בוקר טוב פורום - יום ה'

נילי41

New member
../images/Emo20.gif בוקר טוב פורום - יום ה'

לילה שקט עבר על כוחותינו. שקט כי לא היו הסתובבויות במשך הלילה ולא הזדקקנו לכדור השינה. אמנם היו קימות לשירותים בשעות הקבועות, אבל חזרה למיטה והמשך שינה. אני עצמי ישנתי חזק וטוב אני חושבת עד 03:00 ולא האמנתי למראה עיני כשהבטתי בשעון, שישנתי רצוף כל כך הרבה. עכשיו "כוחותינו" כבר רחוצים, מגולחים למשעי, לבושים, אכלו משהו ושתו ולקחו את התרופות של הבוקר. עוד מעט יגיע נהג ההסעה וייקח אותו למרכז היום שהוא בעצם מרכז חייו. נראה לי שבבית הוא ממש אבוד. לא יודע מה לעשות עם עצמו, ולכן הוא מתחיל להסתובב באי שקט שנגמר בכל פעם בשירותים. לאחרונה מצב השירותים "על הפנים". המיקום של האסלה הוא רק בגדר המלצה ואני חייבת להיכנס אחריו או אפילו איתו ולאסוף את שלוליות השתן מן הרצפה ומן המושב, וממכסה האסלה ומן הקיר שליד האסלה, בקיצור, "הורה ממטרה". זה מצב בלתי נסבל. כמו כן, למרות שהוא לובש מכנסון סופג, הוא לא מוריד את מכנסי הטרנינג כמו שצריך ואז הגומי והשרוך שבמותנים נרטבים מהשתן. בקיצור, די מעצבן... טוב, די, מספיק, נסחפתי קצת... נראה שהולך להיות עוד יום נאה בחוץ ואני מקווה ומאחלת לחברותי ולחברי בפורום היקר הזה שיעבור על כולם יום נאה. מאחלת לזהבה שאמא תתאושש בהקדם ותוכל לבלוע את המזון והמים. כמו כן מקווה לשמוע מאסתר בשורות טובות בקשר לשלמה... ולכלם שיהיה יום עגול. בוקר טוב ישראל!

אירילה

New member
בוקר טוב ונהדר שיהיה לכולם ../images/Emo42.gif

שולח לכם קישור נחמד למשחק פאזל ,עם הפתעה קטנה לצידה בגמר הרכבת הפאזל

נילי41

New member
../images/Emo20.gif נחמד מאוד

גרשון, האם אתה מוכן לנעוץ את ההודעה על 2 הפעילויות שכבר יורדת לסוף הדף וחבל כי מדובר על 27/2 ועל ה-1/3 ועדיין יש זמן עד אז...

../images/Emo151.gifאיליה יפה מאוד קצת שינוי

אנו זקוקות קצת לקישורים בפורום , טוב מידי פעם משהו/י יכניסו קצת שמחה, תודה מר גרשון

נילי , שיהיה לך יום נפלא

נילי יקרה , תמיד טוב לקרוא אותך בבוקר ולקבל פרופורציות. את מלמדת אותנו את מה שמצפה לנו בדרך והעובדה שאת יכולה לתאר זאת בהומור מקלה עלי לקבל את מה שיש. אני מדוכאת מכך שהוא יושב בבית ללא מעש ולא רוצה לצאת , אך לא מנסה ללחוץ עליו יותר מדי. טוב שמזג האוויר יפה והוא יכול לטייל יותר ולבקר גם את אחיו ואחותו. כשאני חוזרת , מספיק לו שאשב לידו מול הטלויזיה וזה ממש מעצבן אותי, אך אני נותנת לו את הזמן הזה כמה שאפשר, עד שצריך גם לעשות קניות , סידורים או הליכה. בערב כבר אין לן כוחות לכלום. שולחת לך חיבוק ענק , שיהיה יום נהדר לכולנו, טובה

