בוקר טוב פורום - יום א'

נילי41

New member
../images/Emo20.gif בוקר טוב פורום - יום א'

לילה שקט מאוד עבר על כוחותינו...
רוצה לשאול קושיה משלי - מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות? שבכל הלילות בעלי מתעורר פעמיים-שלוש או אפילו פעם אחת, הלילה הזה בקושי פעם אחת!!! בערב בעלי רצה להישאר ולצפות במשחק הכדורגל המדובר שהתחיל ב-20:30 שזו השעה שהוא הולך לישון בדרך כלל. הוא אמר שהוא בכלל לא עייף ומעניין אותו המשחק ואני חשבתי על הלילה הקודם ועל זה שנתתי לו בעוונותי 2 כדורי שינה כדי שנוכל לישון וכו' והרגשתי רגשות אשמה כלפיו וכל היום התחנפתי אליו ופינקתי אותו, אז כמובן שהסכמתי. ראינו מחצית ראשונה ואז חשבתי שהוא ירצה ללכת לישון אבל הוא אמר שיש המשך והוא לא עייף ונשאר. טוב, כמובן שכל המחצית השניה הוא ישן בכורסה, זה היה בערך מ-21:30. כשנגמר המשחק הערתי אותו והוא הלך לישון. אני פרשתי למיטה ב-11:30, בערך שעה אחריו. ב-01:30 אני התעוררתי, זו בערך השעה שהוא מתחיל להתעורר וכנראה שמרוב קימות בשעה הזו אני כבר מתעוררת בעצמי ומקדימה אותו. אבל הוא המשיך לישון ולא קם הפעם. לעומת זאת אני לא הצלחתי לשוב ולהירדם. ניסיתי כל מיני תרגילי נשימה והרפיה. אמרתי "שמע ישראל" כעצת אריאלה היקרה, שום דבר לא עזר. ידעתי כבר שהולך לעבור עלי עוד לילה "לבן" וארוך. שכבתי לי במיטה, נים לא נים והקשבתי לקולות נשימתו העמוקה והשקטה. שמעתי את צלצולי השעון העדינים מהסלון בכל שעה וככה עד שב-03:46 נשמע ציוץ הציפורים הראשון מחצר ביתנו. כ-5 דקות לאחר מכן נשמעו קריאות תרנגולים ממרחק. שחר של יום חדש החל להפציע... בעלי עדיין ישן ואני עדיין ערה. החלו להישמע קולות של מים זורמים בקומה מעל, שמעתי את מחלק העיתונים שהגיע לבניין שלנו, רכב ראשון החל להניע במגרש החנייה של הבית, בקיצור, כל הקולות של הבוקר. רק ב-04:36 נשמעה תזוזה מכיוון המיטה שלו ותוך 2 דקות הוא כבר ישב במיטה ורגליו החלו מגששות אחר נעלי הבית ש"טיילו" בכל חדר השינה. מיד קמתי אליו, נעלתי לו את נעלי הבית וכיוונתי אותו לכיוון השירותים ולאחר מכן הוא מיד חזר למיטה והמשיך לישון. כמובן שהוא לא קיבל את כדור השינה הלילה. חשבתי שעכשיו אולי ארדם ואוכל לנצל עוד שעתיים לשינה וכנראה שבאמת בסופו של דבר נרדמתי קצת כי כשהרדיו המעורר החל לנגן היה לי מה זה קשה לקום. אבל אין ברירה, התפקיד מחייב וככה התחלתי יום חדש. בעלי קם בלי בעיות ונכנסנו לשגרת בוקר רגילה. לאחר שהוא נסע למרכז היום אני יצאתי להליכת הבוקר היומית שלי שגם עזרה לי להתרענן קצת, וזהו... צריך להתמודד עם היום החדש. יש המון עבודה בבית. אז מה אתם אומרים? כנראה שכדורי השינה מהלילה הקודם עדיין השפיעו על השינה בלילה הזה... נראה איך נעבור את הלילה הבא. מה שטוב אצלנו שאף פעם לא משעמם, תמיד יש לצפות להפתעות... שבוע טוב ובוקר טוב ויום עגול לכ-ו-ל-ם. בוקר טוב ישראל!

