו ממה שהיינו. במוח שלנו לא היה שום דבר הגון או בריא, וידענו את זה. הזמן, הכסף והאנרגיה שלנו לא הושקעו בבניית קשר של אהבה, שיתוף עם אחרים או ניסיון לשפר את המצב בסביבה שלנו. היינו לכודים בתהליך של אובססיה וכפייתיות והיה לנו רק כיוון אחד - כלפי מטה.
בהחלמה, התהליך הזה נקטע. אבל מה קטע את התהליך הזה, מה הביא אותנו חזרה למעלה, על העולם הרחב והחופשי? האהבה של החברותא עשתה את זה. בחברת מכורים אחרים, ידענו שלא ידחו אותנו. ראינו איך מכורים אחרים ממלאים תפקיד חיובי במתרחש סביבם, ולמדנו מהם. כשלא היינו בטוחים באיזו דרך עלינו לפנות, כאשר נתקלנו, כשהיה עלינו לתקן דבר לא טוב שעשינו, ידענו כי החברים שלנו יעזרו לנו ויעודדו אותנו.
לאט-לאט עמדנו על טעם החירות שלנו. אנחנו כבר לא לכודים בתוך המחלה; אנו חופשיים לבנות ולגדול ולשתף את האחרים. וכשאנו צריכים עזרה בצעד הבא שלנו, העזרה תמיד כאן. הביטחון שמצאנו באהבת החברותא הוא המאפשר לנו לחיות בדרך החדשה.
רק להיום:
אני יכול להסתכל לכל אדם בעיניים בלי להתבייש. אני אסיר תודה על התמיכה האוהבת שאפשרה את זה. אוהבים

../images/Emo182.gifפניני חכמה../images/Emo182.gif

כשמסתכלים באמת בצד הטוב של כל אחד, מתאהב האדם על הבריות בחיבה פנימית, ואינו זקוק לשום אבק של חנופה.
- הרב קוק אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של שבוע מבורך באהבה../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על האהבה עצמה, בתוכי וסביבי, על התמיכה והעידוד ועל הנחישות להמשיך ולצעוד בדרך חיים חדשה. אני אסירת תודה על לילה ארוך של שינה רגועה אחרי סופשבוע של מנוחה וזמן איכות עם עצמי, על נכונות לעשייה ושבוע חדש. אני אסירת תודה על זוגיות מפרגנת ובן זוג אוהב, על משפחה תומכת ומאפשרת, על מקום עבודה ופרנסה, על שלווה וחופש מהתמכרות פעילה. אני אסירת תודה על חברותא ודרך NA, על היכולת להעביר את בשורת ההחלמה לפחות לחבר אחד ביום ועל עוד יום נקי. רק להיום - שנה, חודש ושמונה עשר ימי ניקיון
התעוררתי מזמן, אולי זה היה אמצע הלילה... חושך בחוץ וקור כלבים שהחזירו אותי להתכרבל לעוד כמה שעות מתחת לפוך. לא ייאמן הקור פה, יבש וחודר לעצמות.. פפפ תודה לאל על האפשרות להתשמש במזגן ולהתחמם.. להפשיר
את השבת שלי ניצלתי למנוחה כמובן, לצייר קצת אחרי הצעדים, לבשל לכל השבוע כי הלא אין לי יותר מדי זמן כשאני עובדת. הבית נקי ומסודר וכאילו הכל מוכן לקראת עוד שבוע של עשייה, עבודה, חיים "נורמליים"... חשבתי על זה שזו הפעם האחרונה בעצם שאני משקיעה את עצמי בבית הזה. שבוע הבא עוברת
לדירה ממול. מלאת אסירות תודה לאלוהים שלי על כך. כבר יושבת לתכנן את הבית הבא. צבעים, סידור, חושבת מה לקנות, איך זה ייראה, איך אני הולכת להרגיש שם.. אוחח דבש, הכל דבש. מאחלת לעצמי ולכולנו עוד שבוע של החלמה. שבוע של שקט ושלווה, ושל הרבה שמחת חיים בדרך אל החופש שבנשמה. אוהבים

../images/Emo24.gifרק להיום../images/Emo24.gif

אהבת החברותא "כיום, כשאנו מרגישים בטחון באהבתה של החברותא, אנו יכולים סוף-סוף להסתכל ישר בעיניו של אדם אחר, להיות אסיר-תודה על מה שאנו באמת." טקסט בסיסי, עמוד 89 כשהשתמשנו, רק מעטים מאתנו להעז להסתכל ישר בעיניים של משהו, התביישנו ממה שהיינו. במוח שלנו לא היה שום דבר הגון או בריא, וידענו את זה. הזמן, הכסף והאנרגיה שלנו לא הושקעו בבניית קשר של אהבה, שיתוף עם אחרים או ניסיון לשפר את המצב בסביבה שלנו. היינו לכודים בתהליך של אובססיה וכפייתיות והיה לנו רק כיוון אחד - כלפי מטה. בהחלמה, התהליך הזה נקטע. אבל מה קטע את התהליך הזה, מה הביא אותנו חזרה למעלה, על העולם הרחב והחופשי? האהבה של החברותא עשתה את זה. בחברת מכורים אחרים, ידענו שלא ידחו אותנו. ראינו איך מכורים אחרים ממלאים תפקיד חיובי במתרחש סביבם, ולמדנו מהם. כשלא היינו בטוחים באיזו דרך עלינו לפנות, כאשר נתקלנו, כשהיה עלינו לתקן דבר לא טוב שעשינו, ידענו כי החברים שלנו יעזרו לנו ויעודדו אותנו. לאט-לאט עמדנו על טעם החירות שלנו. אנחנו כבר לא לכודים בתוך המחלה; אנו חופשיים לבנות ולגדול ולשתף את האחרים. וכשאנו צריכים עזרה בצעד הבא שלנו, העזרה תמיד כאן. הביטחון שמצאנו באהבת החברותא הוא המאפשר לנו לחיות בדרך החדשה. רק להיום: אני יכול להסתכל לכל אדם בעיניים בלי להתבייש. אני אסיר תודה על התמיכה האוהבת שאפשרה את זה.

למעלה