בוקר טוב פורום - יום ב'

נילי41

New member
../images/Emo20.gif בוקר טוב פורום - יום ב'

לילה שקט עבר על כוחותינו. נראה לי שהלילות שלנו מתחילים להיכנס לשגרה פחות או יותר. כדור השינה עוזר מאוד מאוד לשינה רצופה ומלאה של שנינו... עכשיו, כרגיל, בעלי כבר ערוך ומוכן ומחכה לנהג ההסעה שייקח אותו למרכז היום. היום יהיה עוד יום נאה ואני מקווה שיהיה גם יום נעים לכל חברי הפורום ולחולים היקרים. בוקר טוב ישראל!

hregev

New member
../images/Emo96.gif בוקר טוב ל-כ- ו-ל-ם

נילי - בוקר אור , כל כך נעים לפתוח את הבוקר עם ברכתך ליום נאה וטוב וזאת אחרי לילה שישנתם טוב. זה ממלא אותנו שמחה. אני קוראת פה על אנשים שחווים את המחלה הארורה פעם שניה ושלישית ואני נזכרת בכאב באמא שלי ז"ל שקיבלה את המחלה הזו אבל בגיל מבוגר (בערך 80) אני טיפלתי בכל הדברים ודאגתי מכיון שאבי היה חולה לב וגם בעיות ברגליים אז אני לקחתי אותה לרופאים ולבתי חולים וגם דאגתי לתרופות לשניהם, הבאתי לה עובדת פיליפינית והחלפתי את העובדת בימי ראשון, הייתי מעורה בכל מה שקשור במחלתם וכשזה נגמר (שניהם בשנת 2003) די מהר נכנסתי לזה שוב , התברר שבעלי חלה במחלה וכך עולמינו חרב, אי אפשר ללכת לשום הצגה מכיון שזה לא מענין אותו וגם הרעש מפריע, נסיעות ארוכות לא בא בחשבון כי ראשו כואב בנסיעות (בתנו גרה בירושלים) עהל נסיעות לחו"ל אין מה לדבר כי הוסבר לי שמחלה זו גורמת לבלבול במקומות זרים, נוסף על כך בעלי עבר אוטם שריר הלב (דום לב ) ען החייאה ארוכה מאד כך שבאמת הכל אסור וכך כל שמחת החיים שהיתה לנו עברה מן העולם, חבל על החיים שנפסקו בגיל כל כך צעיר (אישי בן 65) לא הספיק להגיע לפנסיה. והיום אני מטפלת במשרה מלאה ומשתדלת להיות עם מצב רוח טוב (בעזרת כדורי הרגעה) ולקבל ברוח פחות או יותר טובה את המצב החדש באין ברירה אחרת. רציתי רק להגיד לאלה שחווים את המחלה הזו פעם שניה שזה לא לגמרי מקל, ולא כל השלבים של אותה מחלה אצל כולם הם אותו הדבר, בכל אופן אני מחזיקה להם אצבעות שיהיה לכם מספיק כח להתמודדות הקשה הזו כי זה באמת קשה. להתראות לכל חברותי מהפורום ומהקבוצה ולהשתמע חני

חני , אני איתך

חני יקרה , אכן את היית בת כל כך טובה להורייך בזקנתם ועכשיו את כבר "מומחית" בטיפול בבן זוגך. תנסי לעשות סוויץ' בראש ולא לחשוב על אותם בילויים שאת מפסידה. כך לפחות אני מנסה לעשות כדי לא להכנס לדכאון. אני אומרת לעצמי שחוץ לארץ הוא לא חובה וגם לא יברח. לגבי הצגות , את יכולה לנסות ללכת לבד עם חברה ומישהו יהיה איתו , אם את מאד אוהבת הצגות. כנ"ל לגבי סרטים. אלה דברים חשובים עבורך כדי שתתאווררי מהבית. תנסי למצוא דברים שנותנים לך סיפוק ואותם את יכולה לעשות גם בבית וזה ייתן לך הנאה ויגרום לך להרגיש שהחיים ממשיכים. גם אני נופלת כל כמה ימים לבור של ייאוש וצריכה לעזור לעצמי לצאת ממנו, כי זה לא יעזור לי ואז אני פשוט ממשיכה עם כל המטלות של הבית ועוד ועוד , עד שאין לי זמן לחשוב. חני יקרה , כל הכבוד לך על הרגישות שלך ועל מצב הרוח הטוב שבו את משתדלת להיות. אני מאחלת לך שתרווי המון נחת מהילדים ומהנכדים ומה שלא מסתדר , תעבירי הלאה. אסור להתפס להשוואות לאחרים. אני הרי יודעת בדיוק מה קורה. כל אחד מספר מי בא אליו לסדר וכמה אנשים יושבים יחד, אך אנו קצת מוגבלים בכך ולכן הפעם נשב בסדר מצומצם יותר , כי זה מה שמתאים לנו במצב הזה. בעלי לא אוהב רעש והמולה כמו כל החולים ומספיק שהורי ודודי יהיו ביחד איתנו , זה כבר יותר מדי בשבילו. אך אנו בע"ה נעבור זאת בשלום. שולחת לך חיבוק מלא אור ושמחה , שיהיו לך המון כוחות לטיפול בבן זוגך. שבוע טוב, טובה

