בוקר טוב פורום - יום ג' פעמיים כי טוב

נילי41

New member
../images/Emo20.gifבוקר טוב פורום - יום ג' פעמיים כי טוב

עוד לילה שקט עבר על כוחותינו. יוד נכנס לשגרת לילה מבורכת שבה הוא ישן רצוף עד סביבות השעה אחת בלילה. מתעורר, הולך לשירותים, מקבל כדור שינה וחוזר לישון עד הבוקר. כך קרה גם הלילה, תודה לאל... אלא שאני לא הצלחתי להירדם בשנית לאחר שהתעוררתי באחת בלילה. נשארתי ערה עוד איזה שעתיים ורק לפנות בוקר הצלחתי להירדם. כמובן שבבוקר קמתי 'על הפנים'. אבל זו כבר בעיה שלי שאני צריכה להתמודד איתה לבדי, העיקר שיוד ישן טוב בלילה ולא הסתובב והפריע... הולכים להיות היום ומחר ימים חמים חבר'ה, אז לשים לב לשתות הרבה, וכמובן לדאוג לחולינו היקרים שישתו יותר, לזכור לתת להם כל שעה קצת מים כדי של יתייבשו חלילה. אז שיהיה לכ-ו-ל-ם יום עגול... בוקר טוב ישראל!

../images/Emo24.gifנילי בוקר טוב

אולי בגלל שלא ישנת טוב קמת על הפנים? או סיבה של חולשה, נו מה עם הבדיקות?

נילי41

New member
../images/Emo20.gif בוקר טוב אריאלה

כמובן שבגלל שלא ישנתי טוב קמתי 'על הפנים'. הבדיקות פחות או יותר בסדר. יש קצת פעילות יתר של בלוטת התריס אבל לא ברמה של התחלת טיפול אלא רק של מעקב. האירוע היה פשוט 'אפיזודה חולפת'... תודה נשמה על הדאגה. קבלי חיבוק

../images/Emo24.gifנילי צריך להיזהר מפעולת יתר של

בלוטת התריס, זה עושה בעיות אהי עם היד על הדופק,במעקב,רפואה שלימה ובשורות טובות

ענתי44

New member
אין רגע דל../images/Emo10.gif

השינויים האלה במצב של יקירנו ממש מדהים. אתמול, באחת מתוכניות הבוקר דיברו עם מומחית לאלצהיימר מבית חולים קפלן. אמא הקשיבה וראיתי שהיא מבועתת, בעיקר כשציינו שזו מחלה של כל המשפחה, כדי להרגיע אותה, ציינתי שזו המחלה של השכן. אבל, כמו שהרופאה אמרה, שמדהים שנמחק מאגר הזכרון אבל האיטיליגנציה של החולה נשמרת, בדרך כלל. אמא הבינה. המטפלת הצליחה להעביר לערוץ המוסיקה. בצהריים, רצתי לשירותים באמצע האכלה של אמא כי לא הרגשתי טוב, והתנצלתי בפני אמא. היא פתאום התחילה לדבר, כמו אמא א', על זה שהיא מכבידה עליי וגורמת לי צרות, ואני הסברתי לה שאני עושה את זה באהבה. גם אם לפעמים אני קצת עייפה, חולה או עצבנית, והיא היתה כל כך אסירת תודה. וסיפרתי לה שלפני שנה היא היתה מאוד חולה ואני התפללתי ואמרתי שאני מוכנה לטפל בה הרבה רק שתחיה. והיא חייכה. הבוקר, שמעתי משהו מחריד, שקט. בדרך כלל אני שומעת את קול נשימותיה או נחירות, וכשהיא מתעוררת, היא או קוראת לי או מסתובבת במיטה. נכנסתי לחדרה, היא שכבה על הגב עיניה פקוחות לרווחה ולא זזות, וכשכבר התחלתי לבכות כי חששתי לגרוע מכל, ראיתי שבידה היא מחזיקה את המיטה, והבנתי שהיא בסדר. דיברתי אליה, והיא לא ענתה לי, שקועה בעולמה. הניחה לי לנקותה להלבישה לסרק אותה. להושיב אותה בכסא. בקושי מתפקדת, לא מצליחה להבין משפטים. אפילו דברים פשוטים כמו להרים יד, היא הרימה רגל. לא זוכרת כמעט אף אחד, יושבת שקטה כאילו התכווצה בתוך הכסא. והלב מתקשה לקבל. מתפללת שזה רק יום כזה ולא חזרה לתפקוד המנטלי של אשתקד,שכמעט לא היתה איתנו.

