בוקר טוב פורום - יום א'

נילי41

New member
../images/Emo20.gif בוקר טוב פורום - יום א'

שבוע טוב.
שוב לילה לא רגוע עבר על כוחותינו. יוד הלך לישון מוקדם כי היה נורא עייף. ישן רצוף וטוב עד 03:30 ומאז מסתובב בבית בחוסר מנוחה. לא נתתי לו את כדור השינה כי היה כבר מאוחר מדי בשביל זה ורציתי שיהיה עירני בבוקר. מאז הוא לא היה מסוגל לשכב אפילו לרגע. עובר לסלון, חוזר לחדר השינה, הולך לשירותים 20 פעם בשעה וחוזר חלילה. ואני לידו. הדלקתי לו את הטלוויזיה ושכבתי לידו בסלון וגם זה לא עזר. האמת היא שאת 8 שעות השינה שלו הוא ישן. הבעיה שהוא מתעורר בשעות מאוד לא נוחות. אני ישנתי רק 4 שעות הלילה והייתי שמחה לו יכולתי לישון עוד שעתיים, אבל לא... עכשיו אנחנו כבר מתארגנים ליום חדש. מקווה שיחזיק מעמד במרכז היום ולא יירדם להם שם באמצע איזה פעילות. אז שיהיה שבוע טוב ויום עגול לכ-ו-ל-ם. בוקר טוב ישראל!

נילי יקרה

בוקר טוב לך נילי, לפי המצב , את בעצם צריכה לשנות את שעות השינה שלך וללכת לישון קצת אחריו אולי ב 10 ותספיקי לישון 5 שעות בערך. אני מתארת לעצמי שזה קשה כי כשהוא הולך לישון את עושה דברים חשובים אחרים , אך עלייך למלא מצברים ולנוח. מאחלת לך שבוע טוב ושיהיו לילות טובים יותר. חיבוק ענק ממני , טובה

hregev

New member
נילי יקירתי ! בוקר טוב ../images/Emo42.gif

לדעתי צודקת טובה במה שהיא מציעה לך, לאור הנסיבות, שכדאי לך ללכת לישון בשעה יותר מוקדמת כדי שתוכלי לאגור יותר שעות שינה אחרת עוד תירדמי לנו בעמידה. אני מקוה רק שיהיה לך מספיק כח להמשיך לטפל
בנאמנות בי' ןשתהיינה בשורות טובות. אצלינו אין חדש, אנחנו ממשיכים להתגלגל קצת לטובה וקצת לרעה, הדיבור נעשה קשה מיום ליום יותר, קשה לי להבין מה שמ' אומר לי מכיון שהוא מדבר לא ברור וגם מגמגם אז כשאני מבקשת ממנו לחזור על דבריו, די קשה לו ואז זה לוקח די הרבה זמן עד שאני מבינה מה הוא רוצה לאמר. ושוב נקוה לבשורות טובובת , ד"ש לכל חברותי הנאמנות גם לצרה וגם לאינטרנט: טובה, אריאלה, אביבה, וגם את כל אלה שלא הזכרתי להתראות חני

../images/Emo24.gif../images/Emo42.gifלנילי טובה וחני ולכל הפורום בוקר

נילי אני חושבת גם כמו טובה אבל לפעמים זה לא מסתדר כי אין לך את השינה הרצויה ויש להספיק עוד כמה דברים לעשות כשהוא ישן כדי שלא יפריע לך,יום הוא יושן הרבה ויום ישן מעט אי אפשר לדעת מראש מה יהיה.בשורות טובות טובה מה שלום אישך? בתקוה לבשורות טובות חני לא להתרגש אם הוא מגמגם נכון שזה כואב אבל זוהי התקדמות המחלה וכל אחד עובר זאת בצורה אחרת, למשל אישי לא מגמגם אך מדבר לא לענין ולפעמים אני לא יודעת מה הוא רוצה, תארי לך מיום רביעי סליחה מכבודך הוא לא הלך לשירותים אני ממש מודאגת והוא שותה סירופ נגד עצירות הכרס גדלה והוא נראה ניחוח. נו אני צריכנ לרדוף אחריו לראות מתי הוא הולך לשירותים או לריח ולרחרח כדי לראות אם הוא עשה כבר ממש לא יאומן. למשהי/ו יש עיצה?

