בוקר טוב פורום - יום ג' פעמיים כי טוב

נילי41

New member
../images/Emo20.gifבוקר טוב פורום - יום ג' פעמיים כי טוב

עוד לילה שקט עבר על כוחותינו. יוד נכנס לשגרה של שינה טובה. וגם אני. הוא מתעורר כמו שעון בשעות הקבועות ב-1 בלילה ואז מקבל כדור שינה, ממשיך לישון עד בערך 4 בבוקר, ממשיך לישון עד 6:30. מעניין שגם אני סיגלתי לעצמי את ההשכמות האלו וקורה לפעמים שאני מוצאת את עצמי מתעוררת כמה דקות לפניו ויודעת שעוד מעט הוא יקום ואכן זה קורה, ואז שנינו ממשיכים לישון. שרק יימשך ככה, שלא יהיה יותר גרוע. שנשכח מכל הלילות המסויטים שעברנו איתו. איני יודעת מה גורם לסיוטי הלילה שלו, כי אין שום שינוי בטיפול ובתרופות, הכל אותו הדבר. כנראה שיש גורמים חיצוניים, כמו מזג האוויר האחרון, או דברים אחרים שאיננו מודעים להם, שגורמים לו להפרעות השינה שלו. בכל אופן, (הקש בעץ ...) הלילות האחרונים היו ממש בסדר. אז נאחל לכל חברי הפורום ולכל החולים היקרים ולמטפלים ולבני המשפחות שיהיה לכ-ו-ל-ם יום עגול. בוקר טוב ישראל!

בוקר טוב נילי הלינקים לא ניפתחים

יופי, אני מאחלת לך כל יום יפים נפלאים כאלה ,שינה עריבה וחלומות נעימים, בשורות טובות, נילי, הייתי בביטוח הלאומי הפקידה אמרה שישלחו הביתה משהו שיבחן את אישי ואחר כך יתנו תשובה לשרותים מיוחדים.מחקה בקוצר רוח

נילי41

New member
אריאלה יקירתי

הם צריכים לתאם איתך מועד מתי שהם יבואו. תקבעי איתם מתי שאת תהיי בבית ותוכלי לשים לב שבן זוגך לא יענה על כל שאלה 'כן', גם אם אין לו מושג מה שואלים אותו. תעמדי על המשמר. למשל, אם ישאלו אותו אם הוא לוקח תרופות והוא יגיד, למשל, 'כן', תגידי להם לשאול אותו איזה תרופות הוא לוקח ואז הם יראו שאין לו מושג. במקרה שלכם הוא בכלל לא לוקח תרופות, אבל זו רק דוגמא. או אם ישאלו אותו אם הוא מתלבש לבד והוא יגיד כן, תגידי להם שיגידו לו להתלבש ואז הם יראו שהוא לא יודע. וכו'. את חייבת להיות נוכחת בבדיקה. תעמדי על זה. שנשמע רק בשורות טובות.