נילי41

New member
../images/Emo20.gif טובה יקירתי

מאחלת גם לך יום נפלא. אני חושבת על מצבך כשאת רק בתחילת הדרך וכידוע, "לא קלה היא, לא קלה דרכנו". אז בהתחלה זה פחות חמור. הבעייה שלך ושל כל החולים הצעירים היא בעיית התעסוקה שחייבים לפתור אותה. כי נראה לי שעוד תקופה ארוכה לפניכם שבה החולים עוד מתפקדים לא רע וזקוקים לתעסוקה כדי להעביר את היום הארוך שלהם. חבל שלא נמצא לזה פתרון עדיין.

אכן , נקודה כואבת

נילי יקרה , אני מנסה עכשיו בכל זאת גם למצוא קבוצת תמיכה שבה גם בתי תוכל להשתתף. דיברתי עם מלכה והיא עודדה אותי לנסות שוב לדבר עם בעלי לגבי קבוצת התמיכה לחולים. אני מתפללת שאצליח כי הוא מאד מסוגר ולא רוצה לדבר על עצמו ועל רגשותיו ותסכוליו ורק לעתים רחוקות זה יוצא פתאם. תודה על העדוד , יום נפלא לך , טובה

../images/Emo151.gifטוב'לה כמוני כמוך

נכון לפעמים הם נדבקים וקשה לצאת מהם אך בעדינות בלי לפגוע בו אני מקפצת כמו לילד קטן מצחיקה אותו ועוזבת אותו לעשות דברים אחרים, נו, ככה צריך לדעת איך להסתדר איתם שלא יעלבו או יקבלו יותר דיכאון.הוא כבר טלביזיה לא מעניינת אותו ורק פעמיים בשבוע הוא הולך למועדון. הנה כך עכשו ברגע זה הוא מסתכל מהחלון והטלביזיה פתוחה והוא קורה לי מה יש לאכול , מתקרב ומפריע לי לכתוב במחשב,התחלתי לשיר לו ולמחות כף והוא רודף אחרי למטבח,מחייך ,נו, מה יש לאכול נו, מה השעה נו למה זה ? מה זה? בואי לפה, בואי לשם, הוי ה' תעזור לי להמשיך לקחת הכל בשמחה!

zs1957

New member
תודה נילי על העידוד והתמיכה

יום טוב ועגול זהבה שחם

../images/Emo151.gifנילי, הצחקת אותי "הורה ממטרה"

בן זוגינו חזר לילדותו לצערינו, חזרו לטיטולים , לגרפסים, לשמירה על האוצר,נו צריך קצת לצחוק חודש אדר, וחוץ מזה אם לא נצחק אז נבכה ויכנס הדיכאון אז מצווה גדולה להיות בשמחה כחו הכל באיזי. ובהנאה גדולה שזה השכר הכי גדול של המצווה . יילה לעבודה

אריאלה יקרה , הצלחת להצחיק אותי

מזל שיש לנו אותך שאת רואה הכל בעיניים של חסד והומור ומצליחה להוציא מאיתנו רק את הטוב. אני כל הזמן נלחמת בעצמי שעלי להיות סבלנית ואני לא כך תמיד וזה מרגיז אותי. רק אתמול מצאתי בתיק את 10 הדברים שחולה האלצהיימר רוצה שנתייחס אליו , שתורגם מאנגלית. אמרתי לעצמי שאני לא בסדר כי אני עדיין במצב של כעס עליו ואי סבלנות לפעמים. כי הוא חושב שהכל בסדר ואז גם אני יכולה "לשחק" באותו משחק. אך אני יודעת שזה לא כך והוא בעולם שלו ולא משתף אותי ברגשותיו. אני מאד רוצה ללכת עם בתי לקבוצת תמיכה בת"א או בראשל"צ אך הוא מסרב להצטרף וזה מאד חבל. היום גיליתי שהוא עלה במשקל ואמרתי לו שינסה לא לאכול כל פעם שמתחשק לו. נראה אם זה יצליח. גם לקחתי אותו לעוד הליכה בערב. אריאלה יקרה , כן אני מרגישה ששתינו במצב די דומה אך אני עדיין יוצאת לעבודה וזה דבר חיובי עבורי אך מצד שני אין לי שליטה על מה שקורה לו והוא עדיין עצמאי ולא רוצה שיתערבו לו בחיים. כך שרוב היום הוא לבד ולפעמים די עצוב לו. עדיין לא עשיתי את הצעד של להביא מישהו כי הוא גם יתנגד. מחכה גם לתשובה של ביטוח לאומי לגבי קצבת הנכות. שתהיה לך ולכולנו שבת נעימה ושבת שלום , טובה