פנטזי1

New member
לא יכול להיות שכדור שינה משפיע גם

בלילה שאחרי ,אולי רק בבוקר אם לוקחים אותו מאוחר. האם ניסית לדחות את שעת השינה של בעלך ?כי אם הולכים לישון מוקדם הלילה ארוך מידי ואז מתעוררים באמצע הלילה,אולי אם הייתם הולכים לישון מאוחר יותר השינה היתה רצופה בלי התעורויות רבות.כדאי לנסות ללכת לישון כל יום שעה יותר מאוחר -בהדרגה עד שתגיעו למצב האופטימלי.אם תעשי חשבון תראי שמשעה 20.30 עד הבוקר נניח ב6.00 יש לנו 9.5 שעות וזה המון בגיל הזה ,אין צורך לישון כל כך הרבה שעות.אולי אפילו עדיף לישון שעה בצהריים כדי לדחות את שעת השינה בערב ואז הוא יוכל לישון עד הבוקר.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif הי פנטזי 1

תודה רבה על תגובתך ועל הצעתך. ברור גם לי שלא יכול להיות שכדור השינה ישפיע מלילה אחד לשני. המחשבה להשכיב אותו לישון מאוחר יותר עלתה במוחי גם כן, אבל, הוא כל כך עייף בסוף היום שהוא מבקש בעצמו ללכת לישון מוקדם, ואם הוא לא הולך לישון מוקדם הוא נרדם בכורסה. אתמול הוא ביקש באופן מיוחד להישאר ער בגלל משחק הכדורגל ואמנם נרדם במחצית השניה. זה היה באמת מאוחר יותר מכרגיל אבל לדעתי הוא עשה מאמץ מיוחד להישאר ער במחצית הראשונה. כשהוא חוזר ממרכז היום הוא מסרב ללכת לנוח בצהרים. זה חבל כי אז אפשר היה למתוח את היום יותר וללכת לישון מאוחר יותר אבל הוא מסרב, בכלל המיטה בשבילו זה מקום לחולים ולא לבריאים והוא הרי הכי "בריא" שבעולם, לדעתו... בכל אופן עכשיו שהימים יהיו ארוכים יותר אולי הוא יחזיק מעמד קצת יותר כל זמן שיש שעות אור. האמת גם שבשבת בבוקר הוא קם מאוחר יותר מכרגיל בגלל כדור השינה השני שנתתי לו ואולי זה גם עזר לו להחזיק מעמד יותר מאוחר. בכל אופן, נראה לי שאין דברים קבועים אצלנו בנושא השינה והעובדה הקשה היא שהפרעות השינה האלו משבשות לנו את הלילות...

../images/Emo24.gifנילי עכשו אין שיעמום

יש עבודה בלי סוף, נילי, אולי תשתי גם את כדור שינה יחד איתו ושניכם תשנו טוב. אם לא תשני טוב את תפלי מהרגלים את צריכה להיות חזקה, כדי לטפל ביוסי.מסכן בן זוגי משעמם לו כל היום הוא הולך מהמטבח לסלון אין לו תעסוקה נתתי לו לצבוע את המעקה במרפסת הוא החזיק את המברשת כמו ילד קטן ולא יודע לצבוע כלל פחדתי שהוא ילכלך את עצמו ואת הבגדים. הוא רוצה לטייל בחוץ אין מי יקח אותו, הוא לא רוצה לעזור בבית. מחר הוא ילך למועדון.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif אריאלה יקירתי