../images/Emo24.gifאיזה יופי ליאורלילי

אחת מעודדת את השניה צריך לקרוא לאתר המעודדות, חה חה שיהיה לכולנו רק טוב ושמח.

hregev

New member
../images/Emo184.gif נסיון בנושאי אלצהיימר

לצערי אני בעלת נסיון בעניני אלצהיימר אחרי מחלתה של אמי ועכשיו מחלתו של בעלי אבל התופעות שהיו אצלה אינן דומות כלל למה שיש לבעלי. הנסיון אינו עוזר לי במקרה זה, חוץ ממצב רוח דכאוני על שהפצצות נופלות עלי אחת אחרי השניה, מבלי לאפשר לי להתאושש. קודם הפסדיו של בעלי (היה יהלומן בעל נכסים) וכניסתו לדכאון , לאחר מכן פטירתה של אמי לאחר מחלת אלצהיימר מעצבנת, ופטירתו של אבי אבל אני מתנחמת בזה שהם הגיעו לגיל זיקנה , לאחר מכן היתה לי פריצה הביתה ורוקנו לי את כל מה שהיה לי הן מבחינה כספית, יהלומים ותכשיטים (והבלגן שהם השאירו) ובהמשך המחלה שהתגלתה אצל אישי ואח"כ דום הלב הקשה שעבר שכמעט ואיבדתי אותו, כל הדברים הללו אינן נותנים לי לשכוח את השנים האחרונות הקשות שאנו עוברים, וכואב שדוקא במצב שאנו זקוקים יותר לאמצעים כלכליים פשוט אין לנו אותם כי גם ההפסדים שהיו ובמסגרת האלצהיימר שלא ידענו על קיומו - הוא פרע לנו את ביטוח החיים המעט שהיה ואת השאר השלימו הפורצים, כך שזה פשוט לא מוסיף למצב הרוח - אבל אני טיפוס שמשתדל תמיד לחייך ואני מאמינה שאתגבר גם על כל המכשולים האלה. טובה - תודה על תשומת הלב ועל העידוד. ונשתדל להתראות ולהשתמע גם עם יתר יקירותי בפורום. חני

../images/Emo24.gifחני'לה אשריך שאת משתדלת

לעמוד במסימות שהבורא העמיד בפנינו, את עושה מעל ומעבר למען בן זוגך ופה אנו כולנו צריכים לעמוד בניסיונות הקשים יום יום שעה שעה,אנו עולות ומתעלות על מצבינו ההולך ומדרדר, חזק חזק ונתחזק.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif חני יקירתי

