בוקר טוב פורום - יום ד'

נילי41

New member
../images/Emo20.gif בוקר טוב פורום - יום ד'

עוד לילה שקט עבר על כוחותינו. נראה לי שברכת הבוקר טוב שלי נעשית משעממת מיום ליום. וזה ודאי רק לטובה. כמובן שאני שמחה ומאושרת שהלילות שלנו מתחילים לקבל צורה נורמלית. יוד ישן עכשיו הרבה יותר והרבה יותר טוב מאשר עד לפני כשבועיים. אני יכולה להגיד את זה עכשיו בפה מלא. אמנם זה בעזרת תרופות אבל עדיין זה מאפשר לנו לתפקד באופן נורמלי. גם הוא הרבה יותר רגוע גם במשך היום, ואני כמובן, שמצליחה לישון כמה שעות ברצף בכל פעם, ממש מצליחה להשלים את השינה החסרה. גם הלילה, כמו בכל הלילות האחרונים, היו לנו 'רק' שתי השכמות, בשעות ממש קבועות, הראשונה באחת בלילה ואז הוא קיבל את כדור השינה להמשך הלילה, והשניה בארבע לפנות בוקר כאשר לאחריה הוא המשיך לישון עד שש וחצי בבוקר. ממש לפי הספר. עכשיו הוא כבר אחרי רחצת הבוקר, אחרי בדיקות הסוכר ולחץ הדם (הכל תקין), אחרי השתייה של הבוקר ולקיחת התרופות, ומחכה להסעה שתבוא ותאסוף אותו למרכז היום שלו... ממש שיגרה ברוכה. אני מקווה שכל החולים היקרים שלנו מרגישים בטוב ושעל כולכם עבר לילה שקט ומאחלת לכ-ו-ל-ם שיהיה יום עגול... בוקר טוב ישראל!

../images/Emo158.gif בוקר טוב לנילי ולכל הפורום

אני מאוד שמחה שאת ישנה טוב כי כך תוכלי לתפקד, יום ירושלים היום, ירושלים עיר בירתינו הקדושה, בית מיקדש היה נמצא שם, שם היה המזבח להקרבת קורבנות נגד חטאי עם ישראל, ירושלים שעולים אליה לרגל מכל העולם, שם נמצא הכותל עם השכינה שלא זזה ממנה עד היום. שם הדמעות יורדות על אבניה , שם כל אדם מספר את הכאב שבליבו. שם חילינו נלחמו בעוז ובחירוף נפש, שם הקב"ה נגלה לאברהם יצחק ויעקב אבות האומה היהודית. שם יש את אבן השתיה שכל העולם הושתת ממנה. שם בבית המקדש נכנס הכהן ביום הכיפורים ומתוודה על בני ישראל והשכינה היתה מדברת איתו. שם נלחם דוד המלך שהזרעו יבוא משיח ויגאל אותנו במהרה ואז לא ישא גוי אל גוי חרב ולא ילמדו עוד מלחמה אמן, בשורות טובות

נילי41

New member
../images/Emo20.gif אכן חג שמח ליום ירושלים

אריאלה, כל הכבוד! יפה מאוד ניסחת וכתבת והיללת ושיבחת את ירושלים, בירתו הנצחית של עם ישראל. באופן מיוחד הסיפא של דבריך, "לא ישא גוי אל גוי חרב ולא ילמדו עוד מלחמה", אמן ואמן ואמן כן יהי רצון...

ענתי44

New member
מצטרפת לדבריך ../images/Emo140.gif

יום ירושלים שמח לכולנו.... ומי יתן ונשאר מאוחדים, כמו העיר שחוברה לה יחדיו

ענתי44

New member
צהריים טובים נילי יקירה ../images/Emo24.gif

לאאאאאא ברכת הבוקר טוב שלך לא משעממת. דבר ראשון, כשאני מתפנה לפתוח מחשב אני מחפשת את ברכת הבוקר טוב שלך. כשאני קוראת שישנת טוב חיוך גדול מתפשט על פניי. וכשמשהו קורה, אני מתפללת בליבי עליך ועל יוד שהפך להיות לי כבן משפחה. שמחה שישנתם טוב ושהכל בסדר. לפני יומיים התעוררתי עם כאבים חזקים מעל עין שמאל. הכל נראה רגיל ורק כאבים כאילו חטפתי מכה. ואני לא. בלילה האהוב שלי הכין לי קומפרס מתמצית תה וביקש שאלך לרופא. בבוקר העין היתה נפוחה מאוד. אבל חברה שלי והמטפלת של אמא אמרו לי שלא כדאי לגשת לרופא ולהמשיך עם התה. כל הלילה לא עצמתי עין מרוב כאבים. אמא נבהלה בבוקר כשראתה אותי וכל הזמן אמרה לי ללכת לרופא. אז הלכתי וקיבלתי טיפות, משחה ואנטיביוטיקה. זו שעורה שהסתבכה לדלקת חמורה. נקווה להחלמה מהירה. קשה לי לראות ואני כל הזמן עושה טעויות, כותבת עם שגיאות או משאירה הודעות לאנשים זרים וזה יוצר מצבים מצחיקים.... יום נפלא לכולנו

