בוקר טוב פורום - יום ד'

נילי41

New member
../images/Emo20.gif בוקר טוב פורום - יום ד'

לילה שקט עבר על כוחותינו. חזרנו לשגרת הלילות עם קימה אחרי חצות, מתן כדור שינה והמשך השינה עד הבוקר. זו ממש שגרה ברוכה. עכשיו אנחנו כבר ערוכים ומוכנים לצאת למרכז היום ומחכים להסעה שתבוא ותיקח אותו. גם הימים שלנו די שגרתיים. לאחר החזרה ממרכז היום בעלי כבר עייף מאוד והוא נח בכורסה שלו בסלון, מאזין למוסיקה או צופה בטלוויזיה. כמעט ואף אחד לא בא לבקר כי כולם עכשיו עסוקים בטירוף בהכנות לחג. מעט מאוד טלפונים וזהו... לפעמים הוא מבקש ללכת "הביתה" ולפעמים הוא שאלות שעוברות לו בראש שאין להן שום קשר למציאות... שאר הזמן הוא רגוע, די עייף, מוכן תמיד לאכול משהו, לא בעייתי ונחמד. שמתי לב שהפורום נכנס לתרדמת בימים האחרונים. אני רוצה לקוות שזה בגלל שכולם עסוקים, כמו שטובה אומרת, לפני החג. האמת גם אני קצת עסוקה למרות שאנחנו לא מארחים השנה, כך שאין לנו בישולים היסטריים לעשות... מזג האוויר השתפר היום והולך להיות יום נאה. אני מאחלת לכל חברי הפורום ולחולינו היקרים יום עגול, ללא דרמות מיותרות. בוקר טוב ישראל!

ronnyw

New member
נילי, לא רוצה להשאירך בודדה

וגם אין לי הצדקה, שכן אצלי אין טררם כזה לקראת פסח... כמנהגנו בעת האחרונה, אנחנו חוגגים את ליל הסדר אצל הורי, כשאני וגיסתי מביאות את כל האוכל ומתגברות את הבית בכלים (כיסאות, צלחות וכו'). נהיה 15 איש, כולל שתי הפיליפיניות. השנה אחת הפיליפיניות רצתה לעשות מרק עם קנידאלעך. הסכמתי. זה עשוי להיות די מעניין - קניידאלעך בנוסח מנילה...(בחגים הקודמים הן היו אחראיות על האורז בלבד...). אני מניחה שאבא שלי ישב איתנו רבע שעה, ויחזור למיטה. בשבילו זה יהיה בלבול ראש והצקה מיותרים. אמא תתעקש לשבת כל הערב, תקריא את ההגדה בהתלהבות בבוא תורה, בצורה מעוותת ומבלי להבין מילה ממה שתקריא. כולנו נשב, נשתוק ונקשיב בסבלנות. העיקר שהיא תהנה. בימים כתיקונם היתה שרה לנו בליל הסדר שירים באידיש מבית הוריה, והיתה גורמת לכולנו להתרגשות מרובה. כנראה שגם זה משהו שאבד ללא שוב, כמו הרבה דברים אחרים. יש לי גם אורחת מחו"ל - נערה בת 17 שבאה לספוג קצת ציונות... אין לי מושג איך הארוע יעבור עליה. נושיב לידה את אחד הצעירים שלנו, שיטרח ויתרגם וינסה להעביר לה את המשמעויות. שיהיה חג שמח ועגול !!

נילי41

New member
../images/Emo20.gif הי דרורה

גם אצלי אין טררם. אנחנו מוזמנים לסדר למחותנים שלנו ואני אביא רק כמה מאכלים אשכנזיים שכולם אוהבים, גם הספרדים, כמו גפילטע פיש (שאני קונה מוכן), קניידלך וכבד קצוץ שאני מכינה ויש זמן להכין אותם ביום שני בבוקר. אני מקווה שבעלי ירגיש טוב בסדר הזה ושהמהומה הגדולה לא תגרום לו לאי-שקט. עם האוכל הוא ישמח להסתדר אבל יהיו גם ילדים קטנים והרבה אנשים ואולי זה יהיה יותר מדי בשבילו, אז קיבלנו אישור מראש לפרוש מתי שזה כבר יהיה יותר מדי בשבילו... אני חושבת שזה יפה מאוד שאת ואחותך מעבירות את הסדר אל ההורים וחוגגים איתם. למרות שכמו שאת אומרת שאביך בטח יפרוש מוקדם, ואולי לא, אי אפשר לדעת, אולי ישמח אותו לראות את המשפחה... ואולי אמך תצליח להיזכר בשירים באידיש מבית אמה שהיתה שרה לכם בליל הסדר בשנים קודמות, אולי תצליחו לעזור לה להיזכר ולשיר איתה... נראה לי שזה דווקא יהיה מרגש, מה עוד שיהיו עמכם צעירים ואורחים מחו"ל. אני מאחלת לכם ולכל חברי הפורום ולחולים היקרים ולכל עם ישראל שיהיה לנו חג שמח, ושכל המשפחות שיתכנסו ביחד יכבדו את הזקנים והחולים ויקדישו להם תשומת לב וישמחו אותם, ושכל הנשים והאמהות והבנות יהיו רגועות ולא יכלו את כוחותיהן על הניקיונות והבישולים לפני החג ושלא יגיעו לערב עצמו הרוגות.. חג שמח לכ-ו-ל-ם!!!

zs1957

New member
../images/Emo20.gifהיי נילי

אני כמו כולם עסוקה עד הראש בהכנות לחג, גם בביתי וגם בביתה של אמא. היום מתחילים לשפץ את הבית שלא אמא. לפני כן היינו צריכים לארגן ולסדר את כל הונדליזם שהשאירו הפורצים. לפני שבוע פרצו שוב לבית בהפרש של שלשה שבועות וגרמו נזק רב. פינינו, סדרנו , ארגנו והיום השיפוצניקים מתחילים בעבודתם.לאחר מכן צריך לעשות ניקיון יסודי בכל הבית. בקיצור אין רגע דל. אנחנו מוזמנים לסדר לאחיה של אמי , גם אחותי ומשפחתה יגיעו. זו השנה הראשונה שאמא לא תחגוג אתנו את הסדר בגלל מצבה הקשה. אני ואחותי נהיה אצלה ביום ראשון בערב ונחגוג אתה. טוב שאת יוצאת עם בעלך למחותנים. אם יבקש ללכת הביתה תקחי אותו היות והרבה פעמים הרעש משגע אותם והם מחפשים את השקט. אולם, לך כייף להיות עם המשפחה אני בטוחה שגם הוא יהנה. חג שמח לכולם. זהבה שחם

נילי41

New member
../images/Emo20.gif זהבה יקירתי

באמת חשתי בחסרונך בימים האחרונים ואני שמחה לשמוע ששלומה של אמך טוב ושנעדרת בגלל סידורים ועניינים טכניים. הצטערתי עם זאת לשמוע ששוב פרצו לאמך הביתה ושגרמו לה נזק ובלגן. זה ממש מדאיג כי נראה שמישהו שם עין על הבית שלה בתקווה שיוכל להשיג שלל קל. זה כל כך מקומם ושפל, לפגוע ככה בקשישים חסרי ישע... אני מאוד מקווה שהמשטרה גם תעשה משהו בנדון ולא תנהג באדישות ורק תוציא אישורים לביטוח. מאחלת לך ולאמך ולבני משפחתך חג שמח וכשר. קבלי חיבוק אמיץ וחם

למעלה