ענתי44

New member
ואיזה תרופה יש נגד אטימות?

החום של אמא עלה, לפי הנחיית רופאת המשפחה אסור שיהיה לאמא חום מעל 38, ויש לה, ישר נתתי טיפות, והתקשרתי לרופאה. היא בישיבה מחוץ למרפאה ותהיה רק מחר. הסברתי לפקידה שזה דחוף ושאני רוצה ביקור בית של כל רופא. העבירו אותי לרופא שענה לי ואמר שהוא בכלל רופא מחליף ושאין זמן ושאתקשר עוד שעה וטרק את הטלפון..... המר"מ פועל רק אחרי סגירת קופת חולים, כך שנשארתי בלי עזרה. היא לא במצב חירום שצריך להזמין אמבולנס.... ואני חסרת אונים.

נילי41

New member
../images/Emo20.gifענתי יקירתי

אכן אין רגע דל. כל הזמן קורים דברים. כל הזמן ירידות ועליות וצריך המון כוחות כדי להתמודד. את כבר כל כך למודת ניסיון בטיפול באמא ובמחלה שלה ובכל זאת בכל פעם זה קשה... אני מחזיקה לך אצבעות ומקווה שהכל יסתדר ושאמא תתאושש במהרה כמו שהיה לפני זמן קצר... מקווה שבינתיים כבר הגיע גם רופא לראות אותה ושאת נרגעת קצת... קבלי חיבוק אמיץ וחם והמון כוח

ענתי44

New member
לא וויתרתי

והתקשרתי שוב לקו"ח והתעקשתי ושלחו רופא שגילה שיש רישרוש בריאות של אמא, ורשם לה אנטיביוטיקה.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif החלמה מהירה לאמא

רק שהרשרוש בריאות הזה לא יתפתח לאיזו דלקת ריאות חס וחלילה... כל הכבוד ענתי על האסרטיביות ועל העקשנות. ככה זה, כשאין ברירה, אנחנו נאלצים לעמוד על שלנו ולדרוש בתוקף את המגיע, בייחוד כשזה נוגע ליקירינו. מאחלת רפואה שלמה לאמא והחלמה מהירה. קבלי חיבוק אמיץ וחם

ענתי יקרה , החלמה מהירה

ענתי שלי , מצטערת לשמוע שאמא לא חשה טוב. כנראה זה מסביר את מה שכתבת שהיא היתה מאד שקטה ואדישה ואת כל כך "קוראת" אותה שמיד הבנת שהיא כנראה חולה. שוב את מוכיחה שאסור לוותר וצריך לקבל את כל מה שמגיע לנו בזכות ולא בחסד ובסוף הגיע רופא הביתה. מאחלת לאמא שתרגיש טוב יותר מהר , שיהיה לכן לילה רגוע ושבבוקר אמא שוב תקום ותחייך ותדבר כמו לפני יום. נשיקות לשתיכן, חיבוק ענק ממני , טובה

