../images/Emo20.gif בוקר טוב פורום - יום ג'
פעמיים כי טוב...
לילה רגיל עבר על כוחותינו. ב-01:00 נתתי את כדור השינה ומאז היו עוד שתי השכמות אבל חזרה למיטה והמשך שינה. בסך הכל לא נורא. בכל פעם אחרי שהתעוררתי, חשבתי על אריאלה ועל הצעתה שאם אומר "שמע ישראל" לפני השינה תהיה לי שינה טובה. אז בכל פעם שחזרתי לישון אמרתי "שמע ישראל" ולא יודעת אם זה עזר, אבל לא היו לי בלילות האחרונים נדודי שינה ומחשבות רעות... עכשיו אנחנו כבר מחכים להסעה שתבוא ותיקח את בעלי למרכז היום. אתמול הוא חזר עם המון נצנצים על הפנים ואני חייבת להתקשר היום לשאול במרכז היום האם הם ממשיכים את חגיגות הפורים עד פסח או שזה מקרה מיוחד... שמעתי גם שיש מרכזי יום שפועלים גם בחוה"מ פסח עד 12:00 ובאמת עלי לברר מה נהוג אצלנו, כי כזכור לכם בעלי התחיל במרכז היום הזה רק בנובמבר האחרון. לפני כן במשך שנתיים ורבע הוא ביקר במרכז יום רגיל (לא לתשושי נפש) ושם בכל פסח המקום היה סגור במשך כמעט 10 ימים וזה היה מאוד מאוד מאוד קשה... אתמול התקיים המפגש הדו-שבועי של קבוצת התמיכה שלנו, שהתקיים הפעם אחרי הפסקה של 3 שבועות בגלל חג הפורים שחל בשבוע שעבר. כולנו שמחנו מאוד מאוד להיפגש והיו לנו המון נושאים לדון בהם. חני שלנו חוגגת היום 40 שנות נישואין וחגגנו לה על עוגת תפוחים וקפה שהיא הביאה למפגש. בנוסף, דיברנו על משמעות תוספת השעות שקיבלנו מהביטוח הלאומי ואיך כל אחת מאיתנו משתמשת בשעות האלה. חלק מאיתנו מקבלות תוספת של מכנסונים סופגים, חלקנו תוספת שעות מטפלת ביום ששי, היום שבו החולה נמצא בבית, וחלק עדיין לא מקבלות את התוספת כלל, כי העו"ס שלהם עוד לא הצליחה לסדר להם בביטוח הלאומי את התוספת. העו"ס שלי אמרה לי שהב"ל לא ערוכים להתמודד עם כל המשפחות שזכאיות לתוספת ושזה עלול לקחת להם כמה חודשים עד שיגיעו לכולם... אביבה שלנו מחכה לעובד זר שיגיע אליה אחרי הפסח כדי שהיא תוכל קצת להשתחרר מה"סגר" שלה כי כבר אי אפשר להשאיר את בעלה לבד בבית ולכן כשהוא חוזר ממרכז היום היא אינה יכולה לצאת מבלי לדאוג ל"שמרסב" (על משקל שמרטף). אנחנו מחליפות חוויות, שואלות שאלות, מנסות להתמודד, לומדות האחת מהניסיון של השניה, שומעות טיפים ופטנטים שונים כיצד להתמודד בכל מיני מצבים. בקיצור, נעזרות מאוד מאוד האחת בשנייה. בכל אופן, הזמן עבר ביעף ונהנינו מאוד מן המפגש. עלי לציין שכמעט בכל המפגשים יש התייצבות מלאה של 8-9 "בנות" ושכולן ממש מחכות בכיליון עיניים למפגש הזה. החורף עומד לחזור אלינו בימים הקרובים, האביב הוא הפכפך ומזג האוויר משתנה בכל יום ועל כן יש להיזהר ולשמור על יקירינו שלא יתקררו ושלא יידבקו בכל מיני מחלות ווירוסים שמסתובבים עכשיו באוויר. אני מאחלת לכל חברי הפורום היקרים ולחולים בריאות ושיהיה יום עגול ושנשמע בשורות טובות. בוקר טוב ישראל!
פעמיים כי טוב...