בוקר טוב פורום - יום ה'

נילי41

New member
../images/Emo20.gif בוקר טוב פורום - יום ה'../images/Emo188.gif

לילה טוב עבר על כוחותינו. היתה התעוררות אחת בסביבות 02:00 בלילה, נתתי את כדור השינה והמשכנו לישון עד הבוקר ללא הפרעות. אפילו מזג האוויר הסוער לא הפריע... החורף חזר אלינו בגדול, אחרי שכבר הורדנו את המעילים והסוודרים, הנה צריך שוב להתעטף ולהתחמם. צריך לשמור היטב על יקירינו החולים לבל יתקררו חלילה. סכנת השפעת ודלקת הריאות טרם חלפה ועונת המעבר היא העונה המסוכנת ביותר... אנחנו כבר ערוכים ומחכים להסעת הבוקר ליום האחרון של השבוע במרכז היום. אתמול ביררתי בקשר לפסח ונאמר לי כמובן שמרכז היום יהיה סגור במשך כל ימי הפסח. תהיה אפשרות להשלים ימים במשך חודש אפריל לאחר הפסח ע"י ביקור בימי ששי במרכז יום אחר שפועל בימי ששי עד 12:30. עלי לגשת לראות את המקום לפני שאקבל החלטה על כך. בינתיים מדאיג אותי החופש הגדול של פסח, איך להעסיק אותו יותר משבוע ימים רצוף בבית... האם למישהו יש רעיונות להעסקת החולים בבית בימי הפסח??? שיהיה יום עגול לכל חברי הפורום ולחולינו היקרים... בוקר טוב ישראל!

../images/Emo196.gifנילי, אולי תתקשרי ליד שרה

אם יש להם מתנדבים לפסח כדי להעסיק אותו לפחות שעה או שעתיים כל יום? או שתדברי עם הרווחה אולי יש להם מתנדבים?

נילי41

New member
../images/Emo20.gif אריאלה יקירתי

תודה על הצעתך, יכול להיות שבאמת ישלחו לנו מישהו לכמה שעות במשך הפסח. לא יודעת כמה זה יעיל, נראה עוד איך זה יסתדר...

hregev

New member
../images/Emo24.gif נילי ואריאלה יקרות

אני רואה שהתחיל להיות לכם קשה, האמת שזה גורם גם לי פחד. הבעיה עם חופשת פסח היא בעיה חמורה כי באמת מה עושים ? אני מקוה שתמצאי פתרון הולם לענין, ויהיה לך יותר קל. אני מחזיקה לך אצבעות. אריאלה - ההתדרדרות של בן זוגך היא ממש מפתיעה, קשה להבין איך זה קורה כל כך מהר, כנראה שזה באמת בגלל שהוא לא לוקח את התרופות, צריך להכניס לו את זה בתוך האוכל, אני זוכרת שאמי ז"ל גם כן התנגדה לקחת תרופות והיתה תקופה שהיא באמת היתה אלימה (שלא תדעי) אז במוסד שהיא היתה נתנו לה את התרופות בתוך הקציצות או בכל אוכל אחר ביחד איתו ואז היא לא הרגישה. אני מאחלת לך שיהיה לך יותר קל וצריכים פשוט למצוא שיטה איך לדחוף לו את הכדורים כדי שירגע. אני מאחלת לכן ולכל הפורום שבת רגועה ושלווה. ובאמת שיהיה לכולנו קל. להתראות ושבת שלום חני

../images/Emo184.gifחני'לה את הכדורים

אסור לרסק כתוב בעלון אשר מצורף לכדורים. אני רק משתמשת עם טיפות לשינה בערב. זהו ככה יעשה למלך אשר העבד חפץ ביקרו. חה חה חה

פנטזי1

New member
בימי החופש של המרכז מגיע לכם לקבל

מטפלת או מטפל ,את אותן 18 שעות שבועיות.