קורנית

New member
כל הכבוד לך, ענתי

איך שאת מצליחה להאבק עם הממסד פעם אחרי פעם ולקבל את הכי טוב לאמא

ענתי44

New member
מה שכל פעם מעצבן אותי מחדש

זה לא הקושי בטיפול באמא. זה קשה ולפעמים אני על סף דיכאון, אבל אני חזקה ואתגבר כי בחרתי במה שאני עושה וזה בא מאהבה. אבל, כל מה שמסביב פשוט משגע אותי. ניחא, תגובות הסביבה, מהתאיידות והתעלמות ועד הערות מרגיזות והתערבות שלא לצורך, ומילא שכולם מנערים חוצנם מחולים קשישים ומפילים את הנטל על כתפי המשפחות, הנורא שאנחנו, כל פעם מחדש, צריכים להלחם על הזכויות שישנן. אם זה נילי שצריכה לקבל 60 כדורים ומקבלת פחות, או רופא שצריך להגיע לביקור בית ומסרב או אם על החזר עבור אמבולנס. כל כך הרבה אנרגיה חיונית מתבזבזת על המריבות האלה וחבל. לו, במצבה של אמא, היו שולחים את הרופא עם חיוך, או נותנים טופס זה או אחר בלי לטרטר אותנו היה הרבה יותר קל. אמא עדיין חולה והבוקר חשבה שאני אחותה. אבל לפחות היא שותה והחשש מהתייבשות נרגעה. יום עגול לכולם.

../images/Emo24.gifענתי ככה זה במדינה שלנו

גם ביטוח לאומי, הגשתי בקשה לשירותים מיוחדים הם שולחים לי להביא אותו לועדה , נו, לא מספיק שבדקו את חולה האלצהיימר בבית לוינשטיין ונתנו לו 70% נכות הם רוצים שוב לבדוק אותו בביטוח הלאומי נו, תגידי זה לא טירטור מה הוא הישתנה? הוא הבריא? מחודש מרץ עד היום עוד לא קיבלנו שירותים מיוחדים רק בתאריך 18/6 יש לנו תור לועדה בביטוח הלאומי. זה לא פיגור?וכך הוא משועמם בבית רב השבוע ורק פעמיים בשבוע הוא במרכז יום ואני משלמת פרטי. בשורות אובות חזקי ואימצי וה' איתך

ענתי44

New member
אנחנו צריכים לעשות משהו

לא יתכן שככה יטרטרו את אישך. ושהוועדה תשב על המדוכה על מה שברור כשמש, שהוא זכאי לקיצבה. ובינתיים, עד סוף הסחבת שאתם תשאו בעול העלות. אולי צריך להתלונן למבקר המדינה?

../images/Emo24.gifענתי תלונה של אחד או מעט יותר לא ישנה

כלום זוהי הפרוצדורה של הביטוח על כל תובענה יש להבדק נקודה.

ענתי44

New member
"כל אחד הוא אור קטן וכולנו אור איתן"

מכירה את המילים של השיר?.... אם רק אדם אחד יפנה לא יהיה שינוי במדיניות, מקסימום אותו אדם יקבל את האישור מוקדם יותר. אבל אם נקים צעקה, אז אפשר לשנות את הדברים. לי היה טרטור של ביטוח לאומי, לא קשור לאמא שלי, וכשכתבתי למבקר המדינה, העניין טופל במהירות. ואני מכירה עוד מקרה כזה שפנייה למבקר המדינה, סייע. במקרה של אמא, המצב היה כל כך חמור כשבדקו את מידת הזכאות של אמא שהבוחנת הפסיקה ומיד פסקה עליה כזכאית ( אבל החוק קיצץ את שעות הסיוע בשל גודל הפנסיה), אבל, לא אחת לא הצלחתי להרדם בלילה לנוכח העוול והטרטורים של משפחות שדחו את דרישתם לגימלת נכות או סיוע סיעודי, המגיעים להם על פי חוק, ולאחר ששנים רבות שילמו לביטוח הלאומי. ולכן, אריאלה היקרה אני מאמינה בלהתלונן. כי העמותה לחולי אלצהיימר, עם כל הרצון הטוב, לא מסוגלת לעזור.

../images/Emo24.gifענתי'לה נחקה עד 18/6 נראה

מה יחליטו אחרי הבדיקה האבסורדית הזאת ואם לא יאשרו לי אפנה למברק המדינה ולנציב תלונות הציבור ולכל מי שאפשר. אני חושבת גם העמותה צריכה להתלונן על הטירטורים האלה כי חולי אלצהימר לא נרפאים רק מדרדרים ונמסים ונאכלים לאט לאט .אבל לא יעזור אני ראיתי כתבות בטלויזיה על הבדיקות והטירטורים של הביטוח ולא עוזר כלום כי תמיד חושבים שיש מתחזים.בשורות טובות

למעלה