בוקר טוב פורום-יום א|מטריה

נילי41

New member
../images/Emo20.gifבוקר טוב פורום-יום א|מטריה

|
לילה סוער עבר על כוחותינו, תרתי משמע. בנוסף על הסערה שהיתה בחוץ היתה גם סערת נפש שלא איפשרה לבעלי לישון הלילה, למרות כדור השינה. כל חצי שעה היתה קימה לשירותים, ככה עד 04:00 בבוקר. אז סוף סוף הוא נרדם ונאלצתי להעירו משינה עמוקה בבוקר. עכשיו הוא ערוך ומוכן למסדר הבוקר ומחכה להסעה שתבוא לקחת אותו למרכז היום. אני מקווה שהכל בסדר איתו ושהוא לא מפתח משהו שהציק לו בלילה ולא נתן לו להירדם. את כדור השינה נתתי כבר ב-01:00 ורק אחרי כ-3 שעות הוא הצליח להירדם. זה מוזר מאד. נקווה שזה שום דבר...
אני מזכירה לכם את תוכנית הבוקר בערוץ 2 בשעה 11:00 בה תתראיין עופרה שגב מנחת קבוצת התמיכה לחולים הראשונה שנפתחה בראשון לציון. ודאי יהיה מעניין, בעיקר לחולים חדשים שעדיין מסוגלים להשתתף בקבוצה כזו. מזג האוויר קצת נרגע ואני מאחלת לכל חברי הפורום שבוע טוב ורגוע ובהצלחה לחני בביטוח הלאומי היום
בוקר טוב ישראל!

נילי, גם בן זוגי לא הרגיש טוב

יום שבת הוא אכל רק ארוחת בוקר, אחר כך הלך לישון עד היום בבוקר, הערתי אותו פעמים רבות והוא אמר שיש לו כאבי ראש . בבוקר הוא קם להתקלח, עזרתי לו להתלבש ,הוא שתה ויצא לחקות להסעה, הוא נראה כזה עם דיכאון . אך אני מחייכת לו ואומרת לו שהכל בסדר ואתה גבר לעניין ואתה יפה, מעודדת אותו , הוא מחייך אבל זה לא חיוך של אדם בריא. את יכולה לראות את המבט שלו שהוא לא כל כך יודע מה נעשה איתו. בבדיקת דם נראה שיש לו כולסטרול. הרופא נתן לו כדורים וכעת המלחמה על לקיחת הכדורים. חתכתי לחצי את הכדור אך גם כך הוא משחק איתי משחקים עם הלשון כאילו הוא בולע ומסתיר מתחת ללשון. הוי כמה סבלנות וכוחות. זהו התיקון שלנו זהו החסד שלנו לעשות לאחרים לתת לתת ועוד לתת אשרינו שזכינו לתת ולא לקבל כמוהו.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif אריאלה יקירתי

תבדקי אולי יש לו חום. אולי הוא מפתח איזה התקררות או חטף וירוס. כאב ראש יכול להיות גם מחום. שימי לב אם הוא לא מקורר כי כל מחלה גורמת להתדרדרות של האלצהיימר וזו תופעה ידועה. תנסי אולי לרסק לו את הכדור באוכל, אולי בפירה, או במשהו כזה רך, אפילו במעדן חלב...

שריוש2

New member
מקווה שבן זוגך ירגיש טוב.

בקשר לכדורים. נסי למעוך אותם, לשים לו בתוך כף עם גלידה ולתת לו. אנחנו התחלנו עם זה כאשר סבתי גם היתה משחקת עם הכדור. שמה מתחת ללשון כאילו בלעה, ולפעמים מוציאה. היינו צ'כים לשבת על ידה 10 דק' ויותר כדי שלו תוציא את הכדור ונמצא אותו אח"כ נעוך על הספה. השיטה הזו עוזרת לנו מאוד, ותוך שניות, היא אוכלת את הגלידה המתוקה עם הכדור בפנים. ערב טוב!

שריוש2

New member
ערב טוב!

מקווה שזה שום דבר, ושבעלך ירגיש טוב(:) סבתא מרגישה בסדר תודה לאל, אוכלת טוב, לוקחת את הכדורים שמחה ומחוייכת. לעומת זאת, אחד האחים שלה מתחיל להראות סימנים מאוד מדאיגים, של אלצהיימר. הכל התחיל כשהוא התלונן שאינו מרגיש טוב. כל הבדיקות שלו היו בסדר גמור, והוא עדיין לא הרגיש טוב. בתקופה האחרונה, סיפר שהוא מרגיש הרבה יותר טוב, וגם נשמע טוב. רשיונו נשלל ממנו בשל מצבו הבריאותי, והוא נהג רק בעיר בה הוא גר ובסביבה. היום הגיע לביקור פתאומי אצל סבתי [הוא גר בצפון]. במקביל לכך, החלו להופיע גם סימנים נוספים, של התבלבלות בספירת כספים, דיבור איטי, קצת קושי בשליפת מילים, וחזרה על דברים שאמר. אמי התפלאה שהגיע, ולא ידעה איך בכלל נסע כשרשיונו נשלל ממנו. עוד אין הבחנה מדוייקת, אבל למיטב זכרונה של אמי, אלה היו הסימנים אצל סבתי. גם קרובת משפחה נוספת, חושבת שזה אכן אלצהיימר. ואנחנו מאוד מודאגים, חוששים ועצובים מה יהיה איתו. יש לו ילדים, אבל כל אחד מהם חי את חייו, אבל למרות זו אני בטוחה שהם ידאגו ויעזרו. הוא צעיר. רק בן 50 ומשו, ואולי אפילו עבר קצת את השישים. עצוב וכואב עליו.

../images/Emo24.gifתודה שריוש2

תודה על תגובתך, אכן בעלי בדיכאון, היום הראשון שהלבשתי לו טיטול מכנס, כי יצא לו במכנסיים בגלל שהוא שילשל(סליחה מכבודך) הוא אומר לי מה זה? אמרתי לו תחתון חד פעמי ואז הוא אומר צרות בחיים, אני מנסה לעודדו שהכל לטובה ,יהיה טוב, אל תקח קשה, וכו' למועדון הוא הולך רק פעמיים בשבוע ,פשוט אין לי יכולת מבחינה כספית לשלם כל השבוע, וכך הדיכאון הולך ומתרחב,בתקווה לבשורות טובות.כל הסימנים שאת אמרת על אח של סבתא שלך הם בכוון של דמנציה, כך היה לבן זוגי וכך עכשו.הלואי שזה לא יהיה נכון. אלה סתם חולף.מאחלת לכם כל טוב.אריאלה

שריוש2

New member
תודה אריאלה!

מאחלת גם לכם כל טוב, ושבעלך יתאושש. גם סבתי נורא התנגדה בהתחלה לטיטול תחתון, ולא הבינה מהזה בכלל. ועד היום, היא לא מפסיקה לתהעסק איתו במשירותים, ולהוציא אותו. גם אני מתפללת שזה לא זה. אבל לפי איך שהמצב נראה כרגע, הוא לא בסדר. וגוברים החששות שזה זה...... לילה טוב! שרי

למעלה