../images/Emo151.gifטובה'לה אני שמחה

שהצלחתי לשמח אותך קצת, ,אם תכעסי עליו,הוא לא יודע על מה את כועסת, הוא גם יהיה עצוב ואז פיספסת את העיקר של המצווה,הוא לא יכול לשתף אותך ברגשותיו כי המח לא מתפקד כמו שצריך , זה לא הוא זה משהוא אחר , אין מה לעשות רק כך כמוני לחשוב שאת מגדלת ילד אומנם גדול במבנה אבל קטן בראש , במוח ובשכל. אז כמו שאת צוחקת לילד ואומרת לו מתוק שלי איך אתה מרגיש ? מחייכת לילד משרתת אותו, כי הוא לא מבין מה את רוצה ממנו? לכן אני כל הזמן מחייכת לו מאירה את פני אליו. משרתת אותו. וזה נקרה חסד של אמת כי הוא לא יכול להחזיר לך כל מה שאת עושה לו.אז אני שרה לו לפעמים חצאי שירים כי אני שכחתי את המילים, חה חה חה . ושואלת אותו אתה רוצה במבה , מעדן, בין הארוחות מפנקת אותו. ומעבירה את המצב הדיכאוני שלו למצב של יותר רוגע. בזמן האחרון הוא גם רוצה יותר נשיקות וחיבוקים מה שמתסכל אותי יותר נהיה קרציה, סליחה על המילה, אכן כך, אבל אני לרוב מתחמקת בתירוצים והם לא חסרים לוקחת נשימה ארוכה ומראה לו שאני עסוקה ושילך לראות טלויזיה.הוי מה לעשות שחקי אותה עזיזה.חה חה חה

zs1957

New member
../images/Emo151.gif אריאלה" הצחקת אותי"

מזל שיש לנו אותך בפורום מלאת אופטימיות וחוש הומור שעושה לנו טוב בנשמה. תמשיכי לצחוק ולחשוב חיובי ולא רק באדר פורים אלא בכל השנה. אריאלה, נילי, טובה, חני ואסתר אתן גדולות מהחיים. יישר כוח על ההתמודדות שלכן !!! שתהיה לכולנו שבת נעימה ומקסימה. זהבה שחם

../images/Emo151.gifזהבה'לה אני שמחה

שהמצווה הצליחה לי לשמח אותך. אם נחשוב הכל חיובי נעבור את המחלה יותר בקלות. אנחנו עכשו מגדלות את גוליבר הקטן. עם מוח ושכל של בן 3 שנים. ואז לרוץ אחריו לנקות ,להחליף ,לרחוץ ולדבר בשפה יותר ילדותית, לחייך לו ולהצחיק אותו כדי להעביר את פרצוף הדיכאוני שלו, ולתת לו במבה וקרמבו, מעדן ופרי וכו'. ולבסוף להרים אותו לעשות גראפס, חה חה חה. זהו סבלנות סובלנות והחיוך יותר טוב ממליון כסף וזהב, הפה יכול להחיות ולהרוס. תלוי במה בוחרים. שנשמע רק בשורות טובות, שבוע טוב

למעלה