בוקר טוב פורום - יום ב' יום השואה

נילי41

New member
../images/Emo20.gif בוקר טוב פורום - יום ב' יום השואה

לילה שקט עבר על כוחותינו. נכנסנו למתכונת קבועה של שינה רגועה. תודה לאל. בעלי מתעורר פעם אחת במשך הלילה. בדרך כלל אחרי חצות, בין השעה אחת לשתיים, אז אני נותנת לו את כדור השינה הגואל, ושנינו ממשיכים לישון טוב עד הבוקר. ככה כבר כמה ימים... שרק יימשך ככה.
היום, יום השואה, בטח יום קשה לרבים מהחולים שחלקם באו משם, חלקם הוריהם נשארו שם, וחלקם, דור שני ושלישי שמטפלים בחולים שנושאים עמם את הצלקות העמוקות של השואה. זה יום מאוד קשה וזאת מבלי להיכנס לנושא של ניצולי שואה חולים שחיים במחסור ואינם יכולים לרכוש תרופות שהם זקוקים להן. רבים מהם חולים באלצהיימר ובמחלות דומות וסוף סוף הנושא הזה עולה לכותרות ואולי יבוא על פתרונו. הקבוצה שלנו תקיים היום את המפגש הדו-שבועי שלנו למרות היום הקשה. המפגש שלנו אינו חברתי אלא מפגש תמיכה. אנחנו מחכות בכיליון עיניים להיפגש ולדבר על כל מה שמעיק עלינו. גם אם בתי הקפה יהיו סגורים היום, ניפגש בינינו לבין עצמנו ונתמוך ונשמע ונעזור אחת לשניה. בגלל הפסח נדחה המפגש מהשבוע שעבר. גם אם לא כולן תבואנה מכל מיני סיבות, מי שזקוקה למפגש תגיע ואנחנו נהיה שם בשבילה. מאחלת לכל החולים היקרים ולכל המטפלים ובני המשפחה שיעבור עלינו יום קל עד כמה שאפשר. שנתחזק ונתעודד ונצא מהדיכאון ונמשיך הלאה בכל הכוח. בוקר טוב ישראל!

שריוש2

New member
אחה"צ טובים...

אכן הרבה מאוד ניצולי שואה חיים מתחת לקו העוני. שמעתי על התוכנית אתמול בערוץ 22 על ניצולי השואה שחיים מתחת לקו העוני,והזדעזעתי. אני מאוד מזדהה עם מה שכתבת בקשר לשואה.... למרות שסבתי החולה, אינה ניצולת שואה... סבתי השנייה, הצליחה לברוח בזמן להונגריה, וככה נדדה מארץ לארץ עד שהתחתנה ועלתה לארץ ב-48. לעומת זאת, סבי (בעלה) היה ניצול שואה. אמנם, לא הספקתי להכיר אותו, אבל שמעתי כמה סיפורים מסבתי ומאבי על הישרדותו בשואה.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif הי שיריוש

שמחה לראות אותך בפורום, נעדרת תקופה ארוכה. בטח עסוקה בבחינות ובכל מה שהצעירים היום עסוקים בו. מה שלום סבתך החולה? מקווה שאין שינויים דרמטיים, אחרת בוודאי כבר היית נכנסת לפורום. היום היה יום קשה לכולם. גם אני לא הכרתי את סבותי וסבתותי משני הצדדים של הורי. ההורים שלי הגיעו לארץ בשנת1936 לפני פרוץ המלחמה באירופה, וכל בני משפחתם שנשארו באירופה נספו בשואה. מה שהכי כואב לי שבזמן אמת אף אחד בארץ לא ידע מה קורה שם. רק לאחר מכן נודע להם גודל הזוועה... שולחת לך חיבוק ענק יקירתי, והרבה בריאות לסבתך...

שריוש2

New member
שלום..(:)

אכן עסוקה בלימודים.. למרות שכרגע יש שביתות ואין מתכונות/בחינות בגרות או מבחנים אחרים. אבל נכנסת לפורום כל יום וקוראת הודעות. עצוב לשמוע. גם סבי היה היחידי שניצל מכל משפחתו. כולם ניספו. סופר לי שהוא תמיד היה חותך את עצמו ונשכב על הריצפה כדי שיחשבו שהוא מת, ויעזבו אותו. סבתא, ברוך ה' בסדר. מצבה יציב. שרק יישאר ככה. תודה על ההתעניינות, וערב טוב:)

נילי41

New member
../images/Emo20.gif מפגש קבוצת התמיכה

היה לנו היום מפגש של קבוצת התמיכה. חלק לא הגיעו למפגש מכל מיני סיבות, בין היתר גם בגלל יום השואה, למרות שהיו גם כאלו שיש להן קשר לשואה וכן הגיעו... היינו שש נשים. המפגש היה מאוד מרגש כי עברו כבר שלושה שבועות מאז המפגש הקודם (בגלל חג הפסח דחינו לפני שבוע). אנחנו מרגישות שאנחנו טוענות את המצברים שלנו במפגש הזה. בשביל רבות מאיתנו זוהי היציאה היחידה מן הבית בכל התקופה, זו התאווררות מבורכת, אפשרות לפרוק מטענים, לשפוך את הלב ולדעת שיש מי שמבין אותנו. התחבקנו והתנשקנו אחת עם השניה כמוצאות שלל רב, השתפכנו, שיתפנו, סיפרנו, בכינו וצחקנו. עכשיו יש לנו כוח לעבור עוד שבועיים קשים בטיפול בבני זוגנו המסכנים והאהובים בדרך הקשה והארוכה שעוד מחכה לנו...

zs1957

New member
מפגש קבוצת התמיכה נילי והחברות

יישר כוח על ההתמדה בקיום מפגש קבוצת התמיכה. קוראת את כל מה שנילי וחברותיה כותבות . תמשיכו להתמיד במפגשים הנותנים לכם אנרגיה ,תדלוק ,תמיכה וחיזוק בטיפול ביקירכם. זהבה שחם

../images/Emo24.gifתודה זהבה ,תמיד אנו מחקות כבר לפגישה

הבאה, כמו אחיות שמצפות לראות אחת את השניה אחרי כמה שנים ,ממש זה כך ,חוץ מזה היציאה לקניון עושה לנו טוב לנשמה ולנשימה, ואם אנו מרגישות מזה טוב עשינו את השבוע.,יש כח להמשיך לתפקד יותר בסובלנות,באהבה ומחקים לפעם הבאה, ההתעניינות אחת אצל השניה וההקשבה אחת לשניה ואחת לומדת מהשניה ,ממש נפלא כמו בפורום אבל אצלינו במציאות.את רואה את הבובה -חיבוק בסמלים-הלינקים. כך אנו נפגשות מתחבקות ומתנשקות וכשהולכים הביתה זה חוזר על עצמו,אחדות וחברות . אשרי עם ישראל.בשורות טובות

למעלה