בוקר טוב פורום - יום א' שבוע טוב

נילי41

New member
../images/Emo20.gif בוקר טוב פורום - יום א' שבוע טוב

עוד לילה שקט עבר על כוחותינו. יוד ישן טוב הלילה. אני כבר יודעת מראש מתי הוא יקום, לפעמים מתעוררת שניה לפניו ולפעמים איך שהוא מתחיל לזוז במיטה אני כבר ערה ויודעת שבעוד כמה שניות הוא יקום, ילך לשירותים בעיניים עצומות, יחזור למיטה, יקבל את כדור השינה שלו וימשיך לישון עד הבוקר. ככה היה גם הלילה. הוא התעורר כבר בחצות ואני עוד לא נרדמתי ושמעתי אותו מסתובב במיטה וידעתי שהוא מתעורר. בגלל החום אני לא הצלחתי להירדם כל כך מהר, אבל הוא המשיך לישון עם שמיכת הקיץ שלו כמו תינוק. בבוקר נאלצתי להעיר אותו. בכלל לאחרונה אני צריכה להעיר אותו בבוקר, דבר שמעולם לא היה קורה. בימים הטובים, כשהיה בריא, היה תמיד מתעורר ראשון בבית, כבר בחמש בבוקר. יורד למטה, מכין קפה, סוחט מיץ תפוזים, מכין קערת סלט לארוחת בוקר, קורא את שלושת העיתונים היומיים, ואנחנו היינו מתעוררים ויורדים אל המוכן... בימים האחרונים אני חשה בנסיגה די משמעותית בהתנהגות שלו שמתבטאת בעיקר בהשתנה בכל מקום בלתי אפשרי בבית. זה קרה כבר כמה וכמה פעמים ואתמול שוב. הדבר מאוד מכעיס אותי ואתמול אמרתי לו שהוא יהפוך את הבית למקום שלא אוכל לחיות בו ושעליו להשתדל ולזכור ללכת תמיד לשירותים ואם הוא לא זוכר איפה זה, לשאול אותי ואני אקח אותו לשם. אבל כל הדיבורים האלה הם כמו דיבורים אל הקיר. חשבתי שאם אכעס נורא, אולי זה כן יחדור אליו. אבל אני לא יודעת אם זה חדר. הוא הכחיש שהוא עשה מה שעשה, הוא לא הגיב לכעס שלי, כששאלתי אותו אם הוא מבין הוא לא ענה לי, המבט שלו היה מנותק, הרגשתי שאין אל מי לדבר... זה נורא מצער אותי, כי בזמן האחרון הוא באמת היה בסדר גמור, ידע ללכת לחדר השירותים ברוב הפעמים, והיה שקט ורגוע בבית. האמת שגם בסוף השבוע הזה הוא היה שקט ורגוע. ביליתי לצידו את כל השבת. צפינו בסרטים בטלוויזיה. אגב, נתקלנו שוב בסרט שעוסק בבעיית אלצהיימר בשם 'גדעון בעל החלומות', עם צ'רלסטון הסטון (חולה באלצהיימר), קרול אוקונר (ארצ'י בנקר) ועוד שחקנים קשישים שנמצאים בבית אבות וחלקם חולים באלצהיימר, ומצטרף אליהם בחור צעיר בעל פיגור שכלי, שהסתיר מההנהלה שהוא גם חולה בלוקמיה, והצעיר הזה התחבב מאוד על תושבי בית האבות והכניס רוח צעירה ללב האנשים, והאנשים התחילו להביע את רגשותיהם אחד כלפי השני ונוצרו אפילו סיפורי אהבה במקום... ובסופו של דבר הוא נפטר מהמחלה והקשישים במקום שוקעים בצער ובדיכאון... בכל אופן, אני מרגישה שיש צורך להגדיל ליוד את המינון של הריספרדל. הוא מקבל עד עכשיו מינון מאוד נמוך של 0.5 מ"ג ליום ואולי תוספת של עוד 0.1 מ"ג יכולה לאזן אותו יותר טוב. הבעיה היא שהתרופה הזו משפיעה על בעיות התנועה והוא כבר בקושי הולך. מצד שני הדופיקר שהוא לוקח נגד בעיות התנועה גורם לבלבול מוח רב יותר, ובאמת הגדלנו את המינון של הדופיקר מפעמיים ביום רבע כדור לשלוש פעמים ביום רבע כדור. אולי זה באמת מה שגורם לו את הבלבול בקשר לשירותים... אילו רק יכולתי לדעת מה באמת עובר לו בראש... אז שיהיה לכל החולים ולכל המטפלים ולכל בני המשפחות ולכל חברי הפורום יום עגול. לא לשכוח לשתות הרבה ולהזכיר לחולים לשתות כי כל השבוע הולך להיות חם מאוד. בוקר טוב ישראל!

