בוקר טוב פורום - יום ה'

נילי41

New member
../images/Emo20.gif בוקר טוב פורום - יום ה'

לילה שקט עבר על כוחותינו סוף סוף. מה אגיד לכם, ישנתי כל כך טוב הלילה עד 03:30. אז היתה ההשכמה הראשונה, נתתי את כדור השינה והמשכנו לישון עד 06:00 בבוקר. לא יאומן איזה לילה טוב. ישנתי כל כך חזק שכשהתעוררתי בפעם הראשונה חשבתי שישנתי רק כמה דקות... לא האמנתי לשעון... גם בעלי ישן ממש טוב וקם רגוע ומחייך. עכשיו כרגיל הוא כבר רחוץ, מגולח, לבוש, אכל ושתה ולקח את התרופות ומחכה לרדת להסעה. אתמול בערב היינו במפגש של קבוצת התמיכה של העמותה במרכז הגריאטרי "בית ארבל" בפתח תקווה ושמענו הרצאה על הקשיים בקבלת החלטה להעביר חולה למוסד. סקרו בפנינו את כל השלבים של המחלה ושל הטיפול בחולה עד שמגיע הרגע שבו אין מנוס מאישפוז. זהו רגע שאנחנו מנסים להימנע מלהגיע אליו ככל האפשר, אבל כשיש סיבות רפואיות מגבילות וכשהחולה כבר אינו מסוגל לבקר במרכז היום ולשהות בבית, מגיע הרגע שיש לאשפזו. דובר על כל הקשיים האדמיניסטרטיביים שיש למוסדות הפרטיים והציבוריים היום ועל הקשיים שמשרד האוצר עושה למוסדות האלו בהעברת תקציבים וכו'. היה ערב מעניין ושונה מהרגיל. שמחנו להיפגש ולהחליף רשמים וחוויות. מאחלת לכל חברי הפורום ולחולים היקרים שיהיה לכולנו יום עגול. בוקר טוב ישראל

../images/Emo24.gifבוקר טוב לנילי,ולכל הפורום

כמו שאת אומרת יום עגול כך אצל כולנו פעם ישנים טוב ופעם מתגלגלים כל הלילה, תודה על הדיווח , מי היה שם עוד? חני? אביבה? מה עדיף בית אבות לתשושי נפש או בבית עם פליפיני?

נילי41

New member
../images/Emo20.gif אריאלה יקירתי

חני היתה, אביבה לא הגיעה, היו גם סולי ושמחה מהקבוצה שלנו. היית חסרה לנו... מה עדיף? מה דעתך? אני לא יודעת. אומרים שבמוסד עדיף כי יש לו שם יותר חברה ויותר גרויים והשגחה רפואית ומטפלים בעוד שעם הפיליפיני הוא כל הזמן בבית, הפיליפיני עסוק בכל מיני דברים בבית חוץ מאשר לטפל בו. הוא בוהה רוב הזמן בטלוויזיה, אין לו הרבה גרויים. אבל מצד שני הוא בבית, עם המשפחה, שזה פלוס גדול. אני חושבת שאם ההתנהגות של החולה טובה, ואין אלימות מילולית או תוקפנות אחרת, ויש אפשרות להחזיק בבית, אני הייתי מחזיקה בבית כמה שאפשר, אבל כל אחד עושה את השיקולים שלו, וכל החלטה מה שלא יהיה תהיה נכונה, כי אין טוב או רע במחלה הזו, יש רק הרע במיעוטו, ולכל אחד מאיתנו יש צרכים אחרים ושיקולים אחרים. אני מקווה שלא נגיע יותר מדי מהר לדילמה הזו. בינתיים, ההחלטה שלי היא שכל זמן שהוא הולך למרכז היום אני אתמודד איתו בבית לבד. אין ברירה אחרת. שיהיה לך יום עגול ובשורות טובות...

../images/Emo24.gif נילי יקרה את צודקת

גם אני חושבת כך כל עוד אין אלימות מילולית וכו' עדיף שיהיה בבית עם פילפיני, הפילפיני יכול גם לשחק איתו בהרכבה לגו או פזל לא גדול או לצאת איתו לטייל קצת יש גירויים פה ושם. קצת טלויזיה קצת שירים . אפשר לשאול במועדון איזה גירויים הם עושים לחולים וללמוד מעט מהם. המועדון זה חצי בית אבות, נכון כל עוד המצב הוא אפשרי בבית אין לחשוב על בית אבות.

ronnyw

New member
חייבת להוסיף את עניין העלויות.

אני חושבת שאחד השיקולים הוא התקציב. החזקה בבית עם מטפל זולה יותר (סביב 5,000 ש"ח לחודש, ואם זכאים לקוד סיעוד מלא - זה בערך 3,000). מוסד בד"כ יקר בהרבה (אני מדברת על מוסדות טובים. לא מהודרים ומקושקשים - רק טובים), ומאלצים את כל בני המשפחה להשתתף בתשלום. מעבר לזה - תלוי מאוד במצב החולה ובאופיו. הסביבה המוכרת טובה לו מצד אחד. חוסר החברה והפעילות קשה מאוד - מצד שני. (זה מאוד תלוי אדם: אימא שלי חיה חברתית, היא פורחת בין אנשים. עד היום, במועדון, היא מתעוררת כל יום לחיים חדשים, משתתפת בפעילות, עונה על שאלות, מפטפטת עם החברים. אבא שלי, לעומתה, היה תמיד סוציומט. תמיד חי עם הספרים שלו, עם הזכרונות שלו וזהו. אגב, כיום הוא עיוור ואומלל. אז לאישה כמו אימא שלי מוסד מתאים. לגבר כמו אבי - פחות).

למעלה