פנטזי1

New member
ועוד משהו

כשאבא שלי היה במרכז יום ,אפילו בימי מחלה שמישהו לא בא למרכז הם דאגו שתגיע מטפלת ,הם מאוד הקפידו שהחולה יהנה מכל השעות שמגיעות לו,אפילו שנשארה חצי שעה כל שבוע לזכותו(מתוך ה15.5 שהיו אז)היו שולחים מטפלת לשעתיים אחר הצהרים פעם בחודש=כלומר 0.5ש'X 4 פעמים. כדאי לברר במרכז יום שלכם איך מקבלים את השעות האלה

נילי41

New member
../images/Emo20.gif תודה פנטזי1

דיברתי עם מנהלת מרכז היום שלנו והיא הציעה אפשרות, לאחר הפסח, להשלים חלק מהימים בביקור במרכז יום אחר של אותה עמותה שפועל גם בימי ששי. ומאחר ויש עוד 3 ימי ששי באפריל, הוא יוכל לבקר באותם ימי ששי במרכז היום האחר. היום הלכתי לראות את המקום וזה עושה רושם מצויין. זה אמנם מקום גדול מאוד, כפול בגודלו מהמקום הנוכחי, אבל הוא אינו מיועד לתשושי נפש. אלא שבימי ששי הוא פועל כתגבור והשלמת שעות למי שצריך מכל מרכזי היום ובאים בערך 10 עד 15 איש ואז הוא פועל כמקום סגור כי גם תשושי הנפש באים לשם. המקום עושה רושם טוב מאוד ונראה לי שאולי אקבל את ההצעה. הבעיה היא שזה לא פותר לנו את נושא הפסח. נצטרך בפסח למצוא לנו פעילויות להעביר את הימים. אולי ישלחו לנו מטפל לכמה שעות ביום. אדבר שוב עם ההנהלה. בכל אופן תודה רבה על האינפורמציה.

zs1957

New member
מה לעשות בחופש פסח

שלום נילי, מה שלומך? אכן באמת בעיה להעסיק חולה שנמצא במעון יום שבוע ימים בבית. 1. אפשר לבקש מהמעון יום רעיונות לפעילות עם החולה. הם ישמחו לת. 2. אפשר לפנות לעמותת אלצהיימר יש להם ערכה מצויינת לפעילות בבית. אני בזמנו עשיתי את זה עם אמא שלי לפני שהגיע המטפלת וזה היה נהדר. בהצלחה !!!!! שבת שלום ויום נפלא. זהבה שחם

נילי41

New member
../images/Emo20.gif זהבה יקירתי

אני שמחה מאוד לראות אותך שוב בפורום. חשנו בחסרונך בימים האחרונים. מה שלום אמך היקרה? אני מקווה שיותר טוב ושאת חוזרת להיות פעילה בפורום כדרכך... תודה רבה על הייעוץ בקשר לחופשת הפסח. אני דיברתי עם מרכז היום, הם אמרו לי איזה פעילויות הם עושים והציעו לי לנסות להעסיק אותו באותם דברים. הבעיה היא שכשאני מציעה לו משהו הוא אומר לי שאין לו חשק. במרכז היום הוא מצטרף לכולם או לא, הם אינם מכריחים אותו לעשות כלום, אבל יש תחומים שמעניינים אותו ושהוא מצטרף אליהם. בכל מקרה יש לו שם חברה וגם מבחר... נראה מה יהיה, זה לא הפסח הראשון שאנחנו מתלבטים בבעיה הזו אבל משנה לשנה האפשרויות נעשות מוגבלות יותר, בהתאם למצב שלו. ראיתי את הערכה של עמותת אלצהיימר. אני לא חושבת שהיא תתאים לו בשלב זה. אני מנסה דברים דומים בבית וזה לא מעניין אותו. אפילו למסור כדורים רכים כאלה מבד הוא זורק פעמיים שלוש ודי... כמו שהמצב נראה עכשיו, נראה לי שנצטרך להתמודד כל יום עם מה שיש. אני אדווח מה קורה... שבת שלום וסוף שבוע רגוע לכ-ו-ל-ם.

למעלה