ronnyw

New member
אריאלה, אני רוצה לחזק את דבריה של נילי

(זה כבר עלה בפורום בעבר כמה פעמים. אם יש לך חשק - דפדפי לאחור. בכל אופן אני ארשום שוב את עיקרי הדברים). הבודקת של הביטוח הלאומי באה לבדוק את התפקוד של בעלך בשישה תחומים יומיומיים (לבוש, אכילה, רחצה וכו'). היא מתייחסת מראש לכל נבדק כאל מתחזה, ומנסה לוודא שהוא אכן מסתדר לבד. הנבדק , כמו כל אדם שננצא במצב בחינה, משתדל הכי טוב שהוא יכול, שומר פאסון ומנסה להוכיח כמה הוא עדיין בסדר. ככה שהבודקת והנבדק נמצאים באותו הצד... לעומת זה את נמצאת בצד השני: את רוצה להוכיח שבעלך כבר לא מסוגל (כלומר - את רוצה שייכשל בבחינה !!). לכן את חייבת להיות נוכחת ואת חייבת לעזור "להכשיל" אותו. זה נורא, כי זה אומר לפעמים לבזות אותו, לבקש ממנו לעשות דברים שאת יודעת מראש שהוא לא יכול, לגרום לו אי-נעימות מול הבוחנת. אריאלה, זה קשה, אבל אין ברירה, זו טובת בעלך מול המימסד האטום שלנו. לכן תתנהגי במצח נחושה כמו שנילי כתבה. כל דבר שהוא יגיד לבודקת שהוא יודע (נגיד להתלבש או לקחת תרופות) תתערבי ותדרשי שיראה לך ולה. דוגמאות (מהנסיון שלי עם אימא שלי): יגיד שיודע להתלבש לבד? תכיני מראש חולצה או סוודר עם כפתורים, ובקשי שיראה איך הוא לובש. יגיד שיודע להכין לעצמו ארוחה? תבקשי שיכין כוס תה לאורחת ("כי את מרגישה רע") תבקשי שיראה לבודקת איפה השרותים (אם את חושבת ששכח את הדרך לשם) וכו' וכו' (כמובן - תתאימי את המכשלות לבעלך וליכולות שלך). ייתכן שהוא יהיה מאוד נבוך ויכעס עליך. אז תתנחמי בנחמה האומללה של כולנו: אחרי כמה דקות הוא ישכח... בהצלחה רבה לכם !!!

ronnyw

New member
אריאלה, תודה....

זה מן קטע כזה - כמו עם הילדים שלנו - שנורא רוצים שאחרים לא יעשו את הטעויות שאנחנו עשינו... אני מחזיקה מעצמי די מנוסה (שלושה מקרי אלצהיימר אצל קרובים מדרגה ראשונה זה הישג די נאה...) ויודעת שהרבה דברים נלמדו בדרך הקשה... אם אני מצליחה לחסוך או להקל - הרווח של כולם... ...ואולי אני קצת יהירה... ואני מוכרחה להוסיף לך משהו בעניין הבודקת: אחרי הביקור השני (או השלישי - כבר לא זוכרת) אצל אבא שלי, שהיה כמעט עיוור, (אבל ידע חהתלבש לבד, להתרחץ לבד. גם בעניין התרופות אמר לה שהוא מסתדר, כי אישתו - אימא שלי - עוזרת לו ומזריקה לו את האינסולין. זה היה שקר גדול, אמא שלי בחיים לא הזריקה לו !! הוא היה בודק את הסוכר שלו בבוקר, היא היתה מקריאה את התוצאה מהמכשיר, ואז היא היתה ממלאת לו את המזרק בכמות שהוא אמר לה, יוצאת מהחדר, והוא היה מזריק לעצמו בעיניים עיוורות !!), הבוחנת נתנה לו ציון "לא עובר", כלומר עצמאי. כל הטיעונים שלי לא עזרו. (אמא כבר היתה עם אלצהיימר, ולסמוך עליה... את יודעת... אז יצאתי אחריה החוצה, כדי שאבי לא ישמע, ואמרתי לה בערך: "דעי לך, את קבעת שהוא עצמאי. כיוון שהוא הולך לבד לקניות וסידורים, אם חו"ח יידרס בכביש - אני אראה אותך אחראית באופן אישי".. היא קצת נבהלה ונבוכה... שורה תחתונה - אישרה לו עובד זר מלא... אני יודעת שאמרתי לה דברים קשים שלא צריך לאמר, אבל הייתי מיואשת. חוצפה לפעמים עוזרת...

../images/Emo24.gifרוני'לה את צודקת

בדיקה שטחית ושל דקות מעטות קובעות מי יקבל ומי לא, אצל השליחים של הביטוח הלאומי, כאילו הם נותנים מהכיס שלהם. צריך באמת לתת להם להרגיש שאם יקרה משהו זה על אחריותם ואת זה הם לא רוצים. נראה איך זה יהיה אצלנו . אפנה בתפילה לקב"ה שיצילנו מידם.

ronnyw

New member
ועוד מילה בענין הבדיקות האלה

היום הגיע אלי העלון החדש של העמותה. יש שם כתבה בדיוק בעניין הזה תחת הכותרת "כשהמדינה בודקת איך אתם מורידים את המכנסים".

למעלה