בוקר טוב פורום - יום ה'

נילי41

New member
../images/Emo20.gif בוקר טוב פורום - יום ה'

לילה שקט וטוב עבר על כוחותינו. בעלי התעורר רק פעם אחת בסביבות 01:00 בלילה, קיבל כדור שינה והמשכנו לישון רצוף עד 06:30. ממש כיף. לפעמים כשאני ישנה בלי הפרעה כל כך הרבה שעות ומתעוררת עם הרדיון המעורר, נדמה לי שרק לפני חצי שעה נרדמתי. השינה כל כך חזקה וטובה שהלילה עובר לי ביעף, לעומת לילות רבים שאני סופרת את השעות והדקות והשניות ולא מצליחה להירדם, למרות שבעלי כבר ישן ואני שומעת את נשימותיו העמוקות ויכולה להירגע ולהירדם אבל השינה ממני והלאה... הלילה היה לילה טוב. עוד מעט נצא לחכות להסעה שלו למרכז היום ואני נתחיל להתארגן קצת במטבח לקראת החג. העזרה של יום ששי הוקדמה ליום חמישי כי זה לא מסתדר למטפלת, ואני מקווה שנמצא סידור שיתאים לכולם... אני מבינה שכל חברי הפורום עסוקים וטרודים ואינם נכנסים לפורום לאחרונה. שמחתי לראות הבוקר את זהבה שבאמת חשנו בחסרונה בימים האחרונים. תודה לאל שהכל בסדר אצל ההורים וסיבות ההיעדרות היא בגלל עיסוקים וסידורים. שיהיה יום עגול לכולם... בוקר טוב ישראל!

נילי41

New member
../images/Emo20.gif רק בפסח ../images/Emo155.gif

רק בפסח זהו קטע נחמד שמצאתי באחד הפורומים האחרים ואני מביאה אותו אליכם, אולי יצליח לעורר חיוך על הפנים העגומות... 1. רק בערב פסח דוכני הפלאפל עם תעודת הכשר דופקים קופה של שנה שלמה . 2. רק בפסח עוגיות קוקוס נחשבות לאוכל . 3. רק בפסח מתחילים להיות רעבים כבר יום אחד קודם. 4. רק בערב המימונה אתה מגלה שמשפחת בירן מקומה 4 בעצם עברתה את השם מביטון . 5. רק בפסח מישהו שאוכל לידך בוטנים, מגרה אותך . 6. רק בפסח האשכנזים מרגישים דפוקים. 7. רק בפסח אתה כל הזמן רעב ולמרות זאת משמין בטירוף 8. רק במוצאי פסח מאפיית אבולעפיה נראית כמו גן סאקר ביום העצמאות. 9. רק בפסח הנהלת קולגייט העולמית לא מבינה למה הצריכה של מברשות השיניים בישראל עלתה ב-350% 10. רק בליל הסדר כולם קוראים כל שנה "לשנה הבאה בירושלים" אבל יודעים שבשנה הבאה ימות העולם, הם אצל ההורים שלה בגבעת שמואל . 11. רק בליל הסדר אפשר לספר (שוב) את הבדיחה על טבילת הביצים במי מלח מבלי להיחשב לגס רוח . 12. רק בפסח המילה "לגנוב" (את האפיקומן) נאמרת בהקשר חיובי. 13. רק בשבועיים שלפני פסח, ביסלי, עוגיות, ופלים, שקיות גדולות של שקדי מרק ושש פיתות ביום הופכים להיות מרכיבים חיוניים בהתפתחותו התקינה של הילד . 14. רק בליל הסדר מותר להכניס אצבעות לכוס השתייה, לטפטף על המפה ולא להיחשב לברברי. 15. רק במוצאי המימונה אפשר לשלוף סוף סוף את האטמים מהאוזניים: הפעם הבאה שנשמע את קולו הטורדני של יעקב טרנר, פוקד עלינו לבוא למוזיאון חיל האוויר בחצרים, יהיה רק עוד חצי שנה , לקראת סוכות. 16. רק בפסח כולנו רעבים ללחם. חג פסח שמח וכשר לכל עם ישראל ולכל חברי הפורום היקרים