אריאלה יקרה , אין כמוך

כמה כוחות נפש יש לך להתמודד עם מה שקורה. אין כמוך. אצלנו הכל כרגיל, שיגרה. בבוקר שלחתי אותו מוקדם להליכה שלו לפני שיהיה חם. הכנתי לו את ארוחת הבוקר ויצאתי לעבודה. בערך ב 10 הוא כבר מנמנם לו ועכשיו הוא בטח ער וצופה בטלויזיה וקצת גולש באינטרנט אך קורא רק את הכותרות. הוא חזר ואמר לי שמאד נהנה מהחופשה ושאל מתי נוסעים עוד פעם. כשאמרתי לו שאי אפשר עכשיו, הוא צחק אלי ואמר "רק צחקתי , לא ברצינות" וגם זה טוב, כי בכל זאת נראה לי שזה שיפר את מצב רוחו. אריאלה יקרה , אני מקווה שבן זוגך "ישתחרר" וזה יהיה בפיקוח שלך ללא טירחה רבה מדי והלואי שמערכת העיכול תעבוד כסידרה. האם הוא אוכל מספיק ירקות? דגנים וקטניות? מאחלת לך רק טוב והמון המון סבלנות ושישתף איתך פעולה . חיבוק ענק ממני , אוהבת , טובה

../images/Emo24.gif../images/Emo51.gifטובהלי ממש הסמכתי ../images/Emo9.gif

יפה אם הוא מסוגל לגלוש באינטרנט יפה מאוד, אני תקוה מאוד מאוד שלא ידרדר וה' יעצור פה את המחלה ולא תראי ותרגישי מה שאנו עוברות, אישי אוכל ירקות ואבטי ומעדנים ודייסות ומה לא?, אני אתקשר לרופאת שלנו ואספר לה את התעלומה המצחיקה . שנשמע רק בשורות טובות, וגם אני מחזירה לך חיבוקי

ענתי44

New member
אריאלה יקירתי

קחי את אישך למרפאה ושתפי את האחות כמה ימים לא היתה לו יציאה, ומה נתת לו שלא עזר. אסור להתאפק כל כך הרבה זמן. גם אם היא נראה נינוח לבטח לא נעים לו. זה קרה עם אמא. ולמרות שהיא לא התלוננה או הראתה סימני כאב, פשוט הכניסו לה חוקן והיא התרוקנה בכמות אדירה, ואחרי שהשתחררה גם יצא לה שתן, כי היא התקשתה לעשותו במצב שהיה. היית צריכה לראות איזה חיוך של הקלה היה לה.

../images/Emo24.gif../images/Emo51.gifענתי'לה על זה אני חושבת

אחר הצהרים אטלפן אל הרופאת שלנו , אספר לה, אני פוחדת לקחת אותו שלא יעשה לי בדרך, פדיחה, אם היא תגיד שאעשה לו חוקן ,אשאיר אותו לבד וארוץ לקחת מבית מרקחת, תודה ענתי

אסתרס

New member
../images/Emo68.gifכנראה שצרות באות בצרורות,אריאלה

גם לשלמה יש עצירות מיום שישי לא היתה פעילות מעיים. אז בצהריים כשהושכב לישון עשיתי לו חוקן קטן עם שני מיקרולקסים. ועכשו הצצתי בחיתול ויש!!! מיקרולקס זה חומר שמגרה פעילות מעיים, מכניסים אותו לפי הטבעת כמו משחת שניים, פעולה קלה מאוד וכל אחד יכול לבצע. מקבלים בקופח לפי מרשם רופא. לעצירות רבת ימים כמו לאישך צריך להכניס פליט אנמה, זה תכשיר עם עוצמה רבה יותר והבקבוק גדול יותר. והשיטה אותה שיטה. אני חושבת שתצטרכי סיוע של אחות בעצירות היום. בהצלחה. חיבוק מאסתר

