בוקר טוב לכולם. השמש זורחת

רותי410

New member
../images/Emo20.gifבוקר טוב לכולם. השמש זורחת../images/Emo42.gif

אבל קרררררר. ואין לי חשק לעשות כלום. מישהו מכין משהו טוב שיכול לגרות את הדמיון? טוב, אבל קל, אני חייבת להוסיף. שיהיה לכולם יום נפלא
 

שחמטית

New member
צהריים טובים, מה שלומכם?

מזמן לא ביקרתי כאן, איזה יופי לראות את כל המעדנים והמאפים שאתם מכינים עוד מעט הבנות חוזרות מהגן אני הולכת לבשל אטריות ונקנקיות ומקווה שיאכלו ויהנו לערב בעז"ה אכין שניצלים עם פתיתים אתמול התחשק לי פתאום פשטידה ולא ידעתי מה ואיזה להכין אז לקחתי קופסה של אפונה וגזר, קופסת תירס תפו"א שבדיוק בישלתי לפירה עירבבתי עם 2 ביצים ותבלינים, שמתי בצק עלים בתחתי התבנית מעל שפכתי את כל הירקות ולמעלה שמתי רצועות של בצק עלים ופירורי לחם בינהם. אפיתי שעה ויצא ממש טעים! המשך יום נפלא לכולם
 

רותי410

New member
בהחלט נשמע טעים. וקל!!!!

ואני חושבת שאין סיפוק גדול יותר מלהמציא משהו ושזה יצא טעים, וכולם יהיו מרוצים. מאמצת את הרעיון בחום.
 

יפית מן

New member
יש לי משהו קל וטעים../images/Emo91.gifרותי-לה

אורז,וכרוב ירוק קל להכנה וטעים מאוד אפילו הילדים אצלי בגן אוהבים! חומרים אורז בסמטי כרוב חתוך יפה בצל1עד שניים +4 כפות רסק עגבניות ותיבול כל אחת מה אוהבת,מלח,פלפל שחור אופן ההכנה: מאדים את הבצל עד שקוף,מוסיפים בערך חצי כרוב בינוני חתוך,ממשיכים לאדות מוסיפים אורז בסמטי מבורר(שכחתי כמה כפות שמן קנולה או זית אני עושה את של עץ הזית זה קנולה וגם זית) כשהכל שקוף ויפה אני מוסיפה את האורז עם רסק -עגבניות +על כל כוס אורז 2 כוסות מים רותחים סוגרים הסיר ומבשלים בין 15 -20 דקות יוצא נהדר טעים וכן יפה למראה..
 

רותי410

New member
יפיתוש תודה רבה. אין לי בבית עכשיו כרוב,

אבל בהחלט אני הולכת להקליד את המתכון כדי להשתמש אולי בשבוע הבא אי''ה. נשמע ממש ממש טעים. ואורז כולם אוהבים, אז ממש נהדר. שיהיה יום טוב לכולם
 

יפית מן

New member
רותי בהצלחה עם מה שתכיני,ולפירגה..

את אלופה בבישולים אולי תוכלי לתת מרשמים לפשטידות אבל בלי גבינות הכוונה פרווה לשבת בצהרים, אני לא אוכלת חמין,לא אוהבת אבל פשטידות אני כן עושה לשבת יש לך ,פשטידה מענינת אשמח לקבל מרשם, וליוכי-לה לא התיחסת לבקשתי לעוגיות של תמרים אני מעונינת שתכתבי יקירתי. לבעלי היקר והמסור ב-ט"ז שבט יום הולדת מיוחד 70 שנה עד-180 שנה והילדים והנכדים עושים לו במסעדה "אלה הם חייך" רציתי לעשות את העוגיות האלה כך אשמח לקבל מרשם לולולולולולולולולולולולול מי יכול לעשות זאת אני לא מרוקאית כי אם אשכנוזית בטעות..יש לי אופי לא של אשכנוזית אני מתחברת יותר לחברות שאינן אשכנזיות..אוהבת את כולכן....יפית
 

יוכי68

New member
יפית, עד 120שנה בבריאות מוסיפה שוב את המתכון

עוגיות תמרים/ יוכי 1 חב' מרגרינה/מחמאה/חמאה 200 גר' 1 כוס שמן 240 מ"ל 1 כוס מים 240 מ"ל 1 א. אפיה כמעט ק"ג קמח (פחות חצי כוס בערך) ליצור מכל הנ"ל בצק רך ונעים......לחלק ל 5 חלקים. לרדד כל חלק דק. למרוח ממרח תמרים או תמרים מגולענים (יותר קשה) לפזר אגוזים קצוצים ומעט קינמון לגלגל לרולדה ולחתוך לעוגיות בגודל של כס"מ וחצי רוחב העוגיה. להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה לאפות בתנור חם ב 180 מעלות עד להזהבה קלה - טורבו. העוגיה יוצאת רכה וטעימה. מי שאוהב יבש יותר יכול לאפות מעט יותר - לא לשרוף. ניתן לאבק באבקת סוכר - מתוק גם ללא תוספת הסוכר.........מומלץץץץץץץץץ.
 

רותי410

New member
תודה רבה. יש פשטידת טונה שלקחתי מאחד הפורומים

כאן והיא טעימה מאוד, אבל פשוטה. מאחר שחלק מהסועדים אצלי אינם מערבבים דג עם מאכלי חלב, השמטתי מהפשטידה את הגבינות. חכי שפירגה תיתן לך מתכונים, כי בוודאי יש לה מוצלחים יותר ומעניינים יותר. אם לא תקבלי תשובה, חזרי אלי וארשום את המתכון.
 

pirge

New member
נתתי למטה לזיוון נח פשטידת קישואים עם

פרפרי אטריות-פרווה אפשר להחליף את הקישואים בירקות אחרים ולגוון אבל שהירקות יהיו מבושלים תחילה. יש פשטידה של שכבות "פירה" ובאמצע פטריות-פרווה אפשר להכין קוגל אטריות ולשלב אותו עם ירקות. בבקשה.
 
למעלה