זו הפעם השלישית שאני מנסה לענות לך. בשתי הפעמים האחרונות לא הצלחתי לשלוח את התגובות שלי. משהו במחשב שלי לא עובד כמו שצריך כנראה. בכל אופן, אחרי שאיתחלתי אותו מחדש, אני מקווה שהפעם אצליח. אז כתבתי לך שאכן יש שוני בין הטיפול במחלה של אמא לבין הטיפול בבעל. מלבד השינוי האינדיבידואלי במחלה בין אחד לשני, קיים גם השוני של הטיפול בבעל שהוא 24 שעות ביממה וכרוך בטיפול בכל התפקודים שבהם הוא מתקשה, שלא לדבר על אובדן האישיות של בן הזוג וצער הרב שכרוך בכך. בנוסף לכל המכות שניחתו עליך בזמן האחרון (ממש מכות מצרים), עליך להתמודד בקשיים הכלכליים והבירוקרטיים המכבידים עלינו ועלולים לשבור את רוחנו. אני מזדהה איתך מאוד בתהליך הזה שעובר עליך ושולחת לך חיבוק אמיץ וחם ומאחלת לך הרבה כוחות נפש והרבה סבלנות ואורך רוח להחזיק מעמד במצב הבלתי אפשרי שאת מתמודדת איתו. תדעי לך שאת חזקה ושגם אם יש רגעים קשים, נפילות במצב הרוח, רגעי משבר, בסופו של דבר עלינו לאסוף את השברים ולהמשיך לתפקד כראש משפחה, כמטפל וכבן זוג אוהב... אני מתגעגעת כבר למפגש הדו-שבועי שלנו שיתקיים בשבוע הבא. מאחלת לך הרבה כוחות ושתחזיקי מעמד... קבלי חיבוק אמיץ וחם

../images/Emo157.gifנילי מכות מצרים קטן עלינו

יש לנו מכה להרבה שנים. בשמים סידרו לנו זמן ממושך, מכת מצריים היתה בערך כל שבועיים עד חודש. אנחנו מכת פיליפינים. חה חה

../images/Emo24.gifלחני ולנילי חזקו ואימצו

בן זוגי הלך היום למועדון הצקשרתי אתמול לחבר טוב שלנו צבעי שיבוא היום לצבוע את החדרים שלנו , עכשו אנו בשוונג של עבודה והצבעי צובע , ולבן זוגי יהיה הפתעה כשיחזור מהמועדון,נראה איך הוא יגיב?

אשת חייל מי ימצא

אריאלה יקרה , המשפט הזה נכתב עלייך כמובן. את לא נחה לרגע ואצלך כבר הכל מוכן לפסח. את יודעת לגייס את מי שצריך שיעזור לך ואני מצדיעה לך. במיוחד על השמחה והאופטימיות ללא גבול שאת מעבירה אלינו. אצלנו בכלל כולם רגועים ואסור להלחיץ את הילדים יותר מדי. כך שאולי בסוף השבוע נתחיל משהו. היום לפחות כבר ערכתי חלק מהקניות של מוצרים ללא קרור ואז אני קצת יותר רגועה. אין לי כוחות בערב להתחיל לנקות. לפחות נסענו לנכד היום ועשה לנו טוב לשחק איתו. הוא כל כך אוהב את בעלי ורוצה כל הזמן להיות אצלו על הידיים ואני מאושרת שלפחות הוא זוכה לקצת נחת. היום כשחזרתי הוא ניסה להסביר לי שהוא לבד בבית ועצוב. ניסיתי שוב להסביר לו על קבוצת התמיכה שיכולה להועיל לו והוא כמובן דוחה , אך לא כל כך בתוקף. נראה מה יהיה אחרי פסח , אולי יסכים בכל זאת לנסות. אריאלה יקרה, מאחלת לכם שתקבלו תשובה חיובית מביטוח לאומי ושבן זוגך ימשיך ללכת למועדון כמה שיותר. שמרי על עצמך ואל תעבדי יותר מדי, חיבוק ענק ממני , טובה

../images/Emo9.gifליאורלילי ממש הסמקתי

אנו צריכים תמיד להשאר אופטימים, מה שעובר עלינו תודה רבה יש יותר גרועים מהסבל שלנו לא עלינו, צריך להגיד תודה שלא יותר גרוע, חוץ מזה צרת רבים חצי נחמה. אני לא אגיד לך שהכל וורוד אצלי לפעמים שאני עם עצמי וכואב לי המצב אני בוכה כדי להתפרק זה עוזר לי להמשיך ולראות הלאה את הדרך שבה הקב"ה מראה לנו, הפורום והמחשב עצמו נותן לי בריחה קצת מהאנחות היום יומיומיות, אני שולחת אימלים לאחיותי וחברות מצגות , מוסר הסכל פיספוסים מצחיקים כך שהמצב רוח שלי תמיד בכוונת לטובה , וחוץ מזה אני נזכרת שיש לי את טובה מהפורום כשמך כן את ונהנת לכתוב לך כל פעם, אז שנשמע רק הרבה טובות כמוך,