נילי41

New member
../images/Emo20.gifחברותי היקרות, טובה, חני, אריאלה

תודה רבה על דאגתכן ועצותיכן.
גם אני חשבתי שצריך ללכת לישון מוקדם יותר כדי להספיק לישון כמה שעות רצוף, אבל... תמיד יש אבל... קודם כל, כמו שאמרתן בעצמכן, אלה השעות השקטות שלי שבהן אני שותה קפה בנחת, מפנקת את עצמי בפרוסת עוגה או בגלידה, צופה בטלוויזיה בתוכניות שמעניינות אותי או קוראת. שנית, אם אלך למיטה מוקדם מדי לא אצליח להירדם ויצא שכרי בהפסדי. כשאני הולכת לישון בסביבות 23:00-23:30 קל לי להירדם מיד, למרות שקורה גם שאני לא מצליחה להירדם ואז זה לוקח לי עד השעות הקטנות של הלילה. בכל אופן, אם אנסה לשנות את השעון הביולוגי שלי לשעות שינה מוקדמות יותר, אזי כל החיים שלי יסובו סביב יוד והשעון שלו והצרכים שלו ולא יישאר לי רגע לעצמי. לכן, חשובות לי השעתיים שלוש בערב עם עצמי, זה כאילו שהשתחררתי מהעול ועכשיו זה רק אני והעולם... כמובן שזה לא בדיוק ככה כי אני לא יוצאת בכלל מהבית... אני מקווה אחיותי היקרות שסוף השבוע עבר עליכן בשלום. שתחזיקו מעמד בההתמודדות שלכן עם הבעיות האישיות של בני הזוג, ושנשמע רק בשורות טובות. חיבוקים ונשיקות לכולכן...

כן , אני מאד מבינה אותך..

נילי יקרה , כמובן הכוונה אם את מסוגלת בכלל ללכת לישון מוקדם. גם אצלי ההרגשה בדיוק זהה, כשהוא הולך לישון , אפילו אם אני לבד בבית , אני מרגישה שחרור. לא יהיה מי שיעיר או ישאל או יתערב אם אני מנקה ומצד שני זה נורא נורא לבד.אפילו אם אני רוצה לצאת להליכה , אני לפעמים מוותרת כדי שלא יהיה מצב שיתקשרו ויעירו אותו ובמיוחד אם הילדים מתקשרים. אז אני פשוט שולחת להם SMS שיתקשרו אלי לנייד אם אני בכל זאת מוצאת כח לצעדה. בכל מקרה , אני מקווה שתמצאי לך תמיד כמה שעות לשינה טובה ותצליחי להרדם מהר, כי גם זה לא תמיד אפשרי. חיבוק ענק ממני , רק בשורות טובות , מה שלום הנכד הטרי? אוהבת , טובה

נילי41

New member
../images/Emo20.gifטובה יקירתי

כנראה שהערב ארדם יותר מוקדם קצת, כנראה שאפילו מול המרקע. הרבה פעמים אני נרדמת מול הטלוויזיה, למרות שאני נשארת ערה בכוונה לצפות בתוכנית מסויימת. יוד היום די עירני. נמנם קצרות כשחזר ממרכז היום ועכשיו צופה בהשבעת הנשיא פרס. זה מעניין אותו... למרות שכשאני שואלת אותו על זה הוא מתקשה לענות לי. כבר קשה לו לבנות משפטים ולהביע את דעתו. זה חבל כי נראה לי שזה היה אחד הכישורים האחרונים שנפגעו אצלו לאחרונה. הינוקא הקטן חמוד מאוד ושלומו טוב, ברוך השם, תודה על העניין. קבלי חיבוק חם ורק בשורות טובות

