בוקר טוב פורום - יום ה' פסח

נילי41

New member
../images/Emo20.gif בוקר טוב פורום - יום ה' פסח

לילה קשה עבר על כוחותינו. בעלי הלך לישון כרגיל ב-20:30 וישן טוב עד בערך 01:00 אז התחיל לקום ונתתי לו את כדור השינה שבדרך כלל עוזר ליישן אותו עד הבוקר. הלילה משום מה כשעה וחצי אחרי כדור השינה התחיל לקום כל 5 דקות, ללכת לשירותים, למעוד בדרך, להרטיב את רצפת השירותים ואת כל סביבת האסלה וכו'. במקרה כזה אני חייבת לקום איתו, לעזור לו לנעול את נעלי הבית, לנקות אחריו את השירותים וכו'. הלילה הוא לא נרגע וחזר על ההליך הזה בכל כמה דקות. בסביבות 03:30 החלטתי לתת לו עוד כדור שינה, אבל גם לאחר הכדור הוא המשיך לקום בכל כמה דקות וללכת לשירותים. הוא היה כבר כל כך מטושטש ובכל זאת התעקש לקום על הרגליים, וללכת לשירותים. ההליכה כבר לא היתה הליכה כי אם דשדוש תוך כדי הישענות על כל מה שנקרה בדרכו, משקוף הדלת, קיר, משטח השיש בחדר האמבטיה וכו'. במעבר בין חדר השינה לחדר השירותים ישנו סף שהוא מין פס מתכת דקיק בגובה אולי של חצי ס"מ. הוא לא היה מסוגל להרים את הרגל ולעבור אותו. נאלצתי לתמוך בו וממש להרים לו את הרגל בכוח טיפה כדי שיעבור את הסף הזה... מה לומר לכם, זה היה סיוט מתמשך. בכל פעם התחננתי בפניו שלא יקום יותר כי פחדתי שהוא עלול ליפול (דבר שלא קרה כבר כחצי שנה...) אבל כמובן שאין אל מי לדבר. בקיצור, רק בסביבות השעה 4 בבוקר הוא נרדם סוף סוף. ושוב, אני כבר לא יכולתי להירדם כי כבר יצאתי מהשינה מכל הקימות האלה, והצורך לנקות בכל פעם אחריו, והדאגה שלא ייפול חלילה, בקיצור... לילה קשה. עכשיו הוא עדיין ישן למרות שאני שומעת כבר קולות תזוזה מהכיוון שלו, הוא בטח יקום עוד מעט אבל נראה לי שימשיך לנמנם בכורסה שלו, כמו שקרה בפעמים קודמות שקיבל כדור שינה לפנות בוקר... מקווה שהיום יעבור בשלום ובלי אירועים מיוחדים. שיהיה לכ-ו-ל-ם יום עגול. בוקר טוב ישראל!

../images/Emo24.gifבוקר טוב נילי ולכל הפורום

ווהוו כמה שזה מסוכן עם כל ההליכה האיטית של החולים והסיחרור באמצע השינה, עצוב לכולנו אך צריך להכניס טיפה של שמחה בגלל החג ובגלל שהמצב רוח עושה לנו את היום והחיות שלנו המטפלות, כולם אצלי הלכו לטייל ואנחנו נישארנו בבית כמו הסרט שכחו אותנו בבית ,אך אין מה לעשות באמת הזמינו אותנו לטייל איתם עם הבן הכלה והנכדים ומשפחת הכלה אך אני סירבתי כי קשה לבן זוגי ההליכה הרבה והוא צריך להיות צמוד לשירותים כי איני יודעת מתי יצטרך אליהם הטיול לדרום מקום פתוח בטבע כך שיהיה קשה עם גם עם השירותים , , גם את הרוק הוא לא כל כך בולע ולפעמים יורד לו לסנטר וכן הנזלת לכן במצב מביש זה להיות עם אנשים שלא כל כך מקירים את המחלה קשה לבן זוגי להסתר עם טיולים ומי כמוכם מבינים. לכן אני פותחת את המחשב הוא יושב לצידי רואים הופעות של זמרים שירים חסידיים, את הכותל וברכת הכוהנים ועוד לא חסר גם נופי ארץ ישראל והנה אנחנו כאילו בטיול, חה חה . אז יאלה אנחנו עכשו אוכלים ואח"כ מטיילים ליד המחשב או הטלויזיה. נילי אל תצטערי ואל תפחדי זה יבוא פעם את צריכה להתכונן לכל אירוע יום בצל ויום דבש אנחנו לא מלקקים כל יום דבש כחי הכל בקלות ולהתכונן לכל מצב להיות חזקים ומאושרים עם מה שיש הקב"ה עושה הכל לטובה והוא נותן לנו הכל באיזי קודם אין כמו אבא שבשמים שיודע מה טוב לנו. אז יאלה לקוות לחייך ולהמשיך הלאה. חיבוק ונשיקה ממני

נילי יקרה ואמיצה כל כך

נילי חברה יקרה , כמה שקשה לך ואת חזקה ולא מוותרת ומטפלת בבעלך במסירות אין קץ. אני מתארת לעצמי כמה זה קשה לך גם פיזית , לעזור לו בכל פעם שהוא קם וגם לנקות באמצע הלילה. אך את ללא לאות טורחת ועושה ורק דואגת לטובתו. אני מרגישה כל הזמן שממך אני לומדת מה אצטרך לעשות בעתיד ואת משמשת לי דוגמא שזה אפשרי. אני מקווה שתצליחי גם לנוח במשך היום ושהלילות הבאים יהיו טובים ורגועים יותר. שחיבוק ענק ממני , המון כוחות גוף ונפש , מועדים לשמחה , טובה