אירילה

New member
והמשך..על קניידעלאך... ../images/Emo8.gif ../images/Emo155.gif

קניידעלאך / אפרת שטרן עָרַכְתִּי אֶת שֻׁלְחַן הַסֵּדֶר לִשְׁלֹשִים וּשְׁנַיִם אִישׁ, בִּשַּׁלְתִּי סִיר עִם קְנֵיידָאלָאךְ וְגַם גֶעפִילְטֶע פִישׁ. אֲבָל - - - בְּשֵׁשׁ בַּבֹּקֶר כְּבָר צִלְצֵל גִּיסִי מִבִּנְיָמִינָה, אָמַר שֶׁלֹּא יַגִּיעַ אִם תִּהְיֶה שָׁם דּוֹדָה מִינָה; בְּשֶׁבַע מִינָה הִתְקַשְּׁרָה שֶׁלֹּא לִבְנוֹת עָלֶיהָ - כִּי אֵין לָהּ עֲצַבִּים לַזִּיּוּפִים שֶׁל סַבְתָּא לֵאָה; מִיכָאֵל מִיָּקְנְעָם בִּשְׁתֵּים-עֶשְׂרֵה צִלְצֵל - אָמַר שֶׁלֹּא יָבוֹא אֵלַי לִפְנֵי שֶׁאֶתְנַצֵּל; בְּאַרְבַּע חֲמוֹתִי הוֹדִיעָה שֶׁנִּשְׁכַּח מִמֶּנָּה - כִּי הַבִּשּׁוּל שֶׁלִּי תָּמִיד גּוֹרֵם לָהּ לְמִיגְרֶנָה; וּבַת אָחִי אָמְרָה שֶׁהִיא תַּגִּיעַ הַשָּׁנָה - בִּתְנַאי שֶׁלֹּא יְנַדְנְדוּ לָהּ שׁוּב עַל חֲתֻנָּה!! - - - - - - - - - - נִיתַקְתִּי אֶת הַטֶּלֶפוֹן, יָרַדְתִּי לַמַּרְתֵּף וְהִצַּעְתִּי לַתַּאיְלַנְדִית בַּסֵּדֶר לִ'שְׁתַּתֵּף. עָלִינוּ יָד בְּיָד בַּמַּדְרֵגוֹת אֶל הַסָּלוֹן, וְשָׁם בַּקְבּוּק שֶׁל ווֹדְקָה שָׁפַכְנוּ לַגָּרוֹן; סִפַּרְתִּי לָהּ עַל קִינְג פַּרְעֹה וְכָךְ, בְּלִי לְהַרְגִּישׁ, חִסַּלְנוּ אֶת הַצִּימֶעס וְהַגֶּעפִילְטֶע פִישׁ; מָרָק עִם קְנֵיידָאלָאךְ בִּשְׁלוּק אֶחָד שָׁתִינוּ, וְשַׁרְנוּ "דַּי-דַּיֵּנוּ" וְגַם "עֲבָדִים הָיִינוּ"; גַּם צְלִי בָּקָר הִשְׁמַדְנוּ בִּזְרוֹעַ נְטוּיָה, וְאָז בִּשְׁנֵי קוֹלוֹת זִמַּרְנוּ אֶת הַ"חַד גַּדְיָא"; וּבַחֲצוֹת הִסְתַּרְתִּי לָהּ אֶת הָאֲפִיקוֹמָן, וּכְשֶׁמָּצְאָה - רָקַדְנוּ יַחַד סְטֶפְּס עַל הַשֻּׁלְחָן! וְאַף שֶׁכְּבָר הָיִיתִי מִתְנוֹדֶדֶת כְּלוּלָב - יָדַעְתִּי בְּלִבִּי שֶׁבְּכָל פֶּסַח מֵעַכְשָׁו לֹא אֲנַסֶּה כְּלָל לְהָבִיא אֵלַי שֵׁנִית אֶת דּוֹדָה מִינָה, כְּדֵי שֶׁלֹּא תִּפְגֹּש כָּאן אֶת גִּיסִי מִבִּנְיָמִינָה, וְלֹא אֶת בֶּן-דּוֹדִי - כְּדֵי שֶׁלֹּא תִּהְיֶה שׁוּם סְצֶנָה, וְלֹא אֶת חֲמוֹתִי - שֶׁלֹּא תַּחְטֹף לִי כָּאן מִיגְרֶנָה, וְרַק אֵרֵד אֶל הַמַּרְתֵּף וְאֶת הַשִּׁיקְסֶע שׁוּב אַזְמִין לָחוֹג אִתִּי כָּאן סֵדֶר כָּשֵׁר לִמְהַדְּרִין ! חג חירות שמח לכולם
גרשון

למעלה