ענתי44

New member
אמא נקלטת במרכז היום ../images/Emo6.gif

ביום חמישי בבוקר, כשהכנסתי את אמא למרכז היום, נגשה אליי האחראית על המחלקה המוגנת, והודיעה לי שהם סבורים שאין לאמא מה לעשות במחלקה המוגנת. שיש שם מקרים קשים שידכאו אותה ושהיא במצב ששווה לשלב אותה בפעילות הרגילה של מרכז היום, כמובן עם יותר עזרה ותמיכה של הצוות. כשיצאתי משם, והלכתי לבדוק כריות נגד פצעי לחץ לכסא הגלגלים של אמא, הלכתי ברחוב ובכיתי ללא בושה. הרגשתי צמרמורת בכל הגוף, האישה שרק לפני שנה, ביקשו ממני להזעיק את האחים שלה לבית חולים, שלחצו עליי להתקין לה צינורית הזנה כי אמרו שהיא רתוקה למיטה, ושאחד מבכירי המומחים לאלצהיימר אמר לי עליה " תסמכי עליי ראיתי לא מעט מקרים ואמא שלך עם אלצהיימר במצב מתקדם וסופי".... זו אותה אישה שישבה בין שאר קשישי ציון, ואכלה בכף ומזלג סלט, חביתה ופרוסה? זו האישה ששרה עם כולם? זו שהתחילה , למרות שהיד מושבתת לה מהאירוע מוחי, לסרוג צעיף?. אבל ביחד עם השמחה הגדולה עלו חששות, שלא תשלוט על צרכיה, ואם תרצה לנוח קצת במיטה כמו במחלקה המוגנת? כי למרות שמצבה, טפו טפו, נפלא, אתמול באמצע הלילה העירה אותי כדי שאבוא ואקח את התה החם שהכינה לאחיין שלי, שהוא כבר גבר שגר רחוק ובעיניה היה תינוק. והמתח גורם לי לחוסר שינה. וכל פעם שנכנסים למרכז היום היא נלחצת שמשאירים אותה בבית אבות. בכל אופן, היום, בתום ימי הנסיון ולאחר שיחה עם המנהלת ולאחר שאמא הביעה רצונה לבוא שוב. הוחלט בהתחלה לבוא פעמיים בשבוע כשהמגמה לעבור לשבוע מלא. בהדרגה. אומנם ההסעה של כסאות הגלגלים הוא מאוחר אבל, שווה להמשיך במרכז היום. עכשיו אמא עייפה אך מרוצה

../images/Emo24.gifענתי, נהדר יפה מאוד, מאוד שמחתי

לקרוא שאמא נקלטה טוב במרכז יום, מה עם העבודה שלך? האם נקלטת את לעבודה כל שהיא?

ענתי44

New member
לצערי עדיין לא

אבל אסור לאבד תקווה. יש לנו נשיא חדש בן 84 אז אני עדיין " תינוקת" ולפניי עוד קריירה ארוכה. צריך רק לקוות שאמצא את מקומי חזרה במעגל העבודה הנכסף

../images/Emo24.gifענתי היקרה אני מאחלת לך זכות כזאת

אריכות ימים ושנים , בשורות טובות

zs1957

New member
הקליטה במרכז היום

ענתי יקרתי, שמחה לשמוע שאמא נהנת במרכז היום וניתן לשלב אותה בפעילות רגילה.כמובן שיש תקופת הסתגלות אך היא תחלוף ואמא תתרגל במהרה לצוות הנפלא ולפעילויות. מאחלת לך שתמצאי עבודה לרוחך שתתן לך סיפוק והנאה וגם מקור פרנסה. חיבוקים ונשיקות זהבה שחם.

למעלה