נילי41

New member
../images/Emo20.gif טובה יקירתי

המחלה הזו משפיעה על כל אחד בצורה אחרת, באופן אידיבידואלי. גם קצב ההתקדמות הוא מאוד אישי ואצל כל אחד יש התדרדרות בקצב שונה ובתפקוד אחר. אצל בעלי ה-בעיה היא הפרעות השינה. על זה קשה לי מאוד להתגבר. אני מאוד מקווה שלא תצטרכי לעבור את החוויה הזו. הטיפול בכדורי שינה מאוד עוזר אבל פתאום יש לילות כאלה שכאילו הכדור לא עושה את שלו ואז אני נאלצת לתגבר אותו בכדור נוסף. אני עושה זאת בכאב לב גדול אבל בלית ברירה כי גם בעלי זקוק לשינה הזו וכמובן שגם אני. בסך הכל הוא ישן בתחילת הלילה את השינה הרצופה שלו ואז בשעות הקטנות של הלילה מתחיל להתעורר ולטייל בבית. אני הולכת לישון הרבה יותר מאוחר ולכן לא מספיקה לישון כמעט לפני שהוא מתחיל להתעורר. בקיצור, סיוטי לילה. מלבד ההפרעה הזו באמת שבעלי ממש "ילד טוב". הוא מתנהג יפה, רגוע, משתף פעולה, לא מתפקד בכלום אבל ממושמע ועדיין יש לו חוש הומור וכשבאים לבקר אותו הוא עושה ממש רושם מצויין. אז באמת שאסור לי להתלונן. שרק יישן טוב בלילה... תודה טובה על התגובה ועל שאת חושבת עלינו. אני מקווה שיהיו לך מספיק כוחות נפש להתמודד עם כל מה שהמחלה הזו תביא. השלבים הראשונים דווקא היו לי קשים יותר. עכשיו אני יותר שלמה עם המצב ורואה שני מסוגלת להתמודד עם כל דבר, אבל בהתחלה אני זוכרת שהיה ממש קשה... מאחלת לך יקירתי חג שמח ומועדים לשמחה ושתמצאו סידור מתאים לבעלך היקר בהקדם. קבלי חיבוק אמיץ וחם

נילי יקרה

לפי מה שאת מספרת , היה רצוי שתלכי גם את לישון מוקדם , אך אני מבינה אותך שדווקא אז את פנוייה לעצמך ולדברים אחרים בבית. אך בכל זאת כדאי לך לפעמים ללכת לישון מוקדם כדי לאגור כוחות להמשך הלילה. בעלי מתנהג יפה מאד ומאד עצמאי בכל, הוא מאד כרוך אחרי ורוצה כל הזמן לחבק. הוא גם רוצה לעזור בבית אך לא תמיד מסוגל. הוא עדיין מדיח כלים , בעיקר בכיור החלבי, לא תמיד הכל נקי כמו שצריך אך בהחלט סביר. הוא מוריד את הזבל וגם שוטף את הסלון ופינת האוכל ביום שישי. כל עוד הוא ממשיך לעשות את כל אלה , אנו מעודדים אותו לכך. הרבה סבלנות אין לו והיום היינו אצל הנכד שעה וכבר רצה לחזור הביתה , למרות שמאד נהנה והנכד מאד אוהב אותו וכרוך אחריו. התרופה החדשה שהוא לוקח כבר שבוע , נראה לי שעוזרת מעט לנושא הדיבור שלו וגם חבר שלנו העיד על כך. כרגע אין שום סידור שיתאים לו כי הוא לא מוכן ללכת לאן שאחליט והוא בעצם משועמם בבית אך גם לא רוצה שנעזור לו , מין מילכוד שכזה. כל מסגרת שקיימת בקהילה היא של קשישים והוא רק בן 57. החשש הגדול שלי מההמשך הוא שירידה בתפקוד שלו תגרום לו להיות כועס ועצבני ולא יתן לי לעזור לו. אך יכול להיות שאני סתם חוששת והוא כן ישתף פעולה. בינתיים השיגרה שלו היא הליכה בבוקר לבד ואחר כך אוכל , טלויזיה , נמנום וקצת אינטרנט ואחר הצהריים מחכה לי שאחזור מהעבודה להגיש לו ארוחה חמה ואם יש לו חשק לצאת , בערבון מוגבל , נעשה שוב צעדה או ניסע לנכד ואם יקרה נס נלך לסרט. שולחת לך חיבוק ענק ומקווה שהלילה יהיה שקט ורגוע ותצליחי לישון, טובה

../images/Emo24.gifטובלי , בן זוגי לא רצה

ללכת למועדון הקשישים וגם אפילו בכה אבל בבית לשבת באפס מעשה לא יותר טוב אומנם הגברים שלנו צעירים בכ10 שנים מהקשישים אך אפשר בצורה אחרת כאילו להתנדב שם במועדון עושים את בן זוגי כדוגמה לאחרים למשל אומרים לחברה שבחדר שלו בשיעור התעמלות או מלאכה , תראו את ישראל איך הוא עושה ותעשו כמוהו, ותמיד נותנים לו עידוד, בהתחלה היה קשה לו אח"כ מתרגלים , אני חושבת שינסה בן זוגך כאילו להתנדב וכאילו יעזור שם לחברה ואני חושבת שזה יתן לו סיפוק, גם לבן זוגה של חני זה טוב,ה4 קירות בבית זה רק מדכא עוד יותר כך אני חושבת וחבל,

למעלה