הלוואי ויכולתי גם אני לקחת כדור שינה ולישון טוב, אבל אני פוחדת שלא אשמע אותו ולא אקום כשהוא יקום, אז אני לא מרשה לעצמי את הלוקסוס הזה... אכן, אין רגע דל, כל פעם קורה משהו אחר. אני כבר לא מצפה מבעלי לשום דבר. להיפך, אפילו מה שהוא רוצה לעשות לבד כבר עדיף שאני אעזור לו, כמו בשירותים (סליחה על הדוגמא אבל זה הפך להיות לבעיה מרכזית). כשהוא הולך לבד הוא מרטיב את הרצפה ואת מושב האסלה ואת גב המושב ואת כל האזור מסביב לאסלה וגם את הגופיה שלו ואת החולצה שלו וכמובן שאת המכנסיים שלו, וכל זה כשהוא עדיין מרגיש בצורך ללכת לשירותים אבל פתאום הוא לא יודע מה לעשות ואיך לעשות ואם אני איתו, אני מזכירה לו לכוון אל ה"בול", לא להתיז מסביב, מפשילה לו את החולצה ואת המכנסיים והוא יוצא משם יבש. שמתי לב שכשהוא עושה לבד הוא ממהר להרים את המכנסיים עוד לפני שהוא בעצם סיים ולא מחכה עד לגמר הטפטופים האחרונים וכנראה אז הוא מתרטב... חבל שאין מי שיטייל עם בן זוגך בחוץ. חשבתי שאצלכם הקהילה מאוד מלוכדת ושיש תמיד מתנדבים ששמחים לעזור. אולי תבקשי מעזר מציון או מיד שרה שישלחו לכם מתנדב שיטייל איתו קצת. מזג האוויר עכשיו ממש נעים ויהיה לו כיף לטייל קצת. מזל שלפחות יומיים הוא הולך למרכז היום. הלוואי שתקבלו כבר את האישורים מהביטוח הלאומי ואת השירותים המיוחדים ותוכלי להוסיף לו לפחות עוד יום בשבוע במרכז היום. אל תעבדי קשה מדי יקירתי, אפשר לצבוע גם אחרי פסח ואבק זה לא חמץ. תשמרי על הכוחות שלך. מקווה שהכאבים בצד כבר עברו לך ושנתראה מחר אי"ה עם כל החברות היקרות שלנו...

../images/Emo24.gifנילי, הודעתי לפקידה של

המועדון שבן זוגי ילך גם יום שלישי וחמישי במקום השבוע של פסח ואז יהיה לו תעסוקה וגם אני אוכל לעשות משהו בבית ומחוץ לבית, בשעה 5 הוא רצה לצאת מהבית כבר שעמם לו , אמרתי לו בא אני אלך איתך חצי דרך לבית כנסת להתפלל מנחה וערבית , הלכתי איתו ובחצי הדרך קרוב לבית הכנסת נעמדתי ואמרתי לו תמשיך אני אחכה לך פה, הוא המשיך 2 מטרים נעצר ואמר לי לא אני לא רוצה ללכת לבית הכנסת אני מפחד, שאלתי ממה? הוא משיב, אני אפול, החזרתי אותו הביתה ישבנו מעט בחצר ונכנסו הביתה , זהו יש לו פחדים ללכת לבד.עכשו אני צריכה לשמור עליו שלא ילך לאיבוד.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif הי אריאלה

זה רעיון מצויין להשלים את הימים של החג, אבל חשבתי שאפשר רק באותו החודש להשלים. לא ידעתי שאפשר להשלים במרץ על חשבון אפריל. בכל אופן זה מצויין שהוא יילך למרכז היום. בפסח תהיה לך אותה הבעיה כמו לי, מרכז היום לא יפעל וכל השבוע הוא יהיה בבית. זה שהוא מפחד זה מראה על חוסר ביטחון וטוב שהוא חושש מנפילה, ככה הוא נזהר. האם הוא כבר נפל פעם? כי צריך מאוד להיזהר מהנפילות האלה שעלולות לגרום נזק חמור. את צריכה לשמור עליו כל הזמן שלא יילך לאיבוד, שלא ייפול, שלא יעשה משהו שלא צריך, שלא יתלכלך, שלא ילכלך... וכו'. שאלוהים ייתן לך כוחות. מקווה להתראות מחר בבוקר במפגש שלנו, ושנשמע בשורות טובות

למעלה