../images/Emo24.gifנילי היקרה אני חושבת שהכדורים

מבלבלים את המוח של יוד, לכל כדור יש את הפעילות המוחית והוא שותה כמה ולכן אני חושבת שזה גורם לו בילבול . ה' יעזור ונשמע בשורות טובות

נילי41

New member
../images/Emo20.gif אריאלה יקירתי

בלי הכדורים הוא בכלל יאבד את הצפון. פעם ניסינו להוריד לחצי את המינון של הממוקס. תוך 3 ימים הוא התחרפן לגמרי ועברו עוד שלושה ימים אחרי שחזרנו למינון הקודם עד שהוא חזר להיות מאוזן. אבל יכול להיות שבמצב שלו היום הרופא יגיד שבאמת חבל לתת לו את כל התרופות, ואז נצטרך להתמודד עם התוצאות. בחודש הבא יש לנו ביקורת חצי שנתית בתל השומר ונשמע מה יגיד לי הרופא שלו. בינתיים אני מקווה שנעבור שבוע רגוע. קבלי חיבוק

ענתי44

New member
שבוע טוב לכולנו

נילי יקירה, ליבי איתך. אני יודעת כמה זה מעצבן ההשתנה בכל מקום, והתחושה שחיים בשירותים של התחנה המרכזית. גם אצלנו יש תקופות כאלה. נילי, תנסי ליזום הליכה לשירותים בשעות קסועות. אצל אמא שלי בזמנו זה עזר. בהתחלה היו צעקות והתנגדות כי היא " כרגע הייתי בשירותים", אבל, כשהתעקשתי היא התרגלה לעשות פיפי בזמנים מסויימים וככה פחתו השלוליות בסלון. אם כי , זה לא תמיד מצליח. ולא אחת קורה שדקה אחרי שישבה ולא היה כלום שברח לה. מקווה שכולם מחזיקים מעמד בחום הנוראי הזה.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif ענתי יקירתי

ההליכה לשירותים אצלנו היא ריטואל קבוע. כל חצי שעה, אם לא פחות מזה לפעמים, יוד הולך לשירותים. הרבה פעמים אפילו ללא צורך, אני הולכת איתו לאחרונה כל הזמן ולכן רואה בדיוק מה קורה, ולפעמים 5 דקות אחרי שהלך פעם אחת, הולך שוב ויש תוצרת... את 'הפספוסים' ברחבי הבית הוא עושה ברגע שאני לא נמצאת לידו. כל הזמן אני חייבת להיות עם שבע עיניים עליו. אבל לפעמים אני חייבת לעזוב אותו לרגע, אז אני מוודאה שהוא כבר היה בשירותים, ומדליקה לו טלוויזיה שיהיה משהו שיעסיק אותו, ובכל זאת זה קורה. כמה שזה מתסכל! חם נורא ודביק ומעצבן... מעניין שיוד לא מתלונן על החום ונראה לי שגם לא סובל ממנו במיוחד. ישן עם שמיכת קיץ קלה בלי בעיות.

ענתי44

New member
אז אולי אין מנוס

מטיטולים או פדים להרטבה בינונית. כי זה בלתי אפשרי להיות צמודה אליו כל הזמן.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif יקירתי

הוא עם תחתוני מגן כל הזמן, בכל זאת הוא הולך לשירותים רוב הזמן... לדעתי, רק טיפול תרופתי יוכל אולי לאזן אותו.

ענתי44

New member
שולחת לך חיבוק../images/Emo24.gif

ומקווה שיוד יאוזן בקרוב בזכות הכדורים, ויחזרו הימים העגולים לשכון בביתכם.

למעלה