נילי41

New member
../images/Emo20.gif ענתי יקירתי החלמה מהירה

טוב שהלכת לרופא ואני מקווה שעכשיו הדלקת תירפא ותוכלי לחזור ולראות טוב גם על העין החולה. רק השבוע במפגש הדו שבועי שלנו דיברנו על דלקות אוזנים ודלקות עיניים, וכל אחת מאיתנו נזכרה בכל מיני תרופות סבתא שהיינו מקבלות כדי להירפא כי אז עדיין לא היתה אנטיביוטיקה. אני דווקא סבלתי הרבה מדלקות אוזניים ולא מעיניים, אבל אביבה חברתנו וגם אריאלה סיפרו על שעורות בעיניים שהן היו מקבלות ושהיו עוברות מעין אחת לשניה כל הזמן. אז שימי לב יקירתי, אל תגעי בידיים ואל תשפשפי את העיניים שלא תעבירי את הדלקת לעין השניה חס וחלילה. שמחתי לדעת שאת מתעניינת בברכת הבוקר טוב שלי, כי לרוב אני בכלל לא מקבלת תגובות. אני יודעת שאין מה להגיב כשהכל בסדר, אבל לפעמים נדמה לי שאני סתם מטרחנת לכם. מצד שני, הפורום כל כך לא פעיל לפעמים שלפחות ברכת הבוקר שלי מזיזה אותו קצת... ושוב רפואה שלמה ובשורות טובות.

ronnyw

New member
נילי, כבר כתבתי בעבר

...ושמחה לכתוב שוב: אני עוקבת אחריך בעניין. ה"בוקר טובים" שלך, מעבר להיותם חביבים ואופטימיים, מדגישים את המאבק היומיומי הבלתי פוסק, את השגרה השוחקת, את התקווה ש"אולי היום יהיה יותר קל" שלא תמיד מתממשת... ככה שגם אם אינני מעירה - אני עוקבת בהשתאות מידי בוקר.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif ../images/Emo51.gif רוני,

אני תמיד שמחה לקרוא את תגובותיך לשאלות בפורום וכמובן שמחה כשאת מגיבה גם אלי. את מתנסחת כל כך בבהירות וברהיטות וממש לענייו בתשובותיך המלומדות, ובידע המקיף שלך בנושא, דבר שבא כנראה משנים של ניסיון והתנסות במחלה הקשה הזו ועוזרת לכולנו ולא רק לשואלים הספציפיים. תודה על העידוד ואני אמשיך לבברכת ה'בוקר טוב' שלי כל זמן שזה יהיה אפשרי.

hregev

New member
../images/Emo20.gif ענתי יקירה

נכון שבפגישתינו השבוע עם חברות הקבוצה דיברנו בדיוק על דלקות עינים וכל מיני מרעין בישין, דלקת עינים היא אחת ממחלות האביב בגלל האבק והפריחה המואצת והאבקנים שעפים באויר, נזכרתי שבילדותי היו לי המון שעורות ואמרו שהכי טוב לחצות שן של שום ועם החלק החצוי לשים על השעורה, זה שורף נורא אבל זה מרפא במהירות, זו היא האנטיביוטיקה הפשוטה. החלמה מהירה חני

ענתי44

New member
תודה לך חני../images/Emo140.gif

אצלי זה בדרך כלל האוזניים שמועדות לפורענות. פעם אחרונה שהיה לי משהו בעיניים היה לפני למעלה מעשרים שנה. אני אאמץ את העיצה הנבונה שלך, בתקווה שלא להזדקק שוב.

zs1957

New member
הבוקר טוב של נילי

כל חברי הפורום קוראים את דיווח הבוקר טוב שלך נילי. גם אם אין תגובות. תמשיכי לכתוב מדי יום ,בדברייך את משדרת את העובר על החברים בטיפול ביקירם, ההתמודדות עם הטיפול בחולה. לעתים הפורום רדום ודיווחי הבוקר טוב מעמידים אותו על רגליו. שבת שלום לכולם, זהבה שחם