כרגיל , הצלחת להצחיק אותי

אריאלה יקרה , אני פשוט קוראת וכבר מחייכת. כי את כל כך התחברת לנושא המחשב וזה באמת מזלנו שאנו חיות בעידן האינטרנט שנותן לנו המרותקות יותר לבית אפשרות להתחבר למשפחה , חברים והכי חשוב ליצור חברויות וירטואליות וממשיות חדשות. אשרינו שזכינו גם לכך. את פשוט יודעת לנצל את המדיה החדשה ומוצאת כרזות יפות ומאמרים וכל מיני שמעשירים את כל אנשי הפורום. אז קודם כל תודה לך על האופטימיות שאת מעבירה וזה עוזר לי. שיהיה לכולנו חודש טוב ובשורות טובות , טובה

../images/Emo24.gifליאור לילי תגידילי

מה תאמרי לי , כל יום אני מחקה לך לא לי, ושאני רואה את המילה ליאור לילי אני מרגישה שאת זה אני לי. חה חה חה חרוזים סתאם בשביל הצחוק

אריאלה המשוררת

אריאלה יקרה , כמה שאת יצירתית ומצחיקה. אכן חרוזים יפים חרזת לי. אני כל הזמן מתלבטת אם להחליף את השם. אך כשנכנסתי בפעם הראשונה לפורום חשבתי שאנשים נותנים כינויים ולא שם אמיתי ומה שעלה במוחי היה שמו של בני הבכור ז"ל ליאור. מכיוון שליאור היה תפוס הוספתי לילי וכך יצא משהו מוזר. אך עכשיו כבר איני רוצה לשנותו. כך אני יכולה כל הזמן לזכור אותו. כבר 23 שנה עברו מאז שנפטר. שיהיה לנו חודש טוב ושמח. יש לנו במשפחה הרבה ימי הולדת החודש , לבני הצעיר בן 18 ולאחי ימלאו 60 ועוד ועוד. טובה

../images/Emo24.gifסתם צחקתי אבל זה שם יפה

שתמיד יהיה לך שמח בבית ובלב אין כמו לובן שיניים, אפילו של תותבות כמו שלי חה חה .שמות הם הנצחה לכל החיים, הן לטוב והן לרע, אבל לדעת שלא ניקח איתנו כלום כשניגמור את תפקידינו בעולם הזה רק שמינו יהיה על המצבה, והמצוות על שכמינו לעולם הבא. הוי כמה צריך לאסוף ונאסוף בגבורה וכמה שיותר יש לנו מסימה חשובה , אז יאלה לעבודה.

hilaryw

New member
בוקר טוב

נילי - שאלה - אמי לא נרדמת שעות ולפעמים בכלל לא. האם תוכלי להגיד לי איזה כדור שינה נותנת לאמא. אני ניסיתי כמה כדורים שונים לאמי, ואף אחד לא אחד לא עבד עליה. תוכלי להשיב למייל שלי: [email protected] תודה רבה, תמשיכי עם המיילים הנהדרים שלך. הילרי

נילי41

New member
../images/Emo20.gif הילרי יקרה

עניתי לך במייל. היתה לי בעיה היום להיכנס לפורום. שלוש פעמים כתבתי תגובות ולא הצלחתי לשלוח אותן, משום מה תפוז לא הגיב. אני מקווה שהפעם אצליח. בכל אופן כתבתי לך מייל במפורט ואם יש לך עוד שאלות, אשמח לעמוד לרשותך בכל דבר. אני שמחה שמישהו קורא את ברכות ה"בוקר טוב" שלי. אני מקווה שעוד אנשים ייכנסו לשרשורי הבוקר ושהפורום בכלל יתעורר קצת יותר לחיים. שולחת לך חיבוק אמיץ וחם ואשמח לראותך בפורום יותר...

פנטזי1

New member
בענין תרופות כדאי לפנות רק לרופא

שימליץ על כדור מתאים,לכל תרופה יש תופעות לואי וצריך להזהר,וגם כל אחד מגיב אחרת לאותה התרופה,במיוחד אצל חולים שמקבלים כל מיני תרופות,שילוב לא נכון יכול להיות קטלני.

למעלה