ענתי44

New member
אחר צהריים סוערים עוברים עלינו

הכל היה בסדר. אמא התעוררה משנת הצהרים, ישבה מול הטלוויזיה, קצת מכונסת בעצמה ושותקת מהרגיל, אבל, זה חלק משיגרת חיי האלצהיימר שלה. ואז לפתע, החל הכסא גלגלים שלה לרעוד, אמא חטפה התקף אפילפסיה. מגיל עשר ואנוכי כבר לא מעירה, אני מלווה אותה בהתקפים ועדיין זה מזעזע אותי וקורע את ליבי. היא הזילה ריר ואני נגבתי את פניה, שמרתי על לשונה שלא תבלע וחיבקתי אותה. דיברתי אליה בתקווה שמשהו יעבור פנימה אליה וירגיע אותה. בטח היא מבוהלת שם בתוך קונכיית האלצהיימר העוטפת אותה ומונעת ממנה להבין שזה אפילפסיה. ועשה רושם שנרגעה. בתחילה לא זיהתה אותי, אחר כך הגיבה לדיבורי אליה והסכימה להמשיך לשתות את הקפה ( ההתקף היה באמצע שתיית הקפה של " פייב אוקלוק" כמו שהיא מכנה את זה עם עוגת גבינה ) ואז הגיע התקף נוסף. קצר יותר אבל הותיר אותה מבולבלת. עשיתי, כשהיא נרגעה לעשות מה שלימדו אותי ובדקתי מדדים. סוכר למעלה משלוש מאות, חום 7.7 לחץ דם תקין אבל הדופק היה 121. מלחיץ. שירות הרופא הביתה יתחיל רק אחרי שמונה בערב, ועד שיגיע הרגע הדקות עוברות לאט. מתפללת שלא נאלץ ללכת לבית חולים.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif אוי ענתי ענתי, אין רגע דל

כל כך מצער אותי לשמוע על מה שעובר על אמך המסכנה ועליך. לא עם רק מפלצת האלצהיימר האימתנית שמכלה כל חלקה טובה, אלא שעליכן להתמודד גם עם ההתקפים האפילפטיים הנוראים הללו. כמה סבל וכמה כאב וכמה צער יכולות שתי נשים נפלאות כמותכן לשאת??? ואת עוד עם הדלקת הזאת בעין... אני שולחת לכן חיבוק אמיץ וחם ומקווה שהרופא כבר הגיע ושאמא נרגעה ושהכל יבוא על מקומו בשלום והלוואי שלא תצטרכו ללכת לבית החולים. מאחלת לך הרבה כוחות גוף ונפש ולאמא רפואה שלמה והחלמה מהירה.

ענתי44

New member
חזרתי מבית חולים אמא נשארה שם

עדיין לא ברור אם יש לה משהו ובגלל זה היו התקפים של אפילפסיה, חום, לחץ דם ודופק גבוהים ורמת סוכר גבוהה, או אם בגלל התקף אפילפסיה כל זה קרה? השארתי אותה לפני שעה קלה כשהיא ישנה אחרי שקיבלה טיפול, ונסעתי הביתה, בלב כבד, לטפל בעצמי ולישון קצת. הרגשתי במיון כל כך רע בעצמי ובעיקר כל כך בודדה. ןלהכנס הביתה ולראות שהוא ריק מאמא זה ממש כואב. אבל אני אופטימית ומתפללת שמחר כבר ישחררו אותה אחרי שכל התפקודים שלה יחזרו לנורמה. לילה טוב ושקט.

zs1957

New member
../images/Emo24.gifרפואה שלמה לאמא

בוקר טוב ענתי יקרתי, צר לי לשמוע על התקף האפלפסיה שעבר על אמא. מאחלת לה החלמה מהירה .בביה"ח יעשו את כל הבדיקות וכשהמצב יתאזן היא תשוב הביתה. שולחת לך נשיקות חיבוקים תחזיקי מעמד. אמא שלי חזרה לביתה ביום שלישי בשעה טובה. עדכני אותנו מה קורה. שיהיה לך יום טוב, זהבה שחם

ענתי44

New member
נוסעים לבית חולים../images/Emo10.gif

המצב החמיר והרופאה שהזמנתי התעקשה שנלך למיון. תחזיקו לנו אצבעות

נילי41

New member
../images/Emo20.gif רפואה שלימה לאמא

ענתי יקירתי, מקווה שאמא תתאושש ותתגבר ושימצאו בהקדם מה גרם לה להתקף החמור ושתוכל לחזור הביתה במהרה. מקווה שאת תצליחי לישון קצת בשארית הלילה שנותרה ושתטפלי בעצמך כמו שצריך. קבלי חיבוק אמיץ וחם ומחזיקה לכן